fancia 11.06.07, 19:24 W którym tygodniu ciązy zakłada się szew na szyjce macicy (zgodnie z zaleceniem lekarza - wiadomo) i czy jest to bolesny zabieg? Pozdrawiam, fancia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosiek2 Re: szew na szyjce 11.06.07, 19:30 szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=szew&index=2007&forum=585&autor=&slowo=szew&A_szukaj=temat&ile=10&so rt=data_desc&ktory=2 Odpowiedz Link Zgłoś
musam Re: szew na szyjce 11.06.07, 22:02 Mialam robiony w 25 tc, pod znieczuleniem / (narkoza) od pepka w dol. Czyli nic sie nie czuje. Zabieg jest w pewnym stopniu ryzykowny aczkolwiek nalezy juz powoli do rutyny. Jestem w 34 tygodniu i za 3 tygodnie bedziemy szew "wyciagac". Wiadomo im wczesniej sie ten zabieg robi , tym mniejsze jest ryzyko. Odpowiedz Link Zgłoś
marcysia51 Re: szew na szyjce 11.06.07, 22:04 Jeden lekarz mówił mi o 14 tygodniu,a w środe idę do lekarza który ma podjąc decyzje o założeniu szwu w 17 tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
kasik_pasik Re: szew na szyjce 11.06.07, 23:09 czesc ja mam szew zalozony w 20 tygodniu (po konizacji), teraz jestem w 38 tyg i bylam u lekarza kazal ten szew sciagnac, poszlam do szpitala a w szpitalu powiedzieli mi, ze to sie zrobi "przy okazji" porodu bo jest bardzo gleboko i trzeba byloby go pod narkoza usunac, takze sama nie wiem, ale jutro znowu ide na kontrole do mojego gin i niech powie co on o tym "przy okazji" mysli. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
anetaa77 Re: szew na szyjce 12.06.07, 09:27 Ja miałam założony szew w 26 tyg, miałam 15-minutową narkozę. Nic mnie nie bolało i nic nie czułam ze coś tam mam w środku. W 37/38 tyg poprosiłam o zdjęcie szwu( bo zaczynało mnie kłuć w środku, tak jakby mnie szew ciągnął). Lekarz w gabinecie mi go wyjął, Wygladało to tak że włożył mi wzwiernik i p kilku sekundach było po wszystkim. Nic nie bolało!!!!Od razu zrobiło mi się 1,5 cm rozwarcia ale i tak urodziłam przez cc. Szew uratował mi ciążę!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mira_iza Re: szew na szyjce 12.06.07, 09:48 Ja mialam zakladany w 27 tc. Lekarz sie bal, bo to troche za pozno. Zabieg byl bezbolesny, robiony w znieczuleniu ogolnym. Na zdjecie szwu mam sie zglosic do szpitala w 38tc. Robia to w szpitalu (nie gabinecie!!!), bo rozwarcie moze byc tak duze, ze zdjecie szwu moze zakonczyc sie porodem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasik_pasik Re: szew na szyjce 12.06.07, 22:09 no i bylam dzis na kontroli, powiedzial mi moj gin, ze mam poprostu jechac do szpitala i powiedziec, zeby ten szew wyciagneli, dostalam skierowanie i teraz czekam na meza, co powie, bo sama jechac nie moge, bo bedzie narkoza. do tego mi jeszcze plomba z zeba wyleciala i booooooooooooli. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś