Dodaj do ulubionych

codzienne płatki z mlekiem

18.04.07, 11:29
Czy codzienne jedzenie na śniadanie płatków z mlekiem nie wiąze się z
ryzykiem alergi u dziecka? Już sama nie wiem czy duże ilości mleka są
wskazane w ciązy czy raczej nie. Ja jem dużo nabiału bo lubię.
Obserwuj wątek
    • niezadowolonazsiebie Re: codzienne płatki z mlekiem 18.04.07, 11:42
      bedac w pierwszej ciazy, od 3 do 6 miesiaca jadlam dziennie platki sniadaniowe z
      mlekiem, dziecko jest zdrowiutkie, jedz to na co masz ochote smile
      • blanka0 Re: codzienne płatki z mlekiem 18.04.07, 14:42
        ja tez codziennie jem płatki z mlekiem, jakos nie pomyslalam o alergii, za to
        czytalam ze w III trym nalezy zwiekszyc spozycie wapna
        • zuzana27 Re: codzienne płatki z mlekiem 18.04.07, 15:05
          A w czym jest dużo wapna? Samo wapno można pić? Słyszałam różne opionoe na ten
          temat..
          • musia79 Re: codzienne płatki z mlekiem 18.04.07, 17:10
            w nabiale - ogólnie..na pewno lepiej przyjmować wapń w postaci naturalnej - jest
            łatwiej przyswajalne i lepsze ! Dowód: Mój syn miał problemy z przyswajaniem
            wapnia (skutki leczenia innej choroby), gdy miał 6 m-cy zaczęły odkształcać mu
            się żeberka, sztucznego wapnia nie tolerował - trafiliśmy do pewnej pani
            profesor z przychodni metabolicznej C.Z.Dz w Międzylesiu - syn od 6 m-ca dostał
            polecenie przyjmowania zwykłego mleka i danonków - oczywiście pomalutku i
            obserwując czy nie ma alergii. Alergii nie miał i nie ma do dziś. Dodam tylko że
            będąc z nim w ciąży piłam mleko i jadłam inne produkty nabiałowe.
            Nie można dać się zwariować ! widziałam na półkach w sklepach specjalne
            mieszanki mleczne dla kobiet w ciąży - pytałam gina i pediatry - nie ma dowodów
            na to że unikanie zwykłego mleka przez kobietę ciężarną uchroni dziecię przed
            alergią. Dla nienarodzonego jeszcze dzieciątka najważniejsze są składniki
            pokarmowe, w tym wapń..a nie rozważania o przyszłej, ewentualnej alergii.
            • malgosiaw32 Re: codzienne płatki z mlekiem 18.04.07, 17:34
              też miałam fazę na codzienne poranne płatki z mlekiem
              • mbozena3 Re: codzienne płatki z mlekiem 19.04.07, 06:50
                Ja jestem w 31 tygodniu i też codziennie rano jem płatki z mlekiem, jak pamiętam
                to o zawsze tak jadłam. Słyszałam, że alergię dziecka można poznać po swędzącym
                brzuszku, ale jak na razie mnie nie swędzi więc mam nadzieję, że moje maleństwo
                nie będzie miało alergii.
    • asia19813 Re: codzienne płatki z mlekiem 19.04.07, 08:41
      a ja w ogóle nie moge pić mleka jakoś mnie odpycha, przed ciążą nałogowo piłam
      jogurty i jadłam ser biały, teraz nie mam ochoty na nabiał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka