zuzana27 18.04.07, 11:29 Czy codzienne jedzenie na śniadanie płatków z mlekiem nie wiąze się z ryzykiem alergi u dziecka? Już sama nie wiem czy duże ilości mleka są wskazane w ciązy czy raczej nie. Ja jem dużo nabiału bo lubię. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niezadowolonazsiebie Re: codzienne płatki z mlekiem 18.04.07, 11:42 bedac w pierwszej ciazy, od 3 do 6 miesiaca jadlam dziennie platki sniadaniowe z mlekiem, dziecko jest zdrowiutkie, jedz to na co masz ochote Odpowiedz Link Zgłoś
blanka0 Re: codzienne płatki z mlekiem 18.04.07, 14:42 ja tez codziennie jem płatki z mlekiem, jakos nie pomyslalam o alergii, za to czytalam ze w III trym nalezy zwiekszyc spozycie wapna Odpowiedz Link Zgłoś
zuzana27 Re: codzienne płatki z mlekiem 18.04.07, 15:05 A w czym jest dużo wapna? Samo wapno można pić? Słyszałam różne opionoe na ten temat.. Odpowiedz Link Zgłoś
musia79 Re: codzienne płatki z mlekiem 18.04.07, 17:10 w nabiale - ogólnie..na pewno lepiej przyjmować wapń w postaci naturalnej - jest łatwiej przyswajalne i lepsze ! Dowód: Mój syn miał problemy z przyswajaniem wapnia (skutki leczenia innej choroby), gdy miał 6 m-cy zaczęły odkształcać mu się żeberka, sztucznego wapnia nie tolerował - trafiliśmy do pewnej pani profesor z przychodni metabolicznej C.Z.Dz w Międzylesiu - syn od 6 m-ca dostał polecenie przyjmowania zwykłego mleka i danonków - oczywiście pomalutku i obserwując czy nie ma alergii. Alergii nie miał i nie ma do dziś. Dodam tylko że będąc z nim w ciąży piłam mleko i jadłam inne produkty nabiałowe. Nie można dać się zwariować ! widziałam na półkach w sklepach specjalne mieszanki mleczne dla kobiet w ciąży - pytałam gina i pediatry - nie ma dowodów na to że unikanie zwykłego mleka przez kobietę ciężarną uchroni dziecię przed alergią. Dla nienarodzonego jeszcze dzieciątka najważniejsze są składniki pokarmowe, w tym wapń..a nie rozważania o przyszłej, ewentualnej alergii. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiaw32 Re: codzienne płatki z mlekiem 18.04.07, 17:34 też miałam fazę na codzienne poranne płatki z mlekiem Odpowiedz Link Zgłoś
mbozena3 Re: codzienne płatki z mlekiem 19.04.07, 06:50 Ja jestem w 31 tygodniu i też codziennie rano jem płatki z mlekiem, jak pamiętam to o zawsze tak jadłam. Słyszałam, że alergię dziecka można poznać po swędzącym brzuszku, ale jak na razie mnie nie swędzi więc mam nadzieję, że moje maleństwo nie będzie miało alergii. Odpowiedz Link Zgłoś
asia19813 Re: codzienne płatki z mlekiem 19.04.07, 08:41 a ja w ogóle nie moge pić mleka jakoś mnie odpycha, przed ciążą nałogowo piłam jogurty i jadłam ser biały, teraz nie mam ochoty na nabiał. Odpowiedz Link Zgłoś