Dodaj do ulubionych

guzki pod pachami :((

03.07.03, 20:57
Mam problem. Pod koniec kwietnia pod prawą pachą zrobił mi się mały,
niebolesny guzek. Bardzo sie wtedy przestraszyłam, ale lekarka powiedziała że
skoro leukocyty są w normie to wszystko oki. Po kilku dniach guzek przestał
być wyczówalny, a poza tym ktoś mi powiedział, że w ciązy mogą się robić
takie guzki. Dzisiaj wymacałam sobie guzka pod 2 pachą i oczywiście
zdenerwowałam się na nowo sad(. Napiszcie czy któraś z was miała podobne
problemy w ciąży (albo nikoniecznie w ciązy)
Obserwuj wątek
    • anaisia Re: guzki pod pachami :(( 03.07.03, 21:42
      jakiej wielkości sa te guzki? Czy są głęboko pod skórą? Mnie parę razy w życiu
      wyskakiwało coś takiego (średnica ok 3-4mm)i znikało po paru dniach. Za
      pierwszym razem tez się martwiłam ale potem zaczęłam olewać. Teraz od paru lat
      nie zaobserwowałam niczego podobnego. Poczekaj kilka dni, jak znikną to chyba
      nie ma się czym przejmować. Pozdrawiam.
      • umasumak Re: guzki pod pachami :(( 04.07.03, 09:39
        Ten guzek którego wczoraj znalazłam jest raczej płytko - w dotyku trochę jakby
        okrągłe zgrubienie skóry. Dziękuję Ci za słowa otuchy. Wczoraj się
        zdenerwowałam, ale dzisiaj już mi lepiej smile).
        • monia102 Re: guzki pod pachami :(( 04.07.03, 10:38
          ja kiedys mialam cos takiego w pachwinie i wtedy lekarz mi powiedzial ze to
          jakies wezly chlonne i nie przejmowac sie! Pod pachami tez sa jakies wezly
          chlonne wiec mysle ze to powinno byc to. Jesli nie boli i znika po paru dniach -
          chyba mozna spokojnie darowac sobie zdenerwowanie!

Pozdrawiam,
          Monika
    • anna223 Re: guzki pod pachami :(( 04.07.03, 10:42
      JA też miałam czasami takie guzki, czasami to jakiś mały włókniak, czasami
      przytka się jakiś kanalik itp. Jednakże ja tez się wystraszyłam za pierwszym
      razem, ale poszłam do specjalisty takiego od raka piersi i od USG, który zna
      się na tym i on mnie wybadał i tak chodze raz w roku od kilku lat i traktuję to
      jako obowiązek.Wizyta 5 min, USG, porównanie z rokiem poprzednim, 70PLN opłata
      i już. Podobno jak kobieta raz pójdzie w sprawie piersi do lekarza to potem już
      jest bardzo systematyczna, a jak nigdy nie była to sobie wyobraża niewiadomo
      cosmile).
      Umasumak ty jesteś teraz też chyba coś koło 36 tygodnia, tak jak ja. Moja rada:
      nie przejmuj się,oglądaj piersi i patrz co i jak się zmienia, a jak urodzisz to
      zapisz się na wizyte i raz w roku chodź to kontrolować i już. To kontrolowanie
      to bym poleciła każdej z nas.
      • kasiapro1 Re: guzki pod pachami :(( 04.07.03, 11:49
        jesli golisz wlosy pod pachami to czasmi robi sie zapalanie mieszka
        wlosowego,powoduje bol,dyskonfort przy ruszaniu reka i wyczuwalne jest jako
        guzek.Ja mialam to pare razy,raz mniejsze raz wieksze- w obydwu wypadkach
        znikaly po jakims czasie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka