lewana77 30.06.07, 10:30 Macie czasem cos takiego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mynia0 Re: Ból serca, dziwne palpitacje? 30.06.07, 10:34 niestety, mamy mój gin kazał na to bardzo uważac i jeśli tętno rośnie powyżej 140-150 uderzeń/min. natychmiast do szpitala. mnie pomaga aspargin albo sam magnez. kołatanie serca pojawia sie u mnie zwykle przy gwałtownej zmianie pogody - z reguły z lepszej na gorszą. tak było w ub. tyg., jak przyszły te zimne fronty. Odpowiedz Link Zgłoś
green_land Re: Ból serca, dziwne palpitacje? 30.06.07, 10:42 Potas znacząco wzmacnia serce, przy braku magnezu też dzieja się różne cuda. Jeżeli serce bije niemiarowo spróbuj kilkakrotnie kaszlnąć, powinno wrócić do właściwego rytmu. Odpowiedz Link Zgłoś
anika305 Re: Ból serca, dziwne palpitacje? 30.06.07, 12:06 tez tak mam. W pierwszej ciąży zlecono mi nawet EKG i holter i jak można sie domyślić nic strasznego nie wyszlo. tylko różnice pulsu od 50-150. teraz to samo magnez z wit b6 i znowu zlecone EKG. z tego co czytalam palpitacje sie zdazaja ze wzgledu na spore obciazenie układu krwionośnego. Odpowiedz Link Zgłoś
agata06.76 Re: Ból serca, dziwne palpitacje? 30.06.07, 12:29 jestem w 11 t.c. i też mam takie nieregularne bicie serca - najczęściej jak wieczorem położę się do łóżka. Ale ciśnienie jak pójdę zmierzyć, to w porządku. A czy macie coś takiego jak dziwny ucisk w płucach? Tak u góry, cos jak nerwoból, ale tak na wysokości piersi - cała klatka piersiowa? Chyba w 11 t.c. to niemożliwe, zeby jakiś uciska od dołu, nie wiem, czy to piersi tak głęboko bolą? Bo bolą mnie też potwornie tak normalnie, ale aż w klatce piersiowej? Odpowiedz Link Zgłoś
paliwodaj Re: Ból serca, dziwne palpitacje? 30.06.07, 20:38 serce mam jak dzwon, ale w cizy tez mi dziwnie kolacze. Staram sie nie wykonywac gwaltownych ruchow, np. powoli klasc sie do lozka, .... Na szczescie dzieje sie to bardzo czasami. To moje 3-cie dziecko i przy pierwszym raz wezwalismy karetke. Mieszkamu w USA i tu zwykle do wezwania przyjezdza Straz Pozarna , karetka i policja. Chyba ze jest inaczej. Zamknelam na chwile oczy i gdy otworzylam to pierwsze co zobaczylam to ....toporek strazacki - dopiero sie zdziwilam Odpowiedz Link Zgłoś
asik_cz Re: Ból serca, dziwne palpitacje? 01.07.07, 19:17 Są różne rodzaje arytmi, wiem cos o tym, bo mam częstoskurcze (szybkie bicie serca) i dodatkowe skurcze (uczucie, jakby serce sie "potykało", uderza szybko dwa razy a potem długa przerwa, jakby miało problemy z rozruchem. Mam to od lat, nie jest szkodliwe, choć bardzo uciażliwe i czasami straszne. Na pewno warto łykać magnez i zrobic Holtera 24 godzinnego. Jeśli chodzi o ciażę, to urodziłąm juz trzy zdrowe córeczki, naturalnie, teraz jestem w czwartej ciazy i nie było kłopotów z powodu arytmi. Jeśli sie denerwujesz, może to nasilać arytmię. Jesli miałabyś napad szybkiego bicia serca (ok. 140-150 uderzeń na minute) bez wyraźnej przyczyny, nie mijajacy samoistnie, na pewno warto spróbować jechać do szpitala lub choćby do lekarza na EKG. Odpowiedz Link Zgłoś