maja1-1 13.01.08, 13:47 Witam was dziewczyny jestem w 29 tc. Mam takie male pytanie czuje ruchy tylko w dole brzucha nigdy powyzej pepka czy to normalne wymyslilam sobie ze moze dziecko sie jeszcze nie odwrocilo No ale nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorotadu Re: Ruchy dziecka w 29 yg 13.01.08, 15:11 ja czuje wszędzie u góry na dole i obu boków Odpowiedz Link Zgłoś
mamakrzysia4 Re: Ruchy dziecka w 29 yg 13.01.08, 15:37 różnie: zwykle najsilniejsze w dole brzucha ale w nocy Mała wywija i czuje ją wszędzie-ginka twierdzi że to normalne Odpowiedz Link Zgłoś
bruy-ere Re: Ruchy dziecka w 29 yg 13.01.08, 15:44 powyżej pępka to macica w 29 tc raczej nie sięga, można to sprawdzić w książce "W oczekianiu na dziecko" Murkoff, tam na początku każdego miesiąca jest to opisane ja też (27 tc) czuję ruchy głównie nisko, czasem pod pępkiem Odpowiedz Link Zgłoś
ewuncia.a Re: Ruchy dziecka w 29 yg 13.01.08, 20:24 Ja zaczęłam właśnie 26 tc i też ruchy malucha czuję w dole brzucha, poniżej pępka, raz z prawej strony, raz z lewej, a czasem na środku; ostatnio jednak maluch upodobał sobie prawą stronę brzucha i tam głównie kopie Odpowiedz Link Zgłoś
live28 Re: Ruchy dziecka w 29 yg 13.01.08, 20:28 Ja jestem w 26 tyg. a czuję zarówno na dole brzucha (to główka tak uderza), jak i powyżej pępka (tutaj są nóżki - potwierdzone badaniem usg). Maleństwo główką robi większe zamieszanie, bo podskakuje mi całe podbrzusze, które przyjmuje dziwne kształty, kopniaczki nóżkami wyglądają jakbym miała pulsujący żołądek ) Odpowiedz Link Zgłoś