moni692 02.06.07, 15:59 Czesc. Od wczoraj do dzisiaj "przytylam" dwa kilo. Poniewaz nie zjadlam calego tortu ani 2 kg czekolady, chcialam sie zapytac czy wam sie to tez zdazylo i jak "odprowadzic" zbedna" wode z ciala naturalnymi sposobami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asidoo Re: Wc iagu doby +2 kg 02.06.07, 16:17 Pij wodę niegazowaną, powinna wyregulować sytuację. Odpowiedz Link Zgłoś
moni692 Re: Wc iagu doby +2 kg 02.06.07, 16:19 pije praktycznie tylko wode, ale szczegolnie duzo nie przynosi. ale dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
clas_sic Re: Wc iagu doby +2 kg 02.06.07, 16:18 organizm w czasie ciąży gromadzi wodę i niewiele można na to poradzić - jedno jest pewne, po porodzie sama się "odprowadzi". Odpowiedz Link Zgłoś
annia.m Re: Wc iagu doby +2 kg 02.06.07, 17:49 Ja też tak niestety mam, a ponieważ również nie jem tyle, żeby w ciagu jednego dnia przytyć kilogram, to też myśle, że to już zatrzymująca woda daje mi popalić. Jestem w 26 tyg ciąży i już coraz mniej wchodze na wagę - żeby się nie dołować Wolę obserwować ciało, a wydaje mi się że tyje raczej tylko w brzuszku. Z tego co wiem, to niepokój powinno wzudzać nagłe puchnięcie nieustepujące po nocy Odpowiedz Link Zgłoś
dzoanka3 Re: Wc iagu doby +2 kg 02.06.07, 19:01 Bywa. W ciągu poprzedniego weekendu przybyło mi 3 kg, ale zaraz potem spadło. Odpowiedz Link Zgłoś
nikusia40 Re: Wc iagu doby +2 kg 03.06.07, 01:18 No,to mnie pocieszylyscie. Ja pomiedzy rankiem, a wieczorem mam czesto roznice 1-1.5kg i pomimo, ze nie jem jakos strasznie i wszyscy mowia, ze idzie tylko w brzuszek, to waga nieublaganie pokazuje 5kg. w 17tg. Tez juz sie zaczynam bac wagi, tym bardziej, ze przy pierwszym dziecku przytylam 27 kg. Trzymajcie sie, Nika Odpowiedz Link Zgłoś
miacasa Re: Wc iagu doby +2 kg 03.06.07, 11:20 leżenie w łóżku pomogło mi "zgubić" 3kg w kilka dni (musiałam leżeć z powodu zagrażającego porodu przedwczesnego), sytuacja powtórzyła się w drugiej ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
polpotworek Re: Wc iagu doby +2 kg 03.06.07, 15:40 Jesli waga nagle przurasta drastycznie i czujesz sie spuchnieta to powinnas zglosic to lekarzowi. Odpowiedz Link Zgłoś
joaska_29 Re: Wc iagu doby +2 kg 03.06.07, 17:10 Dziewczyny, nie straszcie koleżanki - gestoza wiąże sie z podwyższonym cisnieniem krwi, jeśli jest ono w normie to nie gestoza. Na miłość boską nie nakręcajcie sie nawzajem! Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Wc iagu doby +2 kg 03.06.07, 19:52 Nikt nie starszy,ale jak już to uświadamia,aby bacznie obserwować i czegoś nieprzeoczyć. A dwa to gestoza to nie tylko nadciśnienie,ale właśnie obrzęki nie schodzące po odpoczynku czy nagły przyrost masy ciała jak i białkomocz. Więc też nie bagatelizujny,ze to TYLKO obrzęki i nic nie jest złego,bo moze być. Lepiej zrobić dodatkowe badania i upewnić się niż ma się rozwinąć gestoza w pełni. Tak, a Wy ze spokojem stwierdzacie,ze to nic takiego. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter Re: Wc iagu doby +2 kg 03.06.07, 21:47 joaska_29 napisała: > Dziewczyny, nie straszcie koleżanki - gestoza wiąże sie z podwyższonym > cisnieniem krwi, jeśli jest ono w normie to nie gestoza. Na miłość boską nie > nakręcajcie sie nawzajem! Miałam gestozę, która zaczęła się właśnie od obrzęków a skończyła porodem w 31 tc. Najprawdopodobniej u autorki wątku to NIE jest gestoza ale warto o tych obrzękach wspomnieć lekarzowi właśnie po to aby wykluczyć gestozę. Odpowiedz Link Zgłoś
siasiunia1 Re: Wc iagu doby +2 kg 03.06.07, 15:42 witam, moja siostra jadła natkę pietruszki - podobno ona pomaga na zatrzymywanie wody w organizmie. Mówiła ze pomaga i nie miala z tym problemu zeby była spuchnięta. Moze ta metoda Tobie pomoze? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Wc iagu doby +2 kg 03.06.07, 15:52 Przede wszystkim skontaktuj się z ginekologiem. Z tym nie ma żartów i możesz mieć poczatki gestozy. Lekarz może zlecić zrobienie badań gestotycznych w tym kierunku. Gestoza jest niebiezpieczna dla Ciebie i dla dziecka. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś