zawsze-mamusia27 27.04.08, 17:58 Jestem pierworódką i kończę 21 tc i nie czuję ruchów kiedy to nastąpi kiedy mam się zacząć martwić!!!!!!chyba już bym chciała coś czuć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
attiya Re: 21 tc i brak ruchów 27.04.08, 18:03 spokojnie - na początku faktycznie trudno się domyślić czy to jest właśnie "to" - ale wkrótce już będziesz pewna - ja jestem w 22 tygodniu i dopiero teraz zaczynam "coś" czuć - także na pewno i niedługo zaczniesz odczuwać ruchy dziecka - a dla pewności wybierz się do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
meimei Re: 21 tc i brak ruchów 27.04.08, 18:07 to moze idz na usg? to i tak wlasciwy moment na polowkowe. tu Ci nikt nie powie, kiedy to nastapi. ja zaczelam czuc ruchy juz w 13tc (tez moja pierwsza), wiec jak widac reguly nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
macda Re: 21 tc i brak ruchów 27.04.08, 19:00 Spokojnie, masz jeszcze czas Pierworódki ZAZWYCZAJ czuja pierwsze ruchy między 19 a 24 tyg. I na początku możesz mieć problemy z określeniem czy to ruch maleństwa czy zwykła praca jelit Odpowiedz Link Zgłoś
dorinn2 Re: 21 tc i brak ruchów 27.04.08, 20:25 hej, jestem w 28 tc, do 22 tygodnia nic nie czulam. Tez zamartwialam sie, szukalam na necie i czytalam madre ksiazki kiedy powinno to nastapic. Pod koniec 22 tygodnia Maly kopnal mnie pierwszy raz i od tej pory codziennie dostarcza mi duza dawke szturchniec) Wydaje mi sie, ze nie ma reguly. Wszystko bedzie ok, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magda4277 Re: 21 tc i brak ruchów 27.04.08, 22:31 Ja rowniez zaczelam czuc ruchy w 22 tc a jestem teraz w 29tc. Takze nie masz co sie martwic. Pozdrawiam. M Odpowiedz Link Zgłoś
eww122 Re: 21 tc i brak ruchów 28.04.08, 09:46 pocieszyłyście mnie bop ja też jestem w 21 tc i też poczułam chyba raz tylko i się zaczęłam martwić czy coś nie tak ale chyba nie skoro wy też tak miałyście a wizytę mam za niecałe dwa tygodnie to poczekam i zobaczę jak to dalej się potoczy Odpowiedz Link Zgłoś
ewbia1 Re: 21 tc i brak ruchów 28.04.08, 12:42 Ja też jestem w pierwszej ciąży i też dość długo nie czułam ruchów maluszka, co mnie troszkę niepokoiło, zwłaszcza że co chwilę ktoś się pytał czy już czuję. Z dzidziusiem wszystko było ok więc odpuściłam sobie temat. Ale w tzw.międzyczasie natknęłam się na artykuł jakiejś Pani doktor i jej radę "przepis" na wyczucie ruchów. Podaję: po niezbyt męczącym dzionku wieczorową porą należy położyć się na wznak, wcześniej zjadając coś słodkiego i poczekć momencik. Podobno już taki maluszek w brzuszku mamy wie co dobre. U mnie to było potwierdzenie że to co czułam wcześniej - takie bulgotanie w brzuszku - to są pierwsze ruchy mojego maleństwa. Spróbuj. Odpowiedz Link Zgłoś