Dodaj do ulubionych

Obrzęki - ratunku!!!

25.04.08, 17:02
Dziewczyny, może macie jakiś sposób na obrzęki stóp? Jutro muszę wyjść z domu
i bynajmniej kapcie nie będą odpowiednim strojem, a nogi od połowy łydek
wyglądają u mnie jak serdelki. Pomijam fakt, że bolą przeraźliwie, bo z tym da
się żyć, ale w kapciuszkach z Ikei nie da się prowadzić auta... Od godziny
siedzę z nogami w zimnej wodzie i trochę mi ulżyło, ale opuchlizna nie zeszła.
Wiem, że całkowicie się jej nie pozbędę, ale może chociaż na tyle, żeby włożyć
jakieś buty...? Co robić??
Obserwuj wątek
    • malgosiek2 Re: Obrzęki - ratunku!!! 25.04.08, 18:18
      A jakie masz ciśnienie?
      • emilisitos Re: Obrzęki - ratunku!!! 25.04.08, 18:21
        dokładnie zmierz ciśnienie, najlepiej ciśnieniomierzem rtęciowym, takim z opaską
        na ramię.Jeśli będzie powyżej 140/90 jedź NATYCHMIAST na Izbę Przyjęć.
        Miałam tak tydzień temu i przeleżałam tydzień w szpitalu.
        • emilisitos Re: Obrzęki - ratunku!!! 25.04.08, 18:22
          aha nie dodałam,że była to gestoza. Dzięki poradom dziewczyn z forum pojechałam
          do szpitala i bardzo dobrze.
          • robatchek Re: Obrzęki - ratunku!!! 25.04.08, 18:45
            No właśnie ciśnienie mam idealne, 120/80. Wiem, czym jest gestoza, przechodziłam
            to w poprzedniej ciąży, też puchłam przeokropnie. Jednak teraz lekarz ją
            wykluczył. Mam cieśnię kanału nadgarstka, i problem z korzonkami, a nogi zaczęły
            mi puchnąć dopiero kilka dni temu. Od trzech dni puchną mocniej, dziś to już
            wygląda fatalnie... Koniecznie jechać do lekarza? Mam wizytę zaplanowaną na
            wtorek, a lekarz praktykuje 30 km ode mnie... Dodam, że to już 36 tydzień...
            • emilisitos Re: Obrzęki - ratunku!!! 25.04.08, 18:49
              kurde nie wiem co Ci poradzić.. podobno jeśli po nocy opuchlizna schodzi, to
              jest ok.
              Skoro ciśnienie masz dobre...sama nie wiem, nie jestem lekarzem. Zrobisz jak Ci
              sumienie podpowie.
              POzdrawiam
              • robatchek Re: Obrzęki - ratunku!!! 25.04.08, 18:57
                Nie schodzi... Przeciwnie, rano jest gorzej, po południu mniej, wieczorem
                fatalnie. Chyba faktycznie będę musiała się przejechać do szpitala. Do licha, a
                mam tak daleko.. sad
    • malgosiek2 Re: Obrzęki - jedź na IP do szpitala 25.04.08, 18:53
      i zobaczysz co poradzą i powiedzą
      Pzdr.Gośka
      • robatchek Re: Obrzęki - jedź na IP do szpitala 25.04.08, 18:58
        Chyba nie mam wyjścia...
        Dzięki za wsparcie, Gośka smile
        • andy322 Re: Obrzęki - jedź na IP do szpitala 25.04.08, 19:43
          mam to samo... białka w moczu nie ma, ciśnienie w normie, a opuchlizna straszna
          od ok. 2 m-cy.. jestem w 36 t.c lekarz nie ma pojęcia, w poprzedniej ciaży tez
          puchłam ale było lato wiec myślałam ze od gorąca.. to zatrzymanie wody w
          organizmie, ale owszem opuchlizna jest bolesna, bo trwa to jakis czas...póki co
          nie ma wskazan do lezenia w szpitalu, ale w domu trzeba duzo leżec...przy okazji
          dużo przytyłam, co też spowodowane jest zatrzymanem wody... buty mogę nosic
          tylko jedne, zakupione kiedys po drodze do domu, gdy nie mogłam już dojść w tych
          w których wyszłam z domku... kapcie... tylko mężawink
          • robatchek Re: Obrzęki - jedź na IP do szpitala 25.04.08, 20:43
            Andy - W poprzedniej ciąży też puchłam, bez białka, choć ciśnienie miałam
            wysokie. Efekt - przybyło mi wtedy 38 kilo... Większość zrzuciłam bez problemu,
            w końcu to tylko woda, ale fakt, było niefajnie. Coś mi się wydaje, że do
            terminu nie dociągnę, daję sobie góra dwa tygodnie.
            A jutro chyba jednak w kapciach pojadę.... smile
            • jadzia.pl też mam cieśnię nadgarstka 25.04.08, 21:46
              Je też mam cieśnię nadgarstka i obrzęki nóg i rąk dość duże. Czy na
              cieśnię lekarz ci coś zalecił bo mi zastrzyki ze sterydów ale nie
              poszłam. Nogi mi puchną w dzień ale w nocy opuchlizna spada a ręce
              odwrotnie gorzej jest w nocy, budze się często z bólu, rano są
              opuchniętye a w ciągu dnia robi się trochę lepiej.
              • robatchek Re: też mam cieśnię nadgarstka 25.04.08, 21:55
                Nic nie biorę, nic nie łykam, zastrzyków też nie mam. Czasem marzę o tabletce
                ketonalu, bardziej ze względu na kręgosłup i korzonki, bo przekręcenie się z
                boku na bok to ból niesamowity. W nocy, zmieniając we śnie pozycję, ból przerywa
                mi sen... Ręce mam już prawie tak samo spuchnięte jak stopy, i nie przechodzi...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka