wrozka_remiza 09.11.07, 18:39 Dziewczyny czy wy też jesteście takie senne po dopegycie? Zaczęłam go brać we wtorek 3x1 o 8.00, 14.00 i 22.00, po półgodzinie od wzięcia tabletki zasypiam na stojąco W efektach niepożądanych jest, że może wystąpić sennośc, ale aż taka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
melllago Re: dopegyt 09.11.07, 19:57 Ja biorę od 3 tygodni i na początku też tak miałam, ale teraz już nie. W dzień z reguły prześpię się z godzinkę, ale nie codziennie. Tylko ja biorę 1 tabletkę dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia0023 Re: dopegyt 09.11.07, 20:00 to przejdzie.Brałam prawie przez cała ciążę Odpowiedz Link Zgłoś
id.kulka Re: dopegyt 09.11.07, 20:11 Może organizm musi się przyzwyczaić do nowego leku? Powodzenia, może minie/złagodnieje za kilka dni Odpowiedz Link Zgłoś
wrozka_remiza Re: dopegyt 10.11.07, 09:22 Dzięki dziewczyny, możze rzeczywiście się przyzwyczaje, a jak nie to jakoś zniosę te 6 tygodni do porodu chatmax napisała: > A na co go dostałaś jeśli można spytać??? od początku ciąży mam kłopoty z ciśnieniem, takie lekko podwyższone z pędzącym tętnem, kariolog (spec. od ciężarnych) zalecił odpoczynek, 3x dziennie pomiar ciśnienie i w razie konieczności metocard. Na szczęście nie było źle. Dopiero w poniedziałek ciśnienie niebezpiecznie mi skoczyło, pojechałam na IP, tam mnie poobserwoali i położyli na patologię, zalecili dopegyt i konsultację kardiologiczną. Akurat przyszedł mój kardiolog i nakazał brać dopegyt na te skoki ciśnienie, to biorę. O rany, takie krótkie pytanie, a ja historię życia niemalże napisałam ) Aaaa szukali gestozy, ale nie znaleźli - na szczęście!!! Odpowiedz Link Zgłoś
saralee Re: dopegyt 11.11.07, 20:08 Hej, ja biorę dopegyt od początku, obecnie dawkę 4 dziennie mam nadciśnienie przewlekłe, niestety. DO 30 tc było ok, norma wynosiła max 120/70, teraz niestety około 130/80. W którym tygodniu jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
wrozka_remiza Re: dopegyt 12.11.07, 09:18 Saralee, jestem w 33tc. 130/80 - to złe cisnienie? Ja wcześniej miałam (bez leków) 130/80-90 i kardiolog mówił, że tak dla ciąży jest ok i nie muszę nic brać. A to fachowiec od ciężarnych. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
saralee Re: dopegyt 12.11.07, 12:50 Wróżko, źle to napisałam - aktualnie najniższe to 130/80, czesto mam 140/95. na przykład Teraz wiem, że z każdym ciśnieniem dolnym powyżej 90 należy jechac na IP, zwłaszcza w późnej ciąży Mój gin dziś stwierdził, że jesli nadal bede miała takie skoki, trzeba będzie wywołac poród ( wczesniej... Odpowiedz Link Zgłoś
wrozka_remiza Saralee, 12.11.07, 13:27 oj to kiepsko, trzymaj się i nie denerwuj, może jednak uda Ci się dotrwać do terminu. Trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia0023 Re: Saralee, 12.11.07, 20:06 jestem troszkę zdziwiona bo takie ciśnienie jak piszesz miałam i ja.Lekarz nic mi nie mówił o wczesniejszym zakończeniu ciąży.Oczywiście jak nie skoczy za wysoko.miałam wysokie i skaczace.Pod koniec ciąży zupełnie odpuściłam sobie leki.W szpitalu dopiero moje ciśnienie oszalało.... Odpowiedz Link Zgłoś
saralee Re: Saralee, 13.11.07, 12:05 Malgosiu, troche mnie uspokoiłas - rodziłać cc czy sn? Ja wolałabym sn, miałam już jedną operację a la cc i wspminam dochodzenie do siebie jako koszmar, więc wołałabym tego uniknąć... Biorę ten dopegyt, zauważyłam, że jak jest brzydak pogoda, ciśnienie mam OK. WIęc jest szansa, że dtrwam chociaż do 38 tygodnia.. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia0023 Re: Saralee, 13.11.07, 20:28 wszystko bedzie dobrze.Uspokuj sie i ciśnienie będzie dobre.I jeszcze jedno cierpliwie czekaj na maluszka.Ja miałam dwa planowane cc(odwarstwienie siatkówki).Pierwsze mogło być lepsze,ale drugie super!Naprawde gdybyś nawt miała cc to nie jest żle.Jesteś doświadczona tym a la cc wiec wiesz czego możesz się spodziewac.Powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś