19.06.07, 18:01
Czesc dziewczyny mam pytanie, załapałam jakas infekcje drog moczowych (35tc) lekarka zapisala mi Furagin 3x2tabletki przez 10 dni.i wszystko byloby ok gdyby nie to ze w ulotce wyczytalam"z uwagi na ryzyko spowodowane niedokrwistosci hemolitycznej u plodu nalezy zahowac szczegolna ostroznosc u kobiet w 3 trymestrze" no i mam dylemat. brac czy nie. czy ktoras z was brala ten lek podczas ciazY>??? bede wdzieczna za pomoc
Obserwuj wątek
    • malgosiek2 Re: Furagin.. 19.06.07, 18:08
      Oczywiście,że brać.
      Nie rozumiem,skoro przepisała ginekolog to wie jak leczyć i wie też o
      ew.działaniach niepożądanych.
      A dwa to nieleczona infekcja narobi znacznie więcej szkody niż branie leku.
      Nieleczone zap.dróg moczowych może doprowadzić do przedwczesnego porodu i
      zakażenia wewnątrzmacicznego płodu.
      Pzdr.Gosia
      • patrice7 Re: Furagin.. 19.06.07, 18:20
        Pewnie ze tak, skoro przepisala to wie co robi ale w ulotkach tez bzdur nie pisza stad rozterka. dlatego chcialam wiedziec czy ktoras z dziewczyn brala smile
        • malgosiek2 Re: Furagin.. 19.06.07, 18:24
          Tak ja brałam wraz z antybiotykiem,ale w I trym. i dziecko urodziłam zdrowe bez
          powikłań.
          Pzdr.Gosia
          • patrice7 Re: Furagin.. 19.06.07, 18:43
            dzieki wielkie za odp. pozdrawiam
            • justbe86 Re: Furagin.. 19.06.07, 19:07
              Ja rowniez bralam furagin ale przez 5 dni codziennie po 3 tabletki w III
              trymestrze. Bralam w ciazy wiele lekow i na kazdym pisalo by nie stosowac w
              ciazy. Producenci lekow zabezpieczaja sie po prostu przed ewentualnym procesem
              wytoczonym przez ciezarna, ktorej cos sie przytrafilo podczas stosowania leku.
              Ja uwazam ze kazdy lek ma jakis wplyw na ciaze ale lepiej sie wyleczyc bo
              nieleczone dolegliwosci moga spowodowac duzo gorsze skutki.Pozdrawiam
              • patrice7 dzieki justbe86 ! 19.06.07, 19:13
                wprawdzie ja mam dawke 2x wieksza i stosowac ja 2 razy dluzej ale podniosly mnie na duchu twoje "slowa"smile
    • mar_81 Re: Furagin.. 19.06.07, 19:38
      Hej smile Nie sugeruj się tym co piszą w ulotkach. Ja od 30tc aż do 38 brałam
      furagin 3x2 tabletki i nic złego się nie działo.
      • patrice7 re mar_81 19.06.07, 19:40
        dziekuje ci bardzo!! uspokoilas mnie.teraz spokojniej lykne tabletkismile)
        a dlaczego ty az tak dlugo bralas?jesli mozge zapytac oczywiscie
        • michola1 Re: re mar_81 19.06.07, 21:54
          Ja jakieś 4-5 tyg temu brałam Furagin przez 7 dni 3X2 tabl. Odczekałam tydz.,
          zrobiłam bad kontrolne moczu i wszystko jest ok. Teraz jestem w 34 tc.
          • polpotworek Re: re mar_81 19.06.07, 23:27
            Oczywiscie ze brac! Jesli zyski przewyzszają ryzyko a widocznie tak jest u
            ciebie smile
        • mar_81 Re: re mar_81 20.06.07, 07:42
          Brałam je z powodu infekcji dróg moczowych. Zawsze przez 8dni 3x2 tabletki a
          potem szłam na posiew. Zazwyczaj po kuracji wyniki były dobre ale po jakimś
          czasie infekcja znowu wracała;i tak w kółko aż prawie do 39 tyg. Także jeżeli
          lekraz je przypisuje, na pewno wie co robi. Przecież to wszystko dla naszego i
          dzidziusia dobra.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka