Dodaj do ulubionych

Pomóżcie proszę !!!!!!

22.08.03, 14:24
Chcę się przygotować do ciąży toksoplazmozę mam
już za sobą, dzisiaj odbieram wyniki testu na przeciwciała
różyczki. Nie wiem tylko co myśleć o szczepieniu na żółtaczkę -
zdania są podzielone. Mó lekarz nic mi o tym nie wspominał,
zaś koleżanki mówią różnie.
Jaka jest prawda - lepiej się zaszczepić , jeśli
tak to jak długo odczekać z ciążą ???
Obserwuj wątek
    • aasik25 Re: Pomóżcie proszę !!!!!! 23.08.03, 07:43
      Witaj,
      Bardzo dobrze robisz myśląc o tym wcześniej. Ja zrobiłam tak samo. Mój gin mnie
      za to pochwalił. Moim zdaniem każdy powinien zaszczepić się na żółtaczkę bo nie
      wiadomo kiedy może znaleźć się w szpitalu. Z tego co pamiętam odstęp między
      pierwszym a drugiem szczepieniem i potem cyba trzecim powoduje że w ciążę
      możesz zajść po ok 6 miesiącach ale dowiedz się w przchodni ile to trwa.

Asia
    • iwonka50 Re: Pomóżcie proszę !!!!!! 23.08.03, 10:26
      Ja osobiście nie byłam zaszczepiona jak rodziłam ale pewnie dobrze by było.
      Niestety trochę będziesz musiała poczekać z ciążą bo cały cykl szczepienia trwa
      przeszło pół roku a póżniej będziesz musiała jeszcze trochę odczekać. Niestety
      szczepionka działa tylko na wzw typu B a równie grożne jest-o czym mało kto
      pamięta-wzw typu C na który nie ma szczepionki, Także pozostaje się modlić żeby
      nas nie zarażono, bo tak naprawdę to czy Cię zarażą żółtaczką typu B czy C
      zależy tylko od sumienności personelu i związanej z tym sterylności szpitala. A
      z tymi szczepionkami to taka trochę nagonka, żeby wyciągnąć kasę od pacjenta a
      wystarczyłoby po prostu utrzymywać rygorystyczną czystość. Pozdrawiam.
    • lala2002 Re: Pomóżcie proszę !!!!!! 23.08.03, 18:02
      witam
      ja miałam dodatni Hbs czyli w okresie ciąży stwierdzono u mnie nosicielstwo
      wirusa żółtaczki typu b,powiem tak lepiej się zaszczep,ale skoro w czasie
      ciąży wyjdzie ci wynik dodatni to nic sie nie martw,będziesz musiała tylko
      kupić specjalną szczepionkę dla dziecka, zaszczepią je zaraz po urodzeniu i
      bobelkowi nic nie bedzie grozić. w moim przypadku tak było
      monika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka