trinkino 01.08.07, 00:34 Przeziębienie;/// Co mogę sobie zaaplikowac? Jestem w 13tc. Nie dzieje się nic strasznego, ale jestem potwornie osłabiona i mam gila do pasa Wzięłam tylko rutinoscorbin i piję herbatę (malinowa z czarną różą), ale sie pogarsza a nie poprawia;/// Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
reewa Re: Rozkłada mnie;/ 01.08.07, 08:10 nie bierz lekarstw bez porozumienia z lekarzem...pozostają ci tylko naturalne cuda,cebula,czosnek,herbata z miodem i cytryna (lub z sokiem malinowym),gorące mleko z masłem itp...jak nie będzie przechodziło idź do lekarza pozdrawiam i życzę zdrówka ))) Odpowiedz Link Zgłoś
granadax Re: Rozkłada mnie;/ 01.08.07, 09:33 czosnek, jak najbardziej, nawet przkrój, i wąchaj ile sie da. Na gila polecam inhalacje, ale skonsultuj z lekarzem. Mi bardzo pomogło, odetkało zatoki, katar przeszedł po trzech sesjsch. Nie daj się! Odpowiedz Link Zgłoś
azzurrina Re: Rozkłada mnie;/ 01.08.07, 10:18 nie wiem czy to do końca bezpieczny sposób ale na katar jest rozwiązanie niefarmakologiczne: ukrój cebulę, tak aby powstały dość grube krążki. Taki krążek przekrój na pół. I teraz taki półksiężyc wsadź do nosa - będzie to wyglądało jak kieł u słonia. Posiedź z tym z pół godziny. Sposób jest ohydny ale zdecydowanie zmniejsza katar bez użycia środków farmakologicznych. Cebula może trochę podrażnić nos, koniec wkładany do nosa można potraktować odrobiną kremu. Jednak nie wiem na 100% czy w ciąży to jest b. dobry sposób... Poza tym na zaziębienie dobrze robią inhalacje - tylko kupując olejek powiedz w aptece, że jesteś w ciąży, żeby nie wetknęli Ci jakiejś chemii. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina1206 Re: Rozkłada mnie;/ 01.08.07, 10:44 A mnie łapie angina ((((((((((((((((((((((((((((((((((((( dostałam Augmentin - nie wiem czy powinnam to brac, bo to przeciez antybiotyk, ale lekarz powiedział,ze to nieszkodliwe...tylko niech to przetłumaczy przyszłej i przerażonej mamie ... Odpowiedz Link Zgłoś
trinkino Dzięki:) 02.08.07, 12:41 Moge brać paracetamol i 1/3 polopiryny s dziennie. Plus jakiś ziołowy syrop. Czyli beznadziejne leki, które nic nie pomagają i muszę odchorować, co swoje)) Odpowiedz Link Zgłoś
rupiowa Re: Dzięki:) 02.08.07, 12:51 z tego co wiem to maliny to naturalny srodek poronny i nie wolno ich stosowac pod zadna postacia przez cala ciaze... Odpowiedz Link Zgłoś
inka774 Re: Rozkłada mnie;/ 02.08.07, 12:53 kilka razy bylam przeziebiona na gardlo bralam tymsal spray,rubital syrop malinowy,do nosa sol fizjologiczna i masc majerankowa i witamine rutivit c.Trzy razy pomoglo.I dodatkowo herbata z sokiem malinowym lub mleko czosnek i miod Odpowiedz Link Zgłoś