miloja 12.08.03, 07:43 Cześć dziewczyny! Jestem w 32 tyg. i od kilku dni odczuwam bóle kolan.Najgorzej jest jak siadam albo wogóle przy zginaniu ichOgólnie się nie przemęczam,nawet nie gimnastykuję,więc skąd ten objaw?Czyżby brak wapnia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
urszula1_edziecko Re: Bóle kolan 12.08.03, 12:07 hej, Też tak miałam. Pod koniec ciąży i po porodzie. Bolały mnie przy siadaniu, wchodzeniu do autobusu, itd... To dlatego , że były obciążone dodatkową wagą i... brak ruchu. właśnie też się nieprzemęczałam, ale stawy były obciążone a nie rozruszane. Pomogło mi bardzo szybko jeżdżenie na takim domowym rowerze - wtedy stawy mocno pracują , ale bez obciążenia. Nie wiem czy masz to w domu, ale jest w każdej siłowni. Można sobie ustawić na mały opór i tylko sobie siedzisz i leciutko pedałujesz. Nie wiem co na to Twój lekarz, ale przy "zdrowej" ciąży można sobie tak pojeżdzić ( tylko, żeby się nie zmęczyć). Ale byś zrobiła furore z takim brzuszkiem na siłowni )) Ja z takim chodziłam na basen Mam nadzieję, że Ci się nic poważniejszego nie przyplątało! pozdrawiam, Ulka Odpowiedz Link Zgłoś
lolyta Re: Bóle kolan 12.08.03, 19:28 No wlasnie lepiej sie jednak troche ruszac - spacerki powinny Ci troche pomoc. A wapn swoja droga. jak mnie dopadaja bole kolan to albo wapno, albo jak nie mam wapna to wygotowana i zmielona skorupka od jajka (to ponoc nawet znacznie zdrowsze i lepiej przyswajalne) bardzo pomagaja. Odpowiedz Link Zgłoś