Dodaj do ulubionych

Ból serca, dziwne palpitacje?

30.06.07, 10:30
Macie czasem cos takiego?
Obserwuj wątek
    • mynia0 Re: Ból serca, dziwne palpitacje? 30.06.07, 10:34
      niestety, mamy sad mój gin kazał na to bardzo uważac i jeśli tętno rośnie
      powyżej 140-150 uderzeń/min. natychmiast do szpitala.

mnie pomaga aspargin albo sam magnez. kołatanie serca pojawia sie u mnie
      zwykle przy gwałtownej zmianie pogody - z reguły z lepszej na gorszą. tak było
      w ub. tyg., jak przyszły te zimne fronty.
    • green_land Re: Ból serca, dziwne palpitacje? 30.06.07, 10:42
      Potas znacząco wzmacnia serce, przy braku magnezu też dzieja się różne cuda.
      Jeżeli serce bije niemiarowo spróbuj kilkakrotnie kaszlnąć, powinno wrócić do
      właściwego rytmu.
    • anika305 Re: Ból serca, dziwne palpitacje? 30.06.07, 12:06
      tez tak mam. W pierwszej ciąży zlecono mi nawet EKG i holter i jak można sie
      domyślić nic strasznego nie wyszlo. tylko różnice pulsu od 50-150.
      teraz to samo magnez z wit b6 i znowu zlecone EKG.
      z tego co czytalam palpitacje sie zdazaja ze wzgledu na spore obciazenie układu
      krwionośnego.
    • agata06.76 Re: Ból serca, dziwne palpitacje? 30.06.07, 12:29

jestem w 11 t.c. i też mam takie nieregularne bicie serca - najczęściej jak
      wieczorem położę się do łóżka. Ale ciśnienie jak pójdę zmierzyć, to w porządku.

A czy macie coś takiego jak dziwny ucisk w płucach? Tak u góry, cos jak
      nerwoból, ale tak na wysokości piersi - cała klatka piersiowa? Chyba w 11 t.c.
      to niemożliwe, zeby jakiś uciska od dołu, nie wiem, czy to piersi tak głęboko
      bolą? Bo bolą mnie też potwornie tak normalnie, ale aż w klatce piersiowej?
      • paliwodaj Re: Ból serca, dziwne palpitacje? 30.06.07, 20:38
        serce mam jak dzwon, ale w cizy tez mi dziwnie kolacze. Staram sie nie
        wykonywac gwaltownych ruchow, np. powoli klasc sie do lozka, .... Na szczescie
        dzieje sie to bardzo czasami.
        To moje 3-cie dziecko i przy pierwszym raz wezwalismy karetke. Mieszkamu w USA
        i tu zwykle do wezwania przyjezdza Straz Pozarna , karetka i policja. Chyba ze
        jest inaczej. Zamknelam na chwile oczy i gdy otworzylam to pierwsze co
        zobaczylam to ....toporek strazacki - dopiero sie zdziwilam big_grin
    • asik_cz Re: Ból serca, dziwne palpitacje? 01.07.07, 19:17
      Są różne rodzaje arytmi, wiem cos o tym, bo mam częstoskurcze (szybkie bicie
      serca) i dodatkowe skurcze (uczucie, jakby serce sie "potykało", uderza szybko
      dwa razy a potem długa przerwa, jakby miało problemy z rozruchem. Mam to od
      lat, nie jest szkodliwe, choć bardzo uciażliwe i czasami straszne. Na pewno
      warto łykać magnez i zrobic Holtera 24 godzinnego. Jeśli chodzi o ciażę, to
      urodziłąm juz trzy zdrowe córeczki, naturalnie, teraz jestem w czwartej ciazy i
      nie było kłopotów z powodu arytmi.
      Jeśli sie denerwujesz, może to nasilać arytmię. Jesli miałabyś napad szybkiego
      bicia serca (ok. 140-150 uderzeń na minute) bez wyraźnej przyczyny, nie
      mijajacy samoistnie, na pewno warto spróbować jechać do szpitala lub choćby do
      lekarza na EKG.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka