ula207 16.03.07, 09:36 Drogie Mamy,jakie kupowałyście koszule do karmienia/porodu? czy takie rozpinane, czy moze z otworami po bokach?jakie są wygodniejsze? pozdr Ula Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madzik751 Re: koszula do karmienia 16.03.07, 09:45 ja kupilam i jedna i druga ale zdecydowanie bardziej wygodna byla ta z rozcieciami na biust po prostu wyjmujesz tylko piers do karmienia i wszystko gotowe do posilku pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madzik751 Re: koszula do karmienia 16.03.07, 09:47 a do porodu to wzielam stara z domu bo po wszystkim i tak nadawala sie do wyrzucenia bo przeciez jak ci poloza malenstwo na brzuchu to koszula bedzie cala umorusana we krwi Odpowiedz Link Zgłoś
24milenka madzik751, wychodzisz dziś za mąż?! 17.03.07, 00:25 Madzik751, wychodzisz dziś za mąż za swojego "cywilnego" męża?! Dobrej zabawy i wszystkiego najlepszego! Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: koszula do karmienia 16.03.07, 09:59 Kupiłam zwykłą koszulę nocną rozpinaną na piersiach. Odpowiedz Link Zgłoś
martol79 Re: koszula do karmienia 16.03.07, 10:11 Ja kupiłami taką z rozcięciami i taką tradycyjną rozpinaną. Z mojego doświadczenia piżamka z rozcięciami na piersiach ( jeszcze nie urodziłam ale spałam w niej żeby przetestować ) jest mniej komfortowa pod wzgledem estetycznym - dla mnie przynajmniej, ponieważ te rozcięcia rozchodzą się na piersiach i czasami widać pierś co dla mnie przynajmniej nie jest komfortową sytuacją, tym bardziej w szpitalu, ale na pewno jest praktyczna pod względem karmienia. to tylko takie moje spostrzeżenia ... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ula207 Re: koszula do karmienia 16.03.07, 10:21 no właśnie,to że te rozcięcia sie rozchodza moze byc denerwujace.. Odpowiedz Link Zgłoś
madzik751 Re: koszula do karmienia 17.03.07, 11:28 ale pod koszula przeciez nosisz biustonosz a pozatym w szpitalu malo kto zwraca na to uwage a pozatym jak wychodzisz z sali to jeszcze mozna zalozyc szlaffrok i nic nie wylazi bokami) Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: koszula do karmienia 16.03.07, 10:38 No też słyszałam że cycki bokiem wyłażą ))) Odpowiedz Link Zgłoś
moniuszko3 Re: koszula do karmienia 16.03.07, 12:00 wyłażą, niestety. miałam i jedną i drugą przy czym tej z rozcięciami bardzo szybko się pozbyłam. W/g mnie mają jeszcze jedną dużą wadę, nawt gdyby sie rozcięcia nie rozchodziły to wygląda się w niej jak ofiara losu: ma takie zakładeczki coby biust nie był cały czas na wierzchu przez co masz brzuch większy niż przed porodem. Odpowiedz Link Zgłoś
martol79 Re: koszula do karmienia 16.03.07, 14:25 jeszcze dodam ,ze ja śpię w piżamce teraz bo jest wygodna ze względu na spodnie , a do tych rozcięć przyszyłam sobie taką taśmę z rzepem wieć teraz jest ok, ale nie wiem czy potem się to sprawdzi bo jednak może to przeszkadzać dziecku, a z drugiej strony kupować piżamę specjalnie z rozcieciami żeby je potem zapinać ? chyba najlepszym rozwiazaniem będzie poprostu koszula z rozpinanymi guzikami. Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: koszula do karmienia 16.03.07, 14:27 Ja kupilam kilka rozpinanych i bardzo sobie chwalilam. Wazne tylko, zeby byly rozpinane dosc nisko. Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: koszula do karmienia 16.03.07, 15:17 No i dobrze kupić taką koszulę w zwykłym sklepie jako zwykłą koszulę nocną, bo wszystkoco jest "specjalne" - czyli np. do karmienia, ma specjalne ceny.Ja moje kupowałam w jakimś sklepie z pościelą i obrusami Odpowiedz Link Zgłoś
kkatarynka Re: koszula do karmienia 16.03.07, 15:36 Ja kupilam te z otworami po bokach i dorobilam sobie po 2 guziczki na kazde rozciecie. Wyglada teraz OK, zobaczymy jak sie sprawdzi... Odpowiedz Link Zgłoś
anitka761 Re: koszula do karmienia 16.03.07, 16:53 witaj ja kupilam zwykle rozpinane koszule na guziki ale dostalam tez koszulke z wycieciami od dsiostry. ona tej koszulki nie cierpala , bo ma duzy biust , ktory zawsze jej wychodzil. myslam , ze jak ja mam mniejszy to bedzie ok . jednak sie mylilam i po mimo miseczki c i tak wszystko wychodzi. kupie jednak dla proby zszywki albo zepy , bo koszulka jest bardzo ladna i dobra gatunkowo. ja kupowalam koszulki w zwyklym sklepie. byly duzo tansze niz te o nazwie dla kobiet w ciazy i karmiacych. Odpowiedz Link Zgłoś
inia33 Re: koszula do karmienia 16.03.07, 17:00 zdecydowanie lepiej sprawdziła się rozpinana z tej z rozcięciami wszystko wyłaziło teraz mam zamiar sobie zaszyć te rozcięcia i używać koszulki na codzień tylko się zebrać nie mogę.. Odpowiedz Link Zgłoś
daemia_10 Re: koszula do karmienia 16.03.07, 23:55 odradzam z rozcięciami jak nie trzeba, to biuście wyłazi, natomiast podczas karmienia wyłazi owszem, ale trochę za mało i dziecię się pląta w tych fałdach polecam zwykłą rozpinaną, a już najlepiej - rozpinaną piżamkę (jak już się na dole zagoisz) a do porodu - szpitalną Odpowiedz Link Zgłoś
kiniak22 Re: koszula do karmienia 17.03.07, 13:02 do porodnu polecam zabrac jakas stara koszule, ktora nie szkoda bedzie ci wyrzucic w razie gdyby sie bardzo wybrudzila, a potem do karmienia wystarczy zwykla koszulka rozpinana z przodu, tylko wazne jest aby sie gleboko rozpinala zeby dobrze bylo piers wyciagnac, ja kupilam takie wlasnie zwykle bo te specjalnie do karmienia byly wg mnie za drogie a tu chodzi tylko o szpital bo w domu nie bedziesz chodzila w koszuli tylko normalnie ubrana wiec nie ma sensu wydawac niepotrzebnie kasy Odpowiedz Link Zgłoś
ula207 Re: koszula do karmienia 17.03.07, 20:17 dzieki dziewczyny serdecznie za rady,pozdrawiam ciepło Ula Odpowiedz Link Zgłoś