Dodaj do ulubionych

koszula do karmienia

16.03.07, 09:36
Drogie Mamy,jakie kupowałyście koszule do karmienia/porodu? czy takie
rozpinane, czy moze z otworami po bokach?jakie są wygodniejsze?
pozdr Ula
Obserwuj wątek
    • madzik751 Re: koszula do karmienia 16.03.07, 09:45
      ja kupilam i jedna i druga
      ale zdecydowanie bardziej wygodna byla ta z rozcieciami na biust
      po prostu wyjmujesz tylko piers do karmienia i wszystko gotowe do posilkusmile
      pozdrawiam
    • madzik751 Re: koszula do karmienia 16.03.07, 09:47
      a do porodu to wzielam stara z domu bo po wszystkim i tak nadawala sie do
      wyrzucenia bo przeciez jak ci poloza malenstwo na brzuchu to koszula bedzie cala
      umorusana we krwi
      • 24milenka madzik751, wychodzisz dziś za mąż?! 17.03.07, 00:25
        Madzik751, wychodzisz dziś za mąż za swojego "cywilnego" męża?! Dobrej zabawy i
        wszystkiego najlepszego!
        • madzik751 do 24milenka-nie dzis w czerwcu :)) 17.03.07, 11:26
          pozdrawiam
    • budzik11 Re: koszula do karmienia 16.03.07, 09:59
      Kupiłam zwykłą koszulę nocną rozpinaną na piersiach.
      • martol79 Re: koszula do karmienia 16.03.07, 10:11
        Ja kupiłami taką z rozcięciami i taką tradycyjną rozpinaną. Z mojego
        doświadczenia piżamka z rozcięciami na piersiach ( jeszcze nie urodziłam ale
        spałam w niej żeby przetestować ) jest mniej komfortowa pod wzgledem estetycznym
        - dla mnie przynajmniej, ponieważ te rozcięcia rozchodzą się na piersiach i
        czasami widać pierś co dla mnie przynajmniej nie jest komfortową sytuacją, tym
        bardziej w szpitalu, ale na pewno jest praktyczna pod względem karmienia.
        to tylko takie moje spostrzeżenia ...
        Pozdrawiam.
        • ula207 Re: koszula do karmienia 16.03.07, 10:21
          no właśnie,to że te rozcięcia sie rozchodza moze byc denerwujace..
          • madzik751 Re: koszula do karmienia 17.03.07, 11:28
            ale pod koszula przeciez nosisz biustonosz a pozatym w szpitalu malo kto zwraca
            na to uwage a pozatym jak wychodzisz z sali to jeszcze mozna zalozyc szlaffrok
            i nic nie wylazi bokamismile)
        • budzik11 Re: koszula do karmienia 16.03.07, 10:38
          No też słyszałam że cycki bokiem wyłażą smile)))
          • moniuszko3 Re: koszula do karmienia 16.03.07, 12:00
            wyłażą, niestety. miałam i jedną i drugą przy czym tej z rozcięciami bardzo
            szybko się pozbyłam. W/g mnie mają jeszcze jedną dużą wadę, nawt gdyby sie
            rozcięcia nie rozchodziły to wygląda się w niej jak ofiara losu: ma takie
            zakładeczki coby biust nie był cały czas na wierzchu przez co masz brzuch
            większy niż przed porodem.
            • martol79 Re: koszula do karmienia 16.03.07, 14:25
              jeszcze dodam ,ze ja śpię w piżamce teraz bo jest wygodna ze względu na spodnie
              , a do tych rozcięć przyszyłam sobie taką taśmę z rzepem wieć teraz jest ok, ale
              nie wiem czy potem się to sprawdzi bo jednak może to przeszkadzać dziecku, a z
              drugiej strony kupować piżamę specjalnie z rozcieciami żeby je potem zapinać ?
              chyba najlepszym rozwiazaniem będzie poprostu koszula z rozpinanymi guzikami.
    • tijgertje Re: koszula do karmienia 16.03.07, 14:27
      Ja kupilam kilka rozpinanych i bardzo sobie chwalilam. Wazne tylko, zeby byly
      rozpinane dosc nisko.
    • budzik11 Re: koszula do karmienia 16.03.07, 15:17
      No i dobrze kupić taką koszulę w zwykłym sklepie jako zwykłą koszulę nocną, bo
      wszystkoco jest "specjalne" - czyli np. do karmienia, ma specjalne ceny.Ja moje
      kupowałam w jakimś sklepie z pościelą i obrusami wink
    • kkatarynka Re: koszula do karmienia 16.03.07, 15:36
      Ja kupilam te z otworami po bokach i dorobilam sobie po 2 guziczki na kazde
      rozciecie. Wyglada teraz OK, zobaczymy jak sie sprawdzi...
    • anitka761 Re: koszula do karmienia 16.03.07, 16:53
      witaj
      ja kupilam zwykle rozpinane koszule na guziki ale dostalam tez koszulke z
      wycieciami od dsiostry. ona tej koszulki nie cierpala , bo ma duzy biust ,
      ktory zawsze jej wychodzil. myslam , ze jak ja mam mniejszy to bedzie ok .
      jednak sie mylilam i po mimo miseczki c i tak wszystko wychodzi. kupie jednak
      dla proby zszywki albo zepy , bo koszulka jest bardzo ladna i dobra gatunkowo.
      ja kupowalam koszulki w zwyklym sklepie. byly duzo tansze niz te o nazwie dla
      kobiet w ciazy i karmiacych.
      • inia33 Re: koszula do karmienia 16.03.07, 17:00
        zdecydowanie lepiej sprawdziła się rozpinana
        z tej z rozcięciami wszystko wyłaziłouncertain
        teraz mam zamiar sobie zaszyć te rozcięcia i używać koszulki na codzieńsmile
        tylko się zebrać nie mogę..
    • daemia_10 Re: koszula do karmienia 16.03.07, 23:55
      odradzam z rozcięciami
      jak nie trzeba, to biuście wyłazi, natomiast podczas karmienia wyłazi owszem,
      ale trochę za mało i dziecię się pląta w tych fałdach
      polecam zwykłą rozpinaną, a już najlepiej - rozpinaną piżamkę (jak już się na
      dole zagoisz)
      a do porodu - szpitalną
    • kiniak22 Re: koszula do karmienia 17.03.07, 13:02
      do porodnu polecam zabrac jakas stara koszule, ktora nie szkoda bedzie ci
      wyrzucic w razie gdyby sie bardzo wybrudzila, a potem do karmienia wystarczy
      zwykla koszulka rozpinana z przodu, tylko wazne jest aby sie gleboko rozpinala
      zeby dobrze bylo piers wyciagnac, ja kupilam takie wlasnie zwykle bo te
      specjalnie do karmienia byly wg mnie za drogie a tu chodzi tylko o szpital bo w
      domu nie bedziesz chodzila w koszuli tylko normalnie ubrana wiec nie ma sensu
      wydawac niepotrzebnie kasy
      • ula207 Re: koszula do karmienia 17.03.07, 20:17
        dzieki dziewczyny serdecznie za rady,pozdrawiam ciepło
        Ula

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka