mocpytan 24.08.07, 21:56 co oznacza wynik ++, dość liczna flora bakteryjna w moczu? wizytę mam dopiero za 2tyg a chciałabym wiedzieć. nie mam żadnych objawów, nic nie boli, nie piecze, nie szczypie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asta6265 Re: infekcja w moczu 24.08.07, 22:34 ja na twoim miejscu zrobiłabym sobie badanie moczu na posiew jednak sama musisz zdecydować może moja wypowiedz, którą już kiedyś poruszałam pomoże Ci w podjęciu decyzji Kiedyś poruszałam już temet bakterii jednak bez odzewu i nie chodzi tu już o ś konkretną bakterie tylko ogólnie gdyż tyle tego dziadostwa (bakterii) jest że każdej z nas może się trafić inna dziewczyny dam wam dobrą radę z własnego doświadczenia. otóż ja w ciąży nie miałam robionego posiewu na obecność bakterii w moczu i dziś bardzo żełuję żę nie poprosiłam gina o takie badanie jednak 2 tygodnie po porodzie (cc) rana w jednym miejscu nie chciała mi się goić i się paprała. z początku nic sobie z tego nie robiłam bo myślałam że gdzieś pewnie się rana ponaciągała i tak musi być. jednak w 3 tyg po porodzie, wylądowałam z moim 3 tygodniowym synkiem w szpitalu z podejrzeniem u niego zakażenia układu moczowego. niestety diagnoza się potwierdziła,. biedaczek miał gronkowca złosistego i escherisię colli wszędzie w moczu, z wymazów wyszło że w gardle , pod napletkiem, w nosie. i tak mnie tknęło żeby zrobić sobie wymaz z tej mojej rany pooperacyjnej i co się okazało ja również miałamgronkowca, dlatego rana się nie goiła tak jak powinna. Wniosek jeden zostaliśmy zarażeni w szpitalu przy porodzie.przez 3 tygodnie leżenia z synkiem na oddziale trafiło jeszcze 7 noworodków z gronkowcem których mamy rodziła w tym samym szpitalu co ja i w podobnych terminach. Dlaczego to piszę??? po wyleczeniu maluszka postanowiłam pozwać szpital do sądu jednak to nie było takie proste, adwokat powiedział że sprawa z góry przegrana!!! wwiecie dlaczego ??? dlatego że przed porodem nie zrobiłam wyników badań na wewntualne nosicielstwo tych bakterii. gdybym miała kwit że jestem zdrowa sprawę bym miała wygraną, a tak poprostu zarzucono by mi że to ja zakaziłam maluszka podczas porodu, jednak fakty były inne akurat na tym oddziale panował wtedy gronkowiec dlatego dziewczyny naprawdę warto wydać to 14zł na to badanie i w razie co być spokojnym. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asta6265 Re: infekcja w moczu 24.08.07, 22:34 a tak na marginesie to wczle nie musisz mieć zadnych objawów częstio przechodzi się bezobjawowo Odpowiedz Link Zgłoś
mezatkaap Re: infekcja w moczu 24.08.07, 22:40 Zrób posiew moczu, a gina poproś o zrobienie wymazu z pochwy w kierunku bakterii; lepiej zapobiegać i leczyć, infekcji w ciąży nie należy bagatelizować. Odpowiedz Link Zgłoś
laura801 Re: infekcja w moczu 24.08.07, 22:51 ja miałam w zeszłym miesiącu bakterie w moczu nieliczne, leukocyty, ślad białka, pani doktór zaleciła mi urosept 2 tabletki x 3 oraz wit C 3 razy dziennie po tabletce, następne badanie moczu nie potwierdziło już infekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
mocpytan Re: infekcja w moczu 25.08.07, 11:03 też mam nikły ślad białka. martwię się bo zanim pójdę do lekarza czeka nas jeszcze 2 tygodniowy urlop. Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: infekcja w moczu 25.08.07, 20:48 ja mam dosyc dużo krwinek białych w moczu do 30, biore urosept i czekam na wynik posiewu, nie bardzo się orientuje ale jaki wplyw na ciąże mają krwinki białe? Odpowiedz Link Zgłoś