Dodaj do ulubionych

Czy kaszel może zaszkodzić malenstwu???

05.06.07, 10:15
Jestem bardzo przeziębiona, lekarz przepisał jakiś syropek rutinoscorbin i
bioparox ale niestety juz tydzień czasu choruje i nic mi nie pomaga a wręcz
jest coraz gorzej sad Ten kaszel jest najgorszy, ponieważ juz bolą mnie
mięśnie brzucha od kasłania - czy ten kaszel nie zaszkodzi dzieciaczkowi?

Jestem w 12 tc - a usg dopiero 11.06 sad
Obserwuj wątek
    • olimpia_b81 Re: Czy kaszel może zaszkodzić malenstwu??? 05.06.07, 10:20
      Tak,urodzi sie z chrypka.
      Aniolek,pomysl!!Przeciez to jakas bzdura!
      • gizmaaa Re: Czy kaszel może zaszkodzić malenstwu??? 05.06.07, 10:24
        Olimpia dobre wink hehe
      • aniolek227 Re: Czy kaszel może zaszkodzić malenstwu??? 05.06.07, 10:28
        Dla mnie to nie jest bzdura jeśli boli mnie już brzuch od kaszlu - cały czas
        mam bardzo głęboki kaszel i momentami mam wrażenie ze wyrwę sobie zaraz płuca i
        że wszystkie wnętrzności się przewracają !!! Maluszek napewno to odczuwa.
        • izak28 Re: Czy kaszel może zaszkodzić malenstwu??? 05.06.07, 10:48
          A masz na to jakiś wpływ? Kasłania nie da się powstrzymać, więc jak się
          niepokoisz to po prostu idź ponownie do lekarza, a nie czekaj na wróżby z forum.
        • kaeira Re: Czy kaszel może zaszkodzić malenstwu??? 05.06.07, 20:32
        • kaeira Re: Czy kaszel może zaszkodzić malenstwu??? 05.06.07, 20:33
          aniolek227 napisała:
          > Dla mnie to nie jest bzdura jeśli boli mnie już brzuch od kaszlu - cały czas
          > mam bardzo głęboki kaszel i momentami mam wrażenie ze wyrwę sobie zaraz płuca i
          > że wszystkie wnętrzności się przewracają !!! Maluszek napewno to odczuwa.

Nie odczuwa, bo jest świetnie amortyzowany w wodach płodowych. Najwyżej odczuwa
          to jako delikatne bujanie. Nie martw się.
    • gizmaaa Re: Czy kaszel może zaszkodzić malenstwu??? 05.06.07, 10:23
      Nie raczej nie, też w pierwszej ciąży byłam mocno przeziębiona i miałam ohydny
      kaszel, ale w późniejszych tygodniach, jak już mały słyszał. Efekt jest tego
      jedynie taki że jak ktoś głośniej zakaszle to się młody chowa, wtula w kogoś.
      • dorota326 Re: Czy kaszel może zaszkodzić malenstwu??? 05.06.07, 12:34
        Jak bylam ok 20 tygodnia ciazy mialam przewlekly kaszel-wiem jak to denerwuje-
        jak nie mozna sie go pozbyc-ja wypilam caly Stodal-syrop homepatyczny -ponoc
        bardzo dobry dla kobiet w ciazy-moze sprobuj go zazyc? Mnie akurat nie pomogl-
        pomogly mi inhalacje-gdyz ja to mialam zapalenie krtani-oczywiscie bylam chyba
        ze 3 roznych lekarzy i zaden sie nie poznal-juz nawet wmowilam sobie alergie-
        dopiero lekarz mojego dziecka doradzil mi inhalacje i emskie-no i pomoglo
        blyskawicznie-mialam przesuszona sluzowke -sprobuj bo to na pewno nie zaszkodzi
        a moze pomoc-zalewalam wrzatkiem w miseczce lyzeczke jodyny +lyzeczke sodki
        oczyszczonej kuchennej + 2 torebki septosanu -pod recznikiem wdychalam ok.10
        minut 2 razy dziennie-sprobuj. zycze zeby pomoglo!
        • mamusia.rd Re: Czy kaszel może zaszkodzić malenstwu??? 05.06.07, 13:12
          Przeziebilam sie troche i choc kuracja trwala dlugo leczylam sie actimelem Nie
          mialam pojecia jak sobie pomuc ale juz jest dobrze
          • monikapie Re: Czy kaszel może zaszkodzić malenstwu??? 05.06.07, 13:59
            ja walczylam z paskudnym kaszlem caly I trymestr, czyli blisko 3 miesiace. nic
            nie pomagalo. bralam antybiotyki a w koncu skonczylo sie na sterydach. usg w 12
            tyg. nie wykazalo nic niepokojacego. teraz jestem w 21, coreczka niezle sobie
            bryka a jutro ide na polowkowe i tez sie troche martwie czy wszystko w porzadku
            po takich przejsciach. dam znac.
    • boazeria Re: Czy kaszel może zaszkodzić malenstwu??? 05.06.07, 15:04
      ja jestem w 35tc i sie boje ale z innego powodu........ Maly jest juz spory, mi
      sie nie spieszy z porodem ale mam straszna alergie na pylki i kicham....... A
      kicham non stop i tak ze szok....... az sie boje ze wypadnie smile
      • naturella Re: Czy kaszel może zaszkodzić malenstwu??? 05.06.07, 19:26
        Boazeria, mam to samo, tyle, że u mnie 30 tcsad
    • mariken sam kaszel nie 05.06.07, 17:16
      ale wg lekarza do ktorego w ciazy udalam sie z zapaleniem zatok i paskudnym
      suchym kaszlem powiedzial mi, ze czasem zdarza sie, ze pojawiaja sie skurcze
      jesli kaszel jest bardzo intensywny.
      sprobuj naturalnych sposobow - inhalacje para wodna z olejkiem, herbata z
      sokiem z malin etc

joaska
    • siasiunia1 Re: Czy kaszel może zaszkodzić malenstwu??? 05.06.07, 21:17
      Aniołek - dziewczyny czasami w ciąży wymiotują przez 3 miesiące a to tez są
      skurcze brzucha i małym się nic nie dzieje ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka