kanga_and_roo 28.01.08, 08:05 Mam skierowanie na posiew moczu i wiem, że powinnam kupić specjalny jałowy pojemnik. Ale w każdej aptece mówią mi, że w hurtowniach nie ma! Już tydzień szukam, nie wiem, czy taki zwykły pojemnik można wykorzystać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maretina Re: Posiew moczu - pojemnik 28.01.08, 08:14 ile masz aptek w swojej miejscowosci? zadzwon do laboratorium, ktoiire robi badania. u nas maja pojemniki. jak nie bedzie, zapytaj sie jak przygotowac sloik albo cos innego.pewnie trzeba wyparzyc.... Odpowiedz Link Zgłoś
ant18 Re: Posiew moczu - pojemnik 28.01.08, 10:03 Nie wiem jak gdzie indziej, ale u nas w laboratorium wymagają specjalnego pojemniczka -nie takiego standardowego /jałowego/ tylko musi mieć szpatułkę w środku ,którą po nasączeniu moczem /1 min/ wkładasz do tego pojemnika i zanosisz.Właśnie dziś pani w przychodni mnie oświeciła. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
paulina812 Re: Posiew moczu - pojemnik 28.01.08, 10:02 Ja pojemnik na posiew moczu dostałam z laboratorium w którym robiłam badanie i był to specjalny pojemnik na posiew, z takimi płytkami w środku na które się sikało. Odpowiedz Link Zgłoś