annathema 12.07.07, 00:45 Dziewczyny! Slyszalam ze w szpitalu przy wypisie dostaje sie taka niby wyprawke. I stad moje pytanie - czy w kazdym szpitalu i co jest w takiej wyprawce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamakrzysia4 Re: Wyprawka dla niemowlaka ze szpitala 12.07.07, 00:47 u mnie to było takie duże niebieskie pudełko z próbkami kosmetyków, dla dziecka, próbką proszków do prania niemowlęcych ciuszków, broszurki, naklejka na tylką szybę w aucie z bobasem, śliniaczek i łyżeczka. A i próbki jakisz kaszek, mleka modyfikowanego i kilka pieluszek Odpowiedz Link Zgłoś
edzia.79 Re: Wyprawka dla niemowlaka ze szpitala 12.07.07, 08:36 przy pierwszym dziecku dostalam zaraz po porodzie,byly to przewaznie kosmetyki do pielegnacji,pampersy,probki. Odpowiedz Link Zgłoś
coco.coco a w jakich szpitalach rodzilyscie 12.07.07, 09:17 fajna sprawa..zreszta to nie szpitale placa za te mini wyprawki tylko sa to materialy reklamowe Odpowiedz Link Zgłoś
anangaa Re: Wyprawka dla niemowlaka ze szpitala 12.07.07, 10:11 Jak rodziłam pierwszy raz ponad 8 lat temu to nic nie dostałam. Może teraz jest inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
ewsien79 Re: ICZMP w Łodzi 12.07.07, 11:04 Moja siostra rodziła 6 lat temu i dostała naprawdę wielkie pudło.Nawet były 2 pary śpiochów!Teraz leżąc w szpitalu widziałam, że dziewczyny dostają po dwa mniejsze pudełka, ale też z wieloma fajnymi rzeczami.Sporo różnych kremów, broszurek, tak jak jedna z dziewczyn pisała naklejka na szybę w aucie, śliniaki, chyba 2 albo 3 pieluchy. Odpowiedz Link Zgłoś
24lena ja dostalam 2 wielkie torby przy wyjsciu 12.07.07, 12:02 najpierw na porodowce,dostalam torbe z kosmetykami(nie probki) szczoteczka i pasta do zebow,chusteczkami nawilzajacymi,mydlo w plynie, zel do dezynfekcji rak i takie drobiazgi. Gdy wychodzilam ze szpitala dostalam dwie wielgachne torby. Byly tam 4-rodzaje proszkow i plynow do plukania(nie probki a cale opakowania) wkladki laktacyjne,pampersy,chusteczki nawilzajace,kosmetyki johnsons,pojemniki na male i duze chusteczki,ramki do zdjec,butelka 125 ml avent,skarpetki,sliniki,pieluchy tetrowe od ariel,gwiazde pluszowa od pampersa,album dla dziecka, oraz mnostwo probek i folderow reklamowych,ktore wyslalam i teraz dostaje np od pampersa kupony rabatowe i probki(po 5 sz)pieluch odpowiednich do wieku dziecka,tak samo z hippa,johnsons i inych firm. naprawde duzo tego bylo i bylam strasznie obladowana. rodzilam w uk Odpowiedz Link Zgłoś
asiakal Prezenciki owszem, ale............ 12.07.07, 13:28 Ja dostałam próbki kosmetyków dziecięcych, proszków do prania, takie raczej drobne rzeczy (nie było żadnych śpioszków itp) a potem (do tej pory czyli 1,5 roku po porodzie) dostaje reklamy do skrzynki i telefony nie związane z dzieckiem-głównie z banku z ofertami. Była już kiedyś dyskusja (nie wiem czy na tym forum)-jedna dziewczyna pisała że nie podpisywała zgody na przetwarzanie swoich danych (bo przy wręczaniu tych prezentów się wypełnia taką ankietę i podaje swoje dane)a mimo to dostawała reklamy i była nękana telefonami właśnie z bankowymi ofertami. Odpowiedz Link Zgłoś
iwaskarbowska Re: Wyprawka dla niemowlaka ze szpitala 13.07.07, 02:06 Rejestrujac sie w szpitalu dostalam kupon do wybrania w aptece. Bylo to pudlo z probkami etc o jakich pisaly dziewczyny na gorze, ale poniewaz mam jeszcze 3 latka w domu wiec on tez sie zakwalifikowal i dostal Po porodzie przyszla do mnie pani z plecakiem wypelnionym podobnymi probkami etc. Fajnie, no i plecak sie przyda na pieluszki Rodzilam w Irl. Odpowiedz Link Zgłoś