Dodaj do ulubionych

Alternatywa dla Prenatalu

16.05.07, 14:01
Cześć Wam. Zaczynam 38 tydzień. Do tej pory przez całą ciążę brałam PRENATAL
i właśnie dziś się skończył. Nie chcę kupować kolejnego opakowania, bo do
rozwiązania blisko a w opakowaniu tabletek dużo i cena wysoka. Polećcie coś
tańszego i pakowanego po 20-30 tabletek, nie więcej. Fajnie, jakby w składzie
był kwas foliowy. dzięki i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • kurdkowa Re: Alternatywa dla Prenatalu 16.05.07, 14:17
      W CZASIE KARMIENIA I W OGÓLE PO PORODZIE RÓWNIEZ ZALECA SIE STOSOWANIE
      PREPARATÓW WIELOWITAMINOWYCH,..PRENATAL JEST JEDNYM Z NAJTAŃSZYCH 100 SZT. OK
      35 ZŁ), NATOMIAST eLEVIT KOSZTUJE MNIEJ WIĘCEJ TYLE SAMO, ALE JEST GO 3 RAZY
      MNIEJwink)
    • kurdkowa soory za caps lockap;)() 16.05.07, 14:18
      • rocaania Re: soory za caps lockap;)() 16.05.07, 14:38
        Dziwne, może źle pamiętam, ale wydawało mi się, że płaciłam duzo więcej za 100
        sztuk (ponad 50 zł.), ale teraz to juz głowy nie dam. Sprawdzę to dziś w mojej
        aptece. dzięki
    • arabela27 Re: Alternatywa dla Prenatalu 16.05.07, 14:43
      zgadzam sie z poprzedniczką-po porodzie lepiej nadal brać przez jakiś czas
      witaminy-dziecko z mlekiem zabiera cenne witaminy-ja np. po porodzie kupiłam falvit
      • migotka_bober Re: Alternatywa dla Prenatalu 16.05.07, 16:40
        kup sobie nowe pak jesli bylas zadowolona z witamin, ja za 100 tabl prenatalu
        zaplacilam 29zl-malopolska

pozdr
    • saskiaplus1 Re: Alternatywa dla Prenatalu 16.05.07, 17:53
      To właściwie wszystko jedno, który preparat bierzesz, one wszystkie przeznaczone
      są dla kobiet w ciąży. Dotychczasowy jest dobrze brać dlatego, że wiesz, jak na
      niego reaguje Twój organizm, ale jeśli nigdy nie byłaś nadwrażliwa na żadne
      leki, to śmiało możesz kupić jakiś inny.
      • dolores113 Re: Alternatywa dla Prenatalu 16.05.07, 19:31
        Dzięki dziewczyny. Wróciłam z apteki - rzeczywiście Prenatal 100 szt. koszt 35
        zł. Z czyms innym musiałam go pomylić, albo po prostu zapomniałam cenę, bo
        dawno go kupowałam. Jak długo po porodzie powinno brać się witaminy? Przez cały
        okres karmienia? Jak to jest u Was?
        • saskiaplus1 Re: Alternatywa dla Prenatalu 16.05.07, 21:24
          Można w ogóle nie brać żadnych witamin, wszystkiego, co trzeba możesz sobie
          dostarczyć w pożywieniu. Ale czasem trzeba brać - najlepiej za zgodą lekarza i
          zawsze po konsultacji z pediatrą swojego dziecka. Ja brałam preparaty żelaza na
          polecenie ginekologa (miałam w ciąży anemię).
          • benignusia Re: Alternatywa dla Prenatalu 23.05.07, 23:37
            może femi vital,ma identyczny skład co feminatal,a tańszy.
            a jeśli chodzi o prenatal to jest prenatal complex -droższy,i prenatal classic
            tańszy
    • bozena775 Re: Alternatywa dla Prenatalu 22.05.07, 18:21
      Mogę ci zaproponować witaminy dla kobiet w ciąży i karmiących firmy 4life "NEW
      LIFE" nie kupisz je w aptece ja kupuję przez internet. W pierwszej ciązy i
      podczas karmienia brałam je cały czas i nie miałam problemów z anemią. Teraz
      jestem w 37 tc i biorę je od początku.
      • musam Re: Alternatywa dla Prenatalu 23.05.07, 11:21
        Kwasy foliowe sa wazne 3 miesiace przed ciaza i do 15 tygodnia ciazy. Wplyw
        jaki maja na rozwoj organow dziecka oraz redukcja ryzyka Spina bifida (OTWARTY
        KREGOSLOP) juz minely , jezeli jestes w 38 tyg. Powinnas jednak brac witaminy
        przy karmieniu dziecka.
        Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka