milenaiwojtek 27.11.07, 13:50 czy ktoras z mam wie jaka powinna byc szyjka macicy w ciazy?twarda czy miekka?ja jestem w 5tyg i lekarz mi powiedzial ze mam miekka i nie wiem czy to dobrze czy zle? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bezak25 Re: pytanie 27.11.07, 14:34 powinna byc twarda, miekka robi sie gdy sie skraca i rozwiera, a jesli chodzi o dlugosc to sprawa bardzo indywidualna, kazda kobieta ma inna. Odpowiedz Link Zgłoś
milenaiwojtek Re: pytanie 27.11.07, 18:55 dzieki to znaczy ze jest niedobrze?mozze to dlatego ze to poczatek? Odpowiedz Link Zgłoś
kat_maj Re: pytanie 27.11.07, 19:41 wszystko jest ok - na oczątku jest miękka - po tym między innymi można we wczesnej ciąży próbować poznać, że jest się w ciąży; potem się robi miękka pod koniec ciąży gdy zbliża się poród Odpowiedz Link Zgłoś
niesia22 Re: pytanie 27.11.07, 19:53 szyjka powinna być twarda, długa i zamknieta przez całą ciążę, dopiero na koniec skraca się mięknie i w efekcie rozwiera...taka jest prawidłowość, ale bywa różnie Odpowiedz Link Zgłoś
milenaiwojtek Re: pytanie 27.11.07, 20:36 dziekuje uspokoilas mnie,to moja druga ciaza pierwsza zakonczyla sie w 20tyg i teraz sie zamartwiam bo chce zeby wszystko bylo ok.musze chyba zmienic lekarza poki czas bo ten nic mi nie wytlumaczyl.nawet skierowan na badania mi nie dal i na usg Odpowiedz Link Zgłoś