12.04.07, 10:32
Witam jestem w 16 tc za tydzień mam wizytę u lekarza to moja pierwsza ciążą.
Mam w związku z tym pytanie kiedy brzuch zaczyna być widoczny. Ja mam
wrażenie że rośnie minimalnie nawet zaczynam się niepokoić czy wszystko jest
ok, Jak jest u was czy w 16 tc nosicie juz ciążowe ubrania?
Obserwuj wątek
    • ewulaw1 Re: 16tc 12.04.07, 10:40
      Ja miałam brzuch bardzo szybko widoczny, ale wiele moich koleżanek-szczególnie
      tych bardzo drobnych nawet w 5 mies chodziło w normalnych ciuchach.Ja w 6 mies.
      miałam brzuch jak w 9, a w 9 jakbym miała w sobie bliźnięta
    • issy25 Re: 16tc 12.04.07, 10:44
      Ja w ciażowych spodniach od początku 4 miesiące chodze. Wszystkie inne okropnie
      mnie uwieraly w pasie. Niby się dopinalam, ale wygodnie to mi raczej nie bylo.
      Co do brzuszka, to też już coś zaczyna być widać - 15t3d. Mnie to nie martwi,
      nawet się cieszę. Oczywiście nasluchalam się już o tym , czy aby to nie za
      wcześnie i innych bardzo mądrych porad i pytań. Jak widać nie za wcześnie. U
      każdej kobiety jest inaczej, ale to nie znaczy że jest źle. Trzymaj się
      cieplutko i nie daj się zwariować smile
    • kasikf73 Re: 16tc 12.04.07, 12:37
      U mnie już w 6 tygodniu było widać a moja kuzynka szła rodzić i prawie nikt nie
      wiedział że jest w ciąży.
    • wrzesniowka_1 Re: 16tc 12.04.07, 13:01
      hej Iza, zapraszam na nasze forum dla wrześniowych mamsmile Tam szczegółowo
      analizujemy jak się zmieniają nasze rozmiary... i część z nas ma już brzuszki a
      część chodzi nadal w ubraniach normalnych.

Forum dla wrześniówek 2007
      • moniqep Re: 16tc 20.04.07, 16:15
        Jestem w 2 ciazy na poczatku 14 tyg. Juz od miesiaca chodze w spodniach
        ciazowych. Inne sa ciasne,boli mnie brzuch przy siadaniu. Ciazowe sa za luzne
        ale przynajmniej mi wygodnie i nic mnie nie sciska i nie uwiera. Oprócz tego ,ze
        pojawil sie brzuszek ciazowy to jesszcze przytylam wiec moje ubrania sa za ciasne.
        Waze tyle co w 6 mies pierwszej ciazy. Nie wiem co bedzie dalej.Staram sie nie
        przejmowac. Potem schudne,aby dziecko bylo zdrowe.
        Pozdrawiam.
        • anna-laszczak Re: 16tc 20.04.07, 17:21
          Witam Kochane Ja już jestem w 22tc ale doskonale pamiętam 16tc już zaczeło mnie
          wypychać i Ci ze sprytniejszym okiem coś przypuszczali hahhaha....ale do tej
          pory chodze w zwykłych spodniach tzn nie zapinam się w nich już na guzik tylko
          na specjalnie przyszyte gumki hahhah ale jak do tej pory duzo nie przybrałam bo
          to już prawie 6 miesiąc a przytyłam 6kg więc czekam az te wszystkie śliczne
          ciażowe ciuszki bedą na mnie dobre.....ale za to teraz z dnia na dzień brzuszek
          robi się wiekszy,twardszy,i maluszek kopie jak szalony szczególnie jak mama
          chce iśc spaćsmilebuziaczki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka