myszka1051 19.06.07, 22:06 hej dziewczyny czy sa tu osoby z nadwaga ja mam nadwage waze86 kg jak u was przebiegala ciaza i porod. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mniemanologia Re: ciaza u osoby otylej 19.06.07, 22:11 U mnie bardzo dobrze, miałam podobną wagę wyjściową. Chyba niczym się nie różniła od normalnych ciąży i porodów Odpowiedz Link Zgłoś
aga1506 Re: ciaza u osoby otylej 19.06.07, 22:21 Ja startowałam z wagą 80kg obecnie do porodu zostało 3 miesiące i 1 dzień a waga już wskazuje 98kg....... jednak jestem pełna optymizmu i wiary że waga potem wróci do wagi wyjściowej. Oprócz tego ciąża przebiega bez komplikacji Ps. 80czy 86kg to "puszystość" a nie otyłość, no chyba że zależy od wzrostu.... Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: ciaza u osoby otylej 19.06.07, 22:54 86 kg to jeszzce duzo nie mowi, bo mozesz byc filigranowej budowy i mierzyc 155 cm (wtedy gorzej) albo 180 cm i budowy posagowej (wtedy nic takiego). Wazny (choc tez nie mowi wszystkiego) jest wskaznik BMI. Ja mialam przed ciaza 81 kg, 174 wzrostu, mocna budowa ciala, wskaznik BMI 27, czyli nadwaga. (Za otylosc uwaza sie od 30). Zajscie w ciaze i ciaza przebiegly idealnie. Porod gorzej, bo slaba akcja skurczowa, zakonczyl sie po dlugich probach CC, ale nie ma to nic wspolnego z waga. Odpowiedz Link Zgłoś
polpotworek Re: ciaza u osoby otylej 19.06.07, 23:19 Zaszlam w ciąze z 96kg. Ciąże znosze pod katem tuszy dobrze narazie- to 20tc. Odpowiedz Link Zgłoś
oli77 Re: ciaza u osoby otylej 19.06.07, 23:22 Mam sąsiadkę z nadwagą, kończy właśnie 5 ciążę (stąd chyba jej nadwaga, bo kiedyś była szczupła). Wszystko jest ok, rodzi zdrowe dzieci a ciążę u niej dopiero widać w ostatnim okresie... Odpowiedz Link Zgłoś
bobimax Re: ciaza u osoby otylej 20.06.07, 06:34 Waga wyjściowa 84 kg przy wzroście 170. Ciąża bez problemów, tyle że bardzo mało w niej przytyłam do 33 tc tylko 3 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: ciaza u osoby otylej 20.06.07, 09:12 bobimax napisał: > Waga wyjściowa 84 kg przy wzroście 170. Ciąża bez problemów, tyle że bardzo > mało w niej przytyłam do 33 tc tylko 3 kg. Tak, ja tez zapomniala napisac, ze bardzo malo i powoli tylam, w zasadzie w ciazy "schudlam" (tzn dziecka przybywalo, a tluszczyku ubywalo) Odpowiedz Link Zgłoś
aglod2 Re: ciaza u osoby otylej 20.06.07, 09:20 Pytałaś też o poród. Oba bez problemów. Dzieciaczki śliczne i zdrowe. W I ciąży przytyłam 10 kg, a w II wcale, bo byłam na diecie wątrobowej (ale to miało związek z przemianami chormonalnymi w organiźmie) Odpowiedz Link Zgłoś
anika305 Re: ciaza u osoby otylej 20.06.07, 11:56 no coz startowalam z 84 kg teraz 32 tc i mam 100 na liczniku a jeszcze kolo 28 wygladalo ze setki nie bedzie.bole kregoslupa, nog, spojenia lonowego, pachwin, opuchniecia i inne takie, ale glowy nie dam ze to w zwiazku z waga. w pierwszej ciazy przekroczylam setke, urodzilam naturalnie z zzo bez komplikacji i szybko wrocilam do wagi z przed ciazy Odpowiedz Link Zgłoś