ciociacesia 10.03.08, 15:57 jestem sobie w 13tygodniu - brzucha jakby nie było, ale mnie masakrycznie bolą plecy. tak osibie ostatnio pomyslałam ze moze to nerki tak napierdzielaja mnie i kurna nie wiem co robic Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emilisitos Re: bolą plecy 10.03.08, 16:00 eee może to jednak krzyż? ja mam bóle kręgosłupa od jakiegoś 13 tygodnia, zresztą nie pamiętam już dokładnie. Taka moja uroda-moja mama ze mną w ciąży miała identycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
ciociacesia moze i krzyz, sama nie wiem 10.03.08, 18:15 fakt ze do kibelka biegam kilka razy w nocy i wyszedł mi ślad białka w moczu działa mi na wyobraznie. moze sobie wymyslam, bo na zwolnieniu leze i mam wrazenie ze nigdy nie stane na nogi... zaczynam juz tesknic za praca Odpowiedz Link Zgłoś
anilana Re: bolą plecy 10.03.08, 19:12 mnie tez bola plecy w ciazy bardziej daje sie we znaki moj krzywy kregoslup.... Odpowiedz Link Zgłoś
diabe Re: bolą plecy 10.03.08, 19:43 dzis koniec 11 tc, a plecy bolą mnie juz od jakiegoś tygodnia Szczerze mówiąc jestem tym trochę przerażona, ponieważ od zawsze miałam problemy z dolnym odcinkiem kręgosłupa i jeśli boli mnie już teraz na samym początku, to aż strach pomyslec co bedzie dalej. Jutro idę do ortopedy, mam nadzieje, doradzi mi jakies "ciazowe" cwiczenia na kregoslup. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_frania Re: bolą plecy 10.03.08, 20:24 Mnie tez bolą od jakiegoś tygodnia (jestem w 15tc), ale u mnie to raczej kwestia sporego brzucha (przytyłam tylko kilogram, a muszę już chodzić w ciążowych spodniach, bo w żadne normalne sie nie mieszczę). Odpowiedz Link Zgłoś
itka22 Re: bolą plecy 13.03.08, 19:28 MNie plecy już bolą dość długo... jestem w 8/9 tygodniu a krzyż to tak boli, że z łożka czasem wstać nie mogę. Brzuszek jeszcze nie jest duży ale... mimo wszystko też nie zapowaida się wesoło. Polecam na plecki nałożyć taki pas wełaniany (jak te kołdry z merynosów). Ja pochodziłam 4 dni 24/h na dobę i trochę ulżyło. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mia17 Re: bolą plecy 14.03.08, 07:34 mnie plecy bola od samego poczatku ciazy ;-/ teraz jestem w 17 tygodniu i sytuacja jest bez zmian. chodze do fizjoterapeuty, na masaz i terapie manualna, bo mnie dodatkowo bol idzie do prawej nogi. nie moge spac, lezec tylko w jednej pozycji sie da, a z chodzeniem bywa roznie ;-/ nie mysle o tym, co bedzie dalej... musi byc dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
ewuncia.a Re: bolą plecy 14.03.08, 14:37 Jak nie wiesz co to i nie wiesz co robić to ... idź do lekarza. On będzie wiedział a tu na forum to wszystko tylko gdybanie. Odpowiedz Link Zgłoś