agusia1812 29.01.08, 11:16 witam czy taki odruch wymiotny bez wymiotow to normalne przy wczesnej ciazy np czesto naciagam ale nie ma wymiotow Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwonka232 Re: odruch wymiotny 29.01.08, 20:54 oj ja takmam np. wchodze dzisiaj do kuchni i poczulam zapach smazonego no i odrazu mnie naciagalo Odpowiedz Link Zgłoś
epreis Re: odruch wymiotny 29.01.08, 21:26 taaaa... ja od tego wiszenia na kibelku i duszenia się w celu "ulżenia sobie" tak podrażniłam gardło, że plułam krwią a wymiotów i tak nie było..generalnie przez 3 miesiące się tak męczyłam, czasem kilka razy dziennie... Odpowiedz Link Zgłoś
lailala Re: odruch wymiotny 30.01.08, 08:42 normalny na poczatku tez tak miałam. potem zaczeła sie regularna ryga która przeszła w 18 tygodniu Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_271 Re: odruch wymiotny 30.01.08, 13:32 ja tak miałam przez 5 mc i to na wszystko i kilkanaście razy dziennie czy cos ładnie pachniało czy brzydko, co chwilke odruchy wymiotne Odpowiedz Link Zgłoś
eliza765 Re: odruch wymiotny 30.01.08, 19:35 hihi ja po trzech dniach też miałam głęboką nadzieje ze to przejdzieeee i zasilę szeregi tych szczęściar które nie wisza na kibelku. Targało mnie 3 tygodnie a teraz nagle ni z gruszki ni z pietruszki w ciągu kilku sekud z względnego samopoczucia pędzę do kibelka starając się nie zapaskudzić niczego po drodze. Najlepsza jazdę mam w pracy bo do kibelka mam dobre 20 metrów i jeden zakręt po drodze i tak juz od 2 tygodni.Nudości męczą mnie calą dobe ale zaciskam zęby i czekam aż tem zly czas minie i zacznie się ta milsza część ciązy. Odpowiedz Link Zgłoś
olensia Re: odruch wymiotny 31.01.08, 00:00 Przyzwyczaisz sie ja tak mialam do konca 4 miesiaca dzien w dzien. Po 2 tygodniach juz mi to nawet nie przeszkadzalo Odpowiedz Link Zgłoś
mysia1807 Re: odruch wymiotny 31.01.08, 08:23 hej ja tez tak mam po wstaniu z łozka przez jakas godzine no tragedia i sama nie wiem co robic czy biec do ubikacji czy nic sie nie bedzie dzialo i przeczekac...ahh ale warto doa dzieciaczka ) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malutka7718 Re: odruch wymiotny 31.01.08, 10:14 Przejdzie, kiedyś przejdzie ale nie po kilku dniach niestety. Ja miałam mdłości i wymioty od 5 tc do końca 16. Źle się czułam przez 24 godziny na dobę. Myślałam tylko o jednym, czy się zrzygam czy nie. Na nic nie miałam ochoty, każdy zapach mnie drażnił, nawet sama myśl o jedzeniu wrrrrrr. Przeszło jednak, teraz jestem w 20 tc i już zapomniałam o mdłościach. Zaczynam jeść i cieszyć się ciążą, dzidzia już się rusza i jest fajnie. Tylko, że inne dolegliwości troszkę przeszkadzają, ból pleców i miednicy. W porównaniu jednak z mdłościami jaki mnie dręczyły to jest pikuś. Dziewczyny trzymajcie się, to przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ciociacesia prenatal 31.01.08, 13:52 podobno roboia wtaminki ktore maja cos pomagac na mdłosci? działa to? bo ja juz nie moge. jutro mam szkolenie prowadzic w przyszłym tygodniu oddaje 3 raporty i nie ma opcji ze ktos to zrobi za mnie, ja chce zeby bylo normalnie. chciałabym teraz siedziec na kapapie i ogladac gotowe na wszystko albo inny bzdet ciskajac czule miske i miec wszystko głeboko w d.. nie mam jednak kanapy ani mieszkania w ktorym moglabym ja postawic i musze zasuwac bo jak urodze to bede zyc miłoscia do dzidziusia. jesu, to nietak powinno byc. na filmach zawsze jakos nie wyglada to tak strasznie Odpowiedz Link Zgłoś
usagi118 ;) 01.02.08, 10:48 witam!!!Mnie od niedawna tez mdłości męczą...Ktoś mi doradził żeby uspokoić wtedy organizm tj.osiąść wygodnie,zamknąć oczy i głęboko oddychać.Wydawało mi się to głupie,ale to pomaga.Nadal tylko pozostaje jeden problem...jedzenie.Na widok jedzenia...wiecie...ale co gorsza nic mi nie smakuje...Zero apetytu...Doradźcie czym zastąpić konkretne posiłki,bo przecież coś jeść trzeba... Odpowiedz Link Zgłoś
lailala Re: ;) 01.02.08, 12:52 może uspokojenie organizmu pomaga zwłąszcza jak sie zmeczysz. Ja wymiotowałam jak tylko zaczynałam isc normalnym tempem a nei sunac jak zółw.Wiec na pewno jak mdli to nie warto sie forsować. Całe szczescie ze kiedys to przehodzi . obecnie jestem w 18 tc mdli nadal jak cholera (pomaga czeste jedzenie niewielkich porcji) a nie wymiotuje JUŻ od tygodnia.Mimo ze na standardy czuje sie fatalnie (te mdłosci) to jestem zachwycona ze moge normalnie ( w miarę ) sie poruszać i każdy zapach, czyjs gwałtowny ruch czy dźwiek nie wywołuje wymiotów. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
usagi118 Re: ;) 01.02.08, 13:15 hmm...jeść często a mało...ok.Dzięki.Mam nadzieje że uda mi się to przetrwać.Pozdrawiam;* Odpowiedz Link Zgłoś