anelka82 07.05.07, 11:11 mozna je jesc, bezkarnie czy sa jakies ograniczenia, uwielbiam ale nie wiem czy w ciazy moge sobie na nie pozwolic, wiem ze zalecane sa cytrusy banany. jak natomiast sprawa ma sie z truskawkami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kurdkowa Re: truskawki 07.05.07, 11:15 zaraz się dowiesz wiele na swój temat), mniej natomiast odnośnie truskawek Ja jem wszystko, w ograniczonych ilościach, czuję się świetnie. W pierwszej ciąży to już w ogóle sobie pozwalałam, ale... nie miałam dostępu do forum) córcia jest zdrowa jak ryba. Odpowiedz Link Zgłoś
pppolonistka Re: truskawki 07.05.07, 11:15 Jedz, kobieto, tyle, na ile masz ochotę! A jak niektóre w ciąży mają ochotę na mydło, gips, tynk ze ściany, kredę i inne niejadalne zachciewajki, to co TY na to? Ja w obecnej ciąży objadałam się żelkami haribo! To paskudztwo to przecież cała tablica Mendelejewa, a mój durny organizm właśnie tego potrzebował. Odpowiedz Link Zgłoś
oli77 Re: truskawki 07.05.07, 11:27 Ja też uwielbiam, ale w sobotę zjadłam ostatnie zapasy mrożonych. Czekam na świeże ale te prawdziwe... tylko, że pewnie będę wtedy miała smoka przy cycu więc... Odpowiedz Link Zgłoś
gingers73 Re: truskawki 07.05.07, 11:34 Zazwyczaj jadałam ich tyle w sezonie że sama zamieniałam się w truskawkę - to pewnie uczulenie od niemytych Teraz będę myć i jeść. Poza tym wsuwam dziennie kilka gumek Mamba. Lubię to okropieństwo i zaczynam już o 6 rano po obudzeniu Odpowiedz Link Zgłoś
dodkowska Re: truskawki 07.05.07, 15:06 ja jak byłam w ciązy to non stop jadłam truskawki i dzidzia dostała 10punktów i miała 4200 i 57 cm i jest nadal zdrowa Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: truskawki 07.05.07, 15:15 jesli nie masz uczulenia to jedz ile wlezie. ja cala ciaze tym glownie sie zywilam. Odpowiedz Link Zgłoś
ika1 Re: truskawki 07.05.07, 23:19 Tu gdzie mieszkam,to juz sa od 2 miesiecy,ale niestety hiszpanskie nafszerowane chemia.Cale szczescie sa tez do kupienia ekologiczne niestety duzo drozsze.Truskawki,to dla mnie owoce nr.1. Odpowiedz Link Zgłoś
ingapol Re: truskawki 08.05.07, 07:34 ja sie nie mogę doczekać kiedy będę mogła jeść je kilogramami też sie kiedyś zastanawiałam czy są jakieś ograniczenia, ale nigdzie nie doczytałam o takich Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: truskawki 08.05.07, 11:15 w ciazy mozna jesc WSZYSTKO z wyjatkiem surowego miesa.Truskawki tez. Odpowiedz Link Zgłoś