ewuncia.1 31.08.07, 10:53 mam jeszcze jedno pytanko - na samym początku ciąży (wtedy jeszcze o tym nie wiedziałam) miałam zapalenie pęcherza i brałam furagin. zapalenie minęło, ale mam nadzieję, że ciąży ten lek nie zaszkodzi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewuncia.1 Re: furagin w ciąży 31.08.07, 11:33 może jednak ktoś coś wie na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
eyes69 Dobrze, ze masz nadzieje 31.08.07, 12:17 Moim zdaniem nie zaszkodzi i pewnie to chcialas przeczytac. Nie zmienia to faktu, ze leku w ciazy sie nie zaleca. Co znowu nie zmienia faktu, ze na zalecenie lekarza wziasc ten lek mozna. Co prowadzi do prostego wniosku, iz nie powinnas sie martwic. Ja wiedzac, ze jestem w ciazy jedna czy dwie tabletki furaginu wzielam, bo wytrzymac sie nie dalo. Odpowiedz Link Zgłoś
annagrzyw Re: furagin w ciąży 31.08.07, 12:44 witam! ja jestem w 34 tyg. trzy dni temu powtórzyłam badanie moczu, gdzie wyszła ogromna ilość krwinek białych, co mnie zaniepokoiło. Zgłosiłam się do lekarza okazało się, że jest to zapalenie pęcherza moczowego. Biorę furagin. Zapewniano mnie, że nie jest on szkodliwy dla dziecka. Jeśli się zapalenia nie wyleczy wówczas przepisywany jest antybiotyk. Mam nadzieję, że też u mnie zapalenie minie. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mala_wronka Re: furagin w ciąży 31.08.07, 13:14 Ja z powodu wady moczowodu i częstych infekcji pęcherza przez pierwsze trzy miesiące ciąży brałam furagin bo tak mi zalecił ginekolog i urolog. Więć myślę, że jedna kuracja tak jak u ciebie na pewno nie zaszkodzi. Moje maleństwo rodzi się za jakieś 3tyg i mam nadzieję, żę będzie zdrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
bezak25 Re: furagin w ciąży 31.08.07, 15:38 witam, ja po ostatnich badaniach moczu ( 22tc) znowu musze brac Furagin (bralam go tez w 7tc). Jest to najczesciej przepisywany lek na zapalenie pecherza dla kobiet w ciazy, wiec spokojnie... ) Odpowiedz Link Zgłoś
malwa85 Re: furagin w ciąży 31.08.07, 15:46 Ja na poczatku ciazy przyjmowalam furagin przez ok 2tyg oczywiscie po konsultacji z lekarzem urodzilam zdrowa i duza dziewczynke wiec mysle ze wam rowniez nie zaszkodzi pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś