Dodaj do ulubionych

Do mam ktore juz rodziły

05.07.07, 10:02
Witam.Mam pytanie do mam,ktore juz rodziły.Czy w przed dzien porodu
czułyscie,ze to sie wydarzy?Ja jestem teraz w drugiej ciazy,termin mam na 8
lipca i jakos nic nie czuje ze urodze w terminie.Pierwszy porod był
wywoływany wiec nie mam porownania.Z gory dziekuje.
Obserwuj wątek
    • elieka :)) 05.07.07, 10:04
      ja mimo iz cały dzień nic sie nie działo - zero skurczy itp - po prostu
      wiedziałam że w ten dzień urodze smile
      No i urodziłam smile))
    • adamari1 Re: Do mam ktore juz rodziły 05.07.07, 10:19
      nie
      tzn jak teraz o tym mysle, to pamietam, ze w ciagu dnia jakos epizodycznie słabo
      sie czulam, chwilowe mroczki przed oczami, itp. Wtedy myslalam, ze to moze
      cisnienie (zmiana pogody), albo zmeczenie i w sumie nadal nie łącze tego z porodem.
      Kiedy sie kladłam do lozka, kompletnie nie spodziewałam sie natomiast, ze za
      dwie godziny polecą mi wody smile
      Do tej pory jestem w szoku big_grin
      • eska762 Re: Do mam ktore juz rodziły 05.07.07, 10:23
        w terminu porodu wiedziałam, ze na pewno nie urodzę. Natomiast ubzdurałam sobie
        jakos date 23.06 czyli 3 dni po terminie. No i rano 23.06 pojechałam na IP z
        powodu krwawień i tam już dostałam skurczy i zaczęła się akcja porodowa.
        Wprawdzie urodziłam 24, ale zaczęłam 23 smile
    • monikaa13 Re: Do mam ktore juz rodziły 05.07.07, 10:28
      urodzilam 12 dni po terminie, poczulam ze rodze 10 dni po terminie, zaczely sie
      skurcze dosc regularne i bolace, polozyli mnie na patologi, nastepnego dnia to
      byl juz koszmar bol niesamowity, w koncu zabrali mnie na porodowke

oprocz skurczy zadnych innych objawow nie mialam 9 dnia po terminie czulam sie
      swietnie nic sie nie dzialo, nie mialam zadnych objawow, az tu nagle sie zaczelo
    • marcelina1115 Re: Do mam ktore juz rodziły 05.07.07, 10:32
      hmmmm nic nie\czułam! rano byłam w pracy póznym popołudniem u lekarza na KTG i
      nic! poszlam grzecznie spac a o 3 odeszly mi wody smile
    • mama_frania Re: Do mam ktore juz rodziły 05.07.07, 11:10
      Ja dzień przed porodem (41 tydz.) dowiedziałam się, ze jednak nie będę miała cc
      bo synek zdecydował się ustawić głową do dołu. Z tej radości polatałam po
      mieście, zrobiłam zakupy, wypucowałam całe mieszkanie i wieczorem zaczęłam się
      czuć dziwnie. Miałam jakies tam skurcze, ale zanikły koło 23, potem nie mogłam
      usnąć (jakoś tak nie mogłam znaleźć sobie miejsca), zasnęłam po ólnocy a o 1.30
      odeszły mi wody.
    • alfa156 Re: Do mam ktore juz rodziły 05.07.07, 11:14
      Julka w dzień poprzedzajacy właśćiwie przestała sie ruszać, jakby zamarła,
      czasem tylko czkawaka. Tak sobie w skrytości ducha mayślałam że może zbiera
      siły na to co ma się wydarzyć, i rzeczywiście wody mi odeszły w nocy, ale
      rzebym WIEDZIAŁA ze sie bedzie rodzić zaraz to nie smile takie nikłe przeczucie
      lub może raczej nadziejasmile
    • arnika15 Re: Do mam ktore juz rodziły 05.07.07, 12:11
      Nic takiego nie czułam. Urodziłam 8 dni po terminie.
    • jajofka przy pierwszym 05.07.07, 15:02
      wiedziałam. tydz przed terminem, obudziłam się tak wściekła, że nie wiedziałam
      jak się rozładować. więc waliłam w blat w łazience szczotką do włosów, to mnie
      uspakajało, o 18.13 odeszły mi wody i się zaczęło smile) jak będzie teraz -
      zobaczymy, na razie 27 tydz, a dzidź leży jak nie powinien.
      • natalia433 Re: przy pierwszym 05.07.07, 16:38
        przy pierwszym porodzie kompletnie nic sie nie działo, zero skurczy nic a tu
        nagle bach i odeszły mi wody.
        przy drugim porodzie przeczuwałam bo od rana miałam silny ból krzyża,ledwo
        chodziłam, poszłam kontrolnie do swojego gina i ta mi powiedziała że do jutra
        urodzę na bank a więc czekałam sobie w domu na rozwój akcji i faktycznie akcja
        zaczęła się w nocy a nad ranem urodziłamsmile
        • mama_kasi3 Re: przy pierwszym 06.07.07, 22:30
          ja nic nie czułam w ogóle.U mnie zaczęło się od odejścia wód,potem troche
          skurczy i po 2 godzinach kasia była już na świecie
    • asik_cz Re: Do mam ktore juz rodziły 05.07.07, 22:36
      Podobno byłam okropnie nieznośna i marudna - koleżanka mi to powiedziała juz po
      porodzie, ja tego nie zauważyłam smile. W drugiej ciąży wywoływany, w trzeciej
      przez cztery dni miałam wieczorami regularne skurcze co 7-8 minut, ale nie
      spieszyłam sie do szpitala i faktycznie przechodziło. Dopiero piątego dnia
      zaczęły sie "zagęszczać" i to juz było to. Nigdy nie odeszły mi wcześniej wody.
    • oli77 Re: Do mam ktore juz rodziły 06.07.07, 22:38
      Właściwie tak, byłam bardzo obolała, często sikałam, nic nie pamiętałam z filmu
      który oglądałam. Ale nie wiedziałam ze to już i oczywiście w nocy sie
      zaskoczyłam jak mnie jakiś trzask i skurcz obudził...
    • dorianne.gray Re: Do mam ktore juz rodziły 06.07.07, 23:11
      Ani w przeddzień, ani w sekundę przed odejściem wód nie czułam, że to "już" tongue_out
    • wiotka_trzpiotka Re: Do mam ktore juz rodziły 11.07.07, 15:21
      tak
      postanowiłam, że nie pójdę rodzić dopóki nie przejdę gry pt. Zuma
      grałam w nią od miesiąca i tego dnia własnie skończyłam
      i poszłam rodzic wink
    • ewulaw1 Re: Do mam ktore juz rodziły 11.07.07, 15:41
      Na krótko przed terminem porodu złapałam okropny katar.Nie wychodziłam z domu, a
      od męża dostałam zakaz kąpieli i mycia włosów. Po trzech dniach z tymi włosami,
      powiedziałam, że dzisiaj muszę już umyć, bo co będzie jak zacznę rodzić?Z
      tłustymi włosami na porodówce?Wzięłam kąpiel, umyłam włosy, wysuszyłam i...10
      minut później odeszły mi wody.Żadnych sygnałów ostrzegawczych(poza przeczuciem)
      nie było.
    • marcysia51 Re: Do mam ktore juz rodziły 11.07.07, 19:33
      Ja poprostu wiedziałam,że urodze tzn.wmawiałam to sobie i wszystkim innym do
      okoła.
      Ok.15 położyli mnie do szpitala bo miałam skierowanie do wywoływania na
      nastepny dzień,a o 18 zaczął sie poród,synek urodził sie bez wywoływania 4
      godziny później.
    • patysiak Re: Do mam ktore juz rodziły 11.07.07, 19:59
      nie nie czulam. wogle nie bylam gotowa smile
    • emma_euro_emma Re: Do mam ktore juz rodziły 11.07.07, 21:38
      Tak, czułam okropne ciągnięcie w pachwinach. A kładąc się spać jakoś
      tak "dziwnie" się czułam, już chyba przeczuwałam.
      O 6 rano się obudziłam, na kilka sekund przed tym, jak zaczęły mi wody
      odchodzić.
    • mi_lamaj Re: Do mam ktore juz rodziły 12.07.07, 09:30
      ja miałam poród niemal książkowy, rano zaczął odchodzić czop, więc już mi to
      dało do myślenia, potem słabe skurcze, czekałam co dalej, ale tak już czułam, że
      mały się wybiera
      poczekałam do skurczy co 7 min i do szpitala

w szpitalu rodziłam już tylko dwie godzinysmile 0 19.45 synek wrzasnął potężnie

miałam wiec wiele oznak i poród trwał w sumie długo, choc nie był bardzo bolesny
    • bunny.tsukino Re: Do mam ktore juz rodziły 12.07.07, 09:35
      Tak czułam. Ale głupia zbagatelizowałam objawy. Powinnam od razu jechać do
      szpitala na podtrzymanie. A ja sobie pomyślałam, to nie możliwe, że już,
      przecież nie mogę teraz urodzić, tyle ważnych spraw. Dzięki swojej głupocie
      urodziłam w 34 tygodniu..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka