beciunia35 26.02.08, 14:29 witam,jestem we wczesnej ciąży,5/6tydz,nie ma echa zarodka,od dziś biorę DUPHASTON w pierwszej ciąży nie brałam wczoraj plamiłam,ale podobno z polipu,który mam..bardzo się martwie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
netuszka Re: duphaston 26.02.08, 15:04 Nie martw sie, to sam początek ciąży, serduszko może bić np. w 8 tygodniu. Bardzo dobrze że bierzesz duphaston, stosuje się go przeciw poronieniom, jest niegroźny, często trzeba go brac aż do 20 tygodnia ciąży, naprawdę wiele dziewczyn go bierze. Myśl pozytywnie, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sylwcia77 Re: duphaston 26.02.08, 15:13 Nie zamartwiaj się, stres nie służy ciąży. Ja zrobiłam pierwsze usg właśnie pomiędzy 5 a 6 tc. - i zupełnie niepotrzebnie. Serduszka jeszcze nie było widac, a za tydzień już biło Od 6 tc. biorę duphaston, teraz jestem w 17 tygodniu i wszystko jest ok. Głowa do góry, myśl pozytywnie i uśmiechaj się do świata Będzie dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
ili1407 Re: duphzston 26.02.08, 15:42 Nie zamartwiaj sie tak. Napewno wszystko bedzie dobrze. Ja zaczelam brac Duphaston w 3 miesiacu ciazy bo dostałam bardzo silnych boli brzucha,a teraz jestem juz w 38 tyg i chodze jak bomba zegarowa.Oszczedzaj sie tylko i nie przemeczaj. Trzymam kciuku). Odpowiedz Link Zgłoś
lara80 Re: duphzston 26.02.08, 16:28 Ja bralam duphaston od 9 do 14 tc-w 9 tc mialam plamienie.Na pierwszej wizycie u ginekologa w 5tc na usg bylo widac tylko pecherzyk ciazowy, a w 9 tc bylo widac bicie serduszka.Nie warto martwic sie na zapas, choc wiem,ze w pewnych chwilach ciezko zachowac spokoj.Pozdrawiam i zycze zdrowego Malenstwa Odpowiedz Link Zgłoś
satiene Re: duphzston 26.02.08, 17:39 Ja biorę Duphaston od 4/5 tc i mam brać jeszcze przez tydzień czyli do 13 tygodnia. Tak naprawdę postawił mnie on na nogi bo od początku odczuwałam bóle brzucha i było to niepokojące. Myślę że po prostu trzeba być cierpliwym i zaczekać aż Duphaston zacznie dobrze działać. Na początku też nie było dobrze, miałam słabą ciążę ale nie można przesadnie się zamartwiać bo to też nie jest dobre na Maleństwa. Trzymaj się cieplutko i myśl pozytywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: duphzston 26.02.08, 19:51 Też biorę duphaston a serduszko usłyszałam wczoraj to jest 6tydz5d/ czyli 7 tydzień ciąży/ Okazało się że bliźniaki i się strasznie ucieszyłam............................ Odpowiedz Link Zgłoś
bebis72 Re: duphzston 26.02.08, 23:15 ha siemka laska! szok ze tu na ciebie trafiłam!to ja BEATA B. znamy sie baaaaaardzo dobrze,kontakt mamy na bieżąco wiec tutaj cie pozdrawiam i Ole- Olka tez......mam nadzieje ze to przeczytasz,daj cynka na maila albo sms... Odpowiedz Link Zgłoś
beciunia35 Re: duphzston 28.02.08, 07:52 dziękuje Wam za odp.pisze teraz bo miałam problem z netem dodałam dziś nowy wątek pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Przyklejone :autor-beciunia35-Duphaston,Lutei na, 28.02.08, 08:20 krwawienie Autor: beciunia35 28.02.08, 07:50 witam od 3 dni biore duphaston,od wczoraj do tego luteine w tabl dopochwowych,plamie nadal,sama nie wiem co mam robić,już 2 razy byłam na polnej w szpitalu-tam wczoraj właśnie mi zapisano czopki,ale krwawienie jezt ,bólu brzucha nie mam.Skąd mam wiedziec,ze ONO nadal tam jest?jestem 6 tyg,tak sie boje Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Przyklejone :autor-beciunia35-Duphaston,Lutei na, 28.02.08, 15:20 duphaston ,luteina,krwawienie beciunia35 28.02.08, 11:58 Odpowiedz hejka!jestem w 6tyg ciąży,trzeci dzień biorę DUPHASTON a od wczoraj dodatkowo LUTEINę dopochwowo,ale nadal plamię,troszkę pokrwawiłam,już 2 razy byłam na Polnej na dyżurze,tak się bije,że stracę tą ciążę,sraram się leżeć! Lekarz twierdzi że to minie za 2-3 dni Re: duphzston ,luteina,krwawienie puma-mama 28.02.08, 12:20 Odpowiedz Spokojnie, niech sie wszystko wyrowna, po jednym dniu cudow nie zdzialamy. Co powiedzieli na Polnej?? ja tez tam wyladowalam, ale w 15 tygodniu ze strasznie bolesnymi skorczami. zbadali sprawdzili i powiedzieli ze jest ok, tez dostalam duphaston, zjadlam opakowanie a potem dostalam jeszcze profilaktycznie luteine, dolegliwosci minely ale nie od razu po pierwszych tabletkach. SLuchaj lekarze, i obserwuj co sie dzieje. Jak bylam na wizycie i sie pytalam jak dlugo trzeba brac te leki, to mi powiedziala ze czasem jak jest potrzeba to i do 30 tygodnia. Ale to zalezy od sytuacji. Bedzie dobrze, duzo lez i odpoczywaj to najwazniejsze. Nie denerwuj sie a za kilka dni zobaczysz poprawe. Odpowiedz Link Zgłoś
papa71 Re: duphzston 28.02.08, 09:23 Też brałam dufaston od 8 tygodnia. , do tego polip i krwak. Trzeba leżeć plackiem a plamienia powinny ustapić. Bicie serca słychac dopiero w póżniejszych tygodniach, Polip moze się wchłonąć. Głowa do góry. Odpowiedz Link Zgłoś