govanna 15.05.03, 16:25 Dziewczyny! Czy któraś z hiperprolaktynemią lecząc sie tylko Bromergonem (1 tabletka dziennie) zaszła w ciążę? Czy jest to możliwe? A może są potrzebne jakieś dopalacze, o ile takie są? Co robić? G. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gag10 Re: Hiperprolaktynemia 16.05.03, 14:42 Witaj, miałam zawyżony poziom prolaktyny i przez pół roku leczyłam się Bromergonem,co prawda poziom nie wrócił mi tak jak powinien byc ale moja lekarka powiedziała że poniewaz planuję ciąże a ona powinna wyrównać sama poziom prolktyny /już niewielka różnica po leczeniu/ to daje mi 6 miesięcy na zajście jeżeli nie to będziemy powtarzać leczenie. Teraz jestem szczęśliwą mamą 15 miesięcznego Radusia, więc głowa do góry. Trzymam kciuki na pewno sie uda. Pozdrawiam G. Odpowiedz Link Zgłoś
govanna Re: Hiperprolaktynemia 19.05.03, 09:12 Dziękuję Wam za odpowiedzi i ciepłe słowa. Jak się u mnie poprawi to dam znać. Pozdrawiam Govanna Odpowiedz Link Zgłoś
kingu1 Re: Hiperprolaktynemia 16.05.03, 21:05 a na pewno twoja hiper... skutkuje niepłodnością? ja się na to leczyłam ale miałam jajeczkowania i mimo, że nie udało mi się zbić do końca prolaktyny zaszłam w ciąże; brałam Parlodel chyba 0,5 tab/dziennie pozdrawiam Kinga Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: Hiperprolaktynemia 16.05.03, 22:40 miałam hiperprolatynemię, brałam Bromergon, jajeczkowanie pojawiło się w pierwszym cyklu, w trzecim zaszłam w ciążę nie brałam żadnych dodatkowych leków, ale jednocześnie zrzucałam dość intensywnie sadełko, co wpłynęło zbawiennie na całą pochrzanioną gospodarkę hormonalną Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Hiperprolaktynemia 18.05.03, 18:09 O ile nie pamięc nie myli miałam dziewięciokrotnie przekroczoną normę prolaktyny.. Dostałam Bromergon (jedna tabletka dziennie) - po miesiącu zazywania tegoż specyfiku zaszlam w ciążę. Dopalacze??Moim jedynym dopalaczem był - heheh - bioenergoterapeuta.. diabli wiedzą, czy to Jego zasługa grunt, że mamy Garysię !! Marghe Odpowiedz Link Zgłoś
maducha13 Re: Hiperprolaktynemia 20.05.03, 11:39 Witaj, Leczylam sie bromergonem przez dobre cztery lata (ale wowczas nie staralismy sie o dziecko, tak ze nie mysl ze trwalo to az tak dlugo ), a za pare dni mam nadzieje, ze mniej niz wiecej, urodze szczesliwie zdrowego Mateuszka. Co wiecej dokladnie na tydzien przed poczeciem odstawilam bromergon tak na probe, czy poziom znow skoczy. Tak ze nie przejmuj sie i probuj, tyl;ko jak juz zajdziesz w ciaze w trakcie brania leku nie przerywaj tylko idz do bardzo bardzo dobrego lekarza. Odstawienie bromergonu w poczatkowej ciazy moze spowodowac poronienie. Pozdrawiam i zycze powodzenia. Maducha Odpowiedz Link Zgłoś