monnallisa 07.12.07, 14:13 czy może mi ktoś poradzić od którego tygodnia mam stosować krem na rozstępy i jaki byłby najlepszy w ciąży Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylwiawenta Re: od kiedy krem na rozstępy 07.12.07, 17:20 ja używałąm wszystkich kremów jakie tylko na rynku się pokazały, w zasadzie od samego początku ciąży(kiedy sie towiedziałąm ze jestem czyli w 8tyg.) i nic to nie dało, smarowałam się dwa razy dziennie i rozstępy są... jak ktoś ma taką skórę to już mu nic nie pomoże, a moja koleżanka ma taką elastyczną skóre, że przez całą ciąze smarowała się tylko oliwką i nie ma nic. Odpowiedz Link Zgłoś
agatka.007 Re: od kiedy krem na rozstępy 07.12.07, 17:28 Witaj, ja stosowałam krem na rostępy firmy Sanosan od poczatku 4miesiąca. Choc urodziałam juz trójeczkę nie mam żadych rostępów, polecam go wraz z codziennym masażem szorstka rekawicą, która poprawia ukrwienie skóry. Ważne jest też prócz tych zabiegów zdrowy przyrost wagi, u mnie zawsze było do 10kg do porodu, dzięki temu brzuch nie był zbyt duży. Natomiast nie jest powiedziane ,że jeżeli Twoja mama ma rozstępy to Ty i tak będziesz je mieć, moja mama ma straszne rostępy po ciązy a ja nie mam wcale, więc warto dbać o brzuszek. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
szamalka Re: od kiedy krem na rozstępy 08.12.07, 01:15 Od początku ciązy używałm i było warto. Używałam musteli, fakt droga ale bardzo skuteczna i wydajna. W ciąży strasznie miałam wysuszoną skóre i tylko m. ją mogłam nawilżyć (2razy dziennie). W sumie w ciązy zużyłam: dwie duże tuby balsamu nawilżającego z przenicy i jedno op. kremu na rozstępy, dostałam dużo próbek żelu do biustu i nóg i tych niemusiałam kupować. Teraz kończe żel poporodowy- regenerujący(mam od 4 miesięcy ale używam tylko na brzuch i biodra). Ze wszystkich produktów tej firmy tylko żel na nogi był taki sobie a inne polecam. Maluchowi też kupiłam mustele(stelatopia i coldcream). Kupiłam raz w Douglasie mleczko do ciała z serii Materinity (chyba włoskie)- strasznie pachniało, starczyło na miesiąc. Chociaż zakochałąm się w musteli to wydaje mi się, że najważniejsza jest regularność żaby nawilżać skóre, to niemusi byc coś najdroższego ale trzeba masować ciało systematycznie (tylko delikatnie brzuch). Odpowiedz Link Zgłoś
magwoj4 Re: od kiedy krem na rozstępy 09.12.07, 14:33 ja rowniez uzywam Musteli. Polecam, maja produkty, ktore mozna uzywac od samego poczadku ciazy. Jestem z nich zadowolona! Odpowiedz Link Zgłoś
kate21b Re: od kiedy krem na rozstępy 09.12.07, 12:39 sylwiawenta u mnie to samo, rozstępy są mimo używania kosmetyków, na pewno nie polecam fissanu a wiem że dużo kobiet w ciąży go stosuje, jest tłusty, trzeba go używać 2x dziennie i starcza na krótko, w dodatku rozstępy i tak wychodzą. Jeśli się ma elastyczną skórę to wystarczy sama oliwka, a jeśli nie jak ja to nawet smarowanie się kremem co 5 minut nie pomoże... Odpowiedz Link Zgłoś