agag12 01.08.07, 11:38 Witam, Mam pytanie W czym przewoziłyście wasze maluchy w drodze ze szpitala do domu? W foteliku, na rękach w rożku czy w gondoli ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justynka9914 Re: Odbiór dziecka ze szpitala po porodzie 01.08.07, 11:42 witam ja swojego synka odbierałam ze szpitala we wkładzie z wózka bezpiecznie i mozna przewozic samochodem, Odpowiedz Link Zgłoś
marweg25 Re: Odbiór dziecka ze szpitala po porodzie 01.08.07, 11:44 Oczywiście w foteliku samochodowym - najbezpieczniej Odpowiedz Link Zgłoś
mirkad Re: Odbiór dziecka ze szpitala po porodzie 01.08.07, 11:44 tylko fotelik - to jest najbezpieczniejszy sposób przewożenia dziecka, było o tym milion razy; ja tak odbierałam maojego wcześniaczka - do głowy mi nie przyszło wozić Milenkę innaczej Odpowiedz Link Zgłoś
majka042004 Re: Odbiór dziecka ze szpitala po porodzie 01.08.07, 11:58 Jak chodziłam do szkoły rodzenia to położna powiedziała, że nie "wydadzą" dziecka bez fotelika samochochodowego. Nawet gdyby to miało być 5 minut drogi autem. Odpowiedz Link Zgłoś
adamari1 Re: Odbiór dziecka ze szpitala po porodzie 01.08.07, 12:10 na rękach????????? Rany Boskie, zgroza. WYŁĄCZNIE fotelik. Odpowiedz Link Zgłoś
zaga25 Re: Odbiór dziecka ze szpitala po porodzie 01.08.07, 12:20 A ja na rękach. Ale szliśmy piechotą Odpowiedz Link Zgłoś
mapi9 Re: Odbiór dziecka ze szpitala po porodzie 01.08.07, 12:26 to już lepiej malucha włożyć do wózka jeśli piechotą Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Odbiór dziecka ze szpitala po porodzie 01.08.07, 12:41 Oczywiście, że w foteliku. Odpowiedz Link Zgłoś
kopalnia.diamentow Re: Odbiór dziecka ze szpitala po porodzie 01.08.07, 13:17 a właśnie, że nie... w specjalnej godnoli windoo, przystosowanej do przewożenia niemowlaków na płasko samochodem. Ze specjalnego plastiku, montowana na sztywno na tylnym siedzeniu, dziecko przypięte w niej pasami, atestowana i certyfikowana do przewożenia. na rynku są 2 albo 3 takie gondole...i nie jest to jakaś wkładka z wózka, która leży na tylnym siedzeniu na słowo honoru a dziecko się w niej trzyma siłą sugestii, a już broń Boże na rękach (chyba, że piechotą) inna opcja to fotelik 0-13 z wkładką dla noworodka k.d. Odpowiedz Link Zgłoś
24lena w gondoli 01.08.07, 14:59 To jedyny warunek,zeby odebrac dziecko ze szpiatala, jezeli niemasz gondoli,dziecko nieopusci szpitala. Takie przepisy(mieszkam w uk) Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1983 Re: Odbiór dziecka ze szpitala po porodzie 01.08.07, 15:06 Rozumiem że fotelik to jedyny sposób na przewiezienie dziecka, ale jak ktoś nie posiada samochodu, to ma kupować na ten jeden raz fotelik ? Ja nie mam od kogo pożyczyć hmmm muszę coś wykombinować (nie czytać: przewieźć dziecko w beciku na rękach!!) Odpowiedz Link Zgłoś
marysia130 Re: Odbiór dziecka ze szpitala po porodzie 01.08.07, 15:51 Popytaj wśród dzieciatych znajomych, na pewno ktoś ma i samochód i fotelik i będzie na tyle życzliwy aby Cie przywieźć ze szpitala. Inna opcja (ale to zależy w jak dużym mieszkasz mieście) zapytać w korporacji taksówkarskiej, ja kiedyś musialam skorzystać i okazało się, że była taksówka z fotelikiem dla noworodków. Odpowiedz Link Zgłoś
deela martyna 02.08.07, 21:36 zadzwon do firm taksowkarskich, to co lepsze czasem dysponuja fotelikami Odpowiedz Link Zgłoś
monika7920 Re: Odbiór dziecka ze szpitala po porodzie 01.08.07, 15:07 też zamierzam w foteliku a kiedyś wszyscy w becikach wynosili, tzn. tak mi mama powiedziala, czyli 20-30 lat temu Odpowiedz Link Zgłoś
asperula Re: Odbiór dziecka ze szpitala po porodzie 01.08.07, 15:42 szkoda że nie ma "wypożyczalni" fotelików- opcja dla osób bez samochodu. my mamy fotelik bo dziadkowie mają samochód, więc czasem przejedzie się. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna47 Re: Odbiór dziecka ze szpitala po porodzie 01.08.07, 16:34 w gondoli. Mam specjalną gondolę , która dostosowana jest równiez do przewożenia malutkiego dzieciaczka w samochodzie. Sa specjalne mocowania i dodatkowe wewnętrzne zabezpieczenia by dziusiowi było zarówno wygodnie jak i bezpiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
gem.gem Re: Odbiór dziecka ze szpitala po porodzie 01.08.07, 17:09 w foteliku. prosto do samochodu. nie zapomnij o wkladce wypełniającej fotelik (dla noworodków) Odpowiedz Link Zgłoś
fergie1975 sposób na duzy fotelik 01.08.07, 17:21 w foteliku oczywiscie, niebezpiecznie jest przewozic inaczej. Foteliki sa duże a nie każdy ma odpowiednią dodatkową wkładkę, dlatego można zwinąć 3 wałki pieluchy tetrowej i podłozyc po obu stronach, a trzeci pod kolanka. Odpowiedz Link Zgłoś
onthelake Re: sposób na duzy fotelik 01.08.07, 18:15 Tez fotelik.Nie wypuszcza u nas bez niego ale tu wygwizdow (przedmiescia w US) i nie da sie bez samochodu Odpowiedz Link Zgłoś
asieksza Re: Odbiór dziecka ze szpitala po porodzie 02.08.07, 14:50 Pierwsze odbieraliśmy w beciku ( 9 lat temu ) do domku taksówką więc fotelik nie był wymagany, teraz mamy autko więc był fotelik, nie było innej opcji. Odpowiedz Link Zgłoś
clas_sic Re: Odbiór dziecka ze szpitala po porodzie 02.08.07, 16:12 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=60855556&a=60855556 Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Ja nie wierzę, że to pytanie znowu się pojawia 02.08.07, 16:21 na tym forum. Najpierw pytacie: czy farbowanie włosów szkodzi fasolce? czy mogę jeść truskawki? czy powinnam zrezygnować z kursu na prawko, bo stres może zaszkodzić fasolce? czy akryl na paznokciach szkodzi fasolce? A potem kompletnie bezmyślnie chcecie pakować się do samochodu z noworodkiem na rękach, bez chwili refleksji, czy to mu czasem w razie stłuczki nie zaszkodzi!!! Boże!!! Ty widzisz i nie grzmisz!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
azulek Re: Odbiór dziecka ze szpitala po porodzie 02.08.07, 16:57 Nie rozumiem, to jak nie mam samochodu to mnie nie wypuszczą z oddziału? Bez przesady. Mieszkam 200 m od szpitala, nie zamierzam nikogo angażować w przewożenie mnie i dziecka ze szpitala do domu. Mąż przyjdzie z wózkiem po nas i zapakujemy maluszka do gondoli. Nie wiem, czy koleżance agag12 chodziło akurat o przewóz samochodem, czy tylko tak się wyraziła i chodziło jej w rzeczywistości o sposób powrotu powrotu do domu. Bo jeśli samochodem to polskie prawo nie dopuszcza innej możliwości, jak w foteliku lub przystosowanej do tego specjalnej gondoli. A z niektórych postów wynika, że nawet jak wracam z dzieckiem na piechotkę to muszę mieć do tego fotelik, bo inaczej nie wydadzą dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
mawisna Re: Odbiór dziecka ze szpitala po porodzie 02.08.07, 17:27 Co za bzdura, oczywiście że wydadzą dziecko. Ale fotelik - nosidełko do 13 kg bardzo się przydaje, nawet jak nie macie samochodu. Chociażby pojechać gdzieś taksówką, a poza samochodem wygodnie się niesie. Chyba, że nie będziecie się przemieszczać żadnym samochodem z dzieckiem. A w samochodzi tylko atestowane do tego sprzęty - czyli fotelik 0+ lub specjalna gondolka z pasami, przyminana. Odpowiedz Link Zgłoś
pati_234 a jak ktos nie ma :( 02.08.07, 17:36 samochodu fotelika i dzieciatych znajomych co by pozyczyli fotelik Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: a jak ktos nie ma :( 02.08.07, 20:36 pati_234 napisała: > samochodu fotelika i dzieciatych znajomych co by pozyczyli fotelik Są teraz firmy taksówkarskie,które mają foteliki. Podzwonić i sie zapytać. Pzdr.GOsia Odpowiedz Link Zgłoś
rivesaltes Re: Odbiór dziecka ze szpitala po porodzie 02.08.07, 19:38 Jeżeli samochodem, to w foteliku. Polecam jeszcze przed porodem nauczyć się przypinać go pasami, bo nam przy pierwszym dziecku przed szpitalem trzęsły się ręce Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter jeśli samochodem to w f-o-t-e-l-i-k-u 02.08.07, 20:34 mnie 5 razy pytali lekarze z IMiDz czy mam fotelik dla dziecka, kazali sobie go zaprezentować, wysłali mi go pieluchami (Olka przy wypisie ważyła 1870g i mierzyła ok. 44 cm - wcześniak). A stłuczki się zdarzają, jadąc dziś z pracy i do pracy naliczyłam 4. Po co narażać dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
deela wiadomo wiez na raczkach 02.08.07, 21:34 a jak ci jakas ofiara losy w dupe wiedzie to owoc twej milosci rozchlasnie sie na jezdni ew. sama je zgnieciesz no ja p... le 9 m-cy lazenia w ciazy, na CiP to jeszcze histeryje i odmawianie sobie pasztetu a potem sie ktos IDIOTYCZNIE pyta czy dziecko wiezc w foteliku TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! TYLKO I WYLACZNIE DO CIEZKIEJ Q>>>Y NEDZY W FOTELIKU! Odpowiedz Link Zgłoś