mirhan 17.01.08, 00:02 witam zaczal mi sie 3 miesiac i chyba pora na jaki krem na rozstepy, czy mozecie cos polecic?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
margo8282 Re: jakie kremy 17.01.08, 00:17 wiesz jak mówią, jak mają być to i tak będą. ale warto zapobiegać. ja stosowałam pharmaceris f-my eris, około 30 zł, oraz zwykłą oliwkę dziecięcą po prysznicu na całe ciało. pomogło 39 tc i nie mam (odpukać. Odpowiedz Link Zgłoś
ktosia.0 Re: jakie kremy 17.01.08, 00:23 Zainwestowałam i całą ciążę stosowałam krem Mustela - jestem w 40 tyg i nic nie wyszło, a w poprzedniej ciąży niestety powychodziły (wtedy smarowałam się Fisanem ) Odpowiedz Link Zgłoś
mocpytan Re: jakie kremy 17.01.08, 08:16 używam musteli dwa razy dziennie, czasem dodatkowo innych kremów [np zajki], nie pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś
elske Re: jakie kremy 17.01.08, 08:23 Ja uzywalam w pierwszej ciazy Fissan,pomoglo.Teraz tez uzywam. Odpowiedz Link Zgłoś
easyenglishpz Re: jakie kremy 23.01.08, 10:10 osobiscie bardzo sobie chwale krem firmy Gerber. Nie tlusci ubrania, szybko sie wchlania, ma sympatyczny zapaszek. Oczywiscie nie krem tutaj odgrywa najwazniejsza role w ewentualnych rozstepach, jednak sklonnosc do ich dziedziczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
habina Re: jakie kremy 17.01.08, 08:48 W pierwszej ciazy stosowalam Mustelle W drugiej ciazy Ziajke Nie bylam systematyczna, rozstepow nie mialam, ot dwa na udzie. Mowi sie, ze ten kto ma miec rozstepy bedzie je mial i bez odpowiednich kremow. Odpowiedz Link Zgłoś
toffix Re: jakie kremy 17.01.08, 09:37 Ja używałam serum borowinowego tołpy. Ale ja strasznie nie lubię tych wszystkich zabiegów kosmetycznych i pielęgnujących więc robiłam to raz na 2-3 dni. Dzięki Bogu mamy 37 tydzień i nic... A bałam się bo lata już nie te... Dziś tylko mi się śniły takie okropne rozstępy - mąż wyjechał i ciężką noc miałam. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoonka2 Re: jakie kremy 17.01.08, 09:40 Ja osobiście polecam pharmaceris f-my, dr ireny eris. Koszt ok 33 zł. Fissan jest tańszy ok 17 zł, ale konsystencją i zapachem przypomina maść. Zastosowałam jedną tubkę, ze względu na zapach od którego mnie odrzucało zrezygnowałam. Ten dr eris- pharmaceris - krem przeciw rozstępom - jest rewelacyjny. Ani jednej "niteczki". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
a.radziwonowicz Re: jakie kremy 17.01.08, 13:01 Ja używam Musteli od 2 miesiaca , 2 razy dziennie, wcześniej skórę brzucha i piersi delikatnie masuję szorstką stroną gąbki. Koszt ok.100 zł. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madziunia34 Re: jakie kremy 17.01.08, 14:24 Pharmaceris firmy eris 2x dziennie polecam koszt ok 34 zl ale warto u mnie juz 38tydz i spisuje sie swietnie Odpowiedz Link Zgłoś
jowikosi Re: jakie kremy 17.01.08, 14:55 tez uzywam Pharmaceris - Foliacti, tesciowa pracuje w laboratorium Eris na brzuchu nic nie mam, chociaz jest naprawde ogromny! niestety na dole piersi pojawily sie male rozstepy, byc moze dlatego, ze biust mam naprawde ogromny!! ale nadal uzywam tego kremu, dodatkowo olejek Babydream, rossman, kosztuje niewiele ale do masazu bardzo przyjemny!! tesciowa radzi nawet trzy razy dziennie takie masaze. Odpowiedz Link Zgłoś
martaad Re: jakie kremy 23.01.08, 12:45 ja od początku ciąży stosowałam tylko zwykłą oliwkę dla dzieci,ale systematycznie dwa razy dziennie przez całą ciążę.Miałam ogromny brzuch ale ani jednego rozstępu. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia_il Re: jakie kremy 17.01.08, 15:04 Ja na początku stosowałam Pharmaceris, Foliacti, bardzo dobry,ostatnio smaruję się oliwką dla dzieci Hipp,którą poleciła mi koleżanka. Jak narazie też się sprawdza.Jestem w 32 tyg i nie mam narazie rozstępów,a mam skłonosci do ich robienia się. Odpowiedz Link Zgłoś
jowikosi Re: jakie kremy 17.01.08, 15:12 ok, a znacie cos, co pomoze choc troszke w zlagodzeniu tych, ktore niestety sie juz pojawia??? wiem, ze zlikwidowac sie ich do konca nie da ale podobno zlagodzic mozna...?? pomozcie bo jak patrze na swoje piersi to az mi checi do zycia brakuje Odpowiedz Link Zgłoś
a.j_77 Re: jakie kremy 17.01.08, 15:52 Ja uzywam oliwki w zelu Johnssona, raz dziennie wieczorem, a rano smaruje brzusio kremem ziaji, rano i wieczorem na uda i biust ziaja. Ziaja dobrze nawilza,nie ma ostrego zapachu,dobrze sie wchlania i nie jest kosmicznie droga.jestem w 20 tygodniu i na razie spokoj.brzusio mi rosnie sponiowo wiec moze wcieranie plus stopniowe rozciaganie jakos mnie uchronia przed rozstepami. zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
jowikosi Re: jakie kremy 17.01.08, 16:21 to normalne, ze brzuch rosnie Ci stopniowo, bo jak mialby inaczej?? Trudno, zebys miala rozstępy w 20 tyg pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
a.j_77 Re: jakie kremy 17.01.08, 17:26 Chodzilo mi o to ze moze lepiej jak brzusio rosnie stopniow a nie wyskakuje nagle spory w ktoryms miesiacu. moja kolezanka tak miala do 6 miesiaca nic nie bylo widac a potem nagle wyskoczyl jej brzusio. nie jestem dermatologiem i nie wiem jak reaguje skora na takie gwaltowne zmiany.licze na to ze skora rozciagajaca sie stopniowo "przystosowuje sie" do zmian.Jak sie mysle to mnie poprawcie!pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
jowikosi Re: jakie kremy 17.01.08, 17:59 moze i ja sie nie znam ale jak na moj gust to ciaza wlasnie tak wyglada, ze do ok 6 miesiaca rosnie pomalutku a potem dopiero sie rozkreca, to raczej normalne...a wtedy dopiero moga pojawic sie rozstepy, mysle, ze dopiero po 30 tyg...chociaz masowac skore i wcierac specyfiki warto caly czas Odpowiedz Link Zgłoś
mirhan Re: jakie kremy 17.01.08, 15:50 bardzo dziekuje za odpowiedzi ) a czy slyszalyscie cos na temat specyfikow firmy Chicco? Odpowiedz Link Zgłoś
monika1230 Re: jakie kremy 22.01.08, 14:31 POLECAM BALSAM FIRMY ZIAJKA DLA KOBIET W CIĄŻY NA ROZSTĘPY DO STOSOWANIA OD 4 MIESIĄCA. KOSZTUJE KILKANAŚCIE ZŁOTYCH. Odpowiedz Link Zgłoś
kawoszek Re: jakie kremy 23.01.08, 13:25 Przede wszystkim polecam systematycznosc i smarowanie juz od 3-4 miesiaca zeby sie juz przygotowac. Ja na poczatku uzywalam vichy, super zapach (tzn prawie bezzapachowy, delikatny ) i oliwke dla dzieci, krem rano oliwka wieczoram, teraz kumpele polecily mustele, jest bardziej tlusta i nie lubie jej zapachu , jak masc jakas ,ale urzywam dalej, ponoc jest dobra ,no i zainwestowalam troche bo dosc droga, jak na razie 33tc i bez rozstepow, a mam sklonnosci, dodam jeszcze ze przytylam 11 kg ,pewnie gdyby ten wynik byl wyzszy to kremy by juz nie pomogly wiec warto troszke przystopowac ze slodyczami jesli to nie problem dla Was, wiem ze kobitki roznie reaguja na ciaze, mnie na szczescie tak nie ciagnie do slodkiego czy tlustego. POWODZENIA ! pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
belemnitida Re: jakie kremy 23.01.08, 20:55 Ja tez uzywalam PHARMACERIS M - FOLIACTI - jedna tubka starczyla mi na cala ciaze. W tej chwili jestem 2 miesiace po porodzie a na brzuchu nie mam ani jednego rozstepu, natomiast na piersiach owszem - po prostu zapomnialam go smarowac ;-( Moze doradziscie co teraz po fakcie stosowac???? Odpowiedz Link Zgłoś