bozena-33 09.05.08, 23:26 może któraś z was wie co pomaga w ciąży na zgagę, jestem obecnie w 25tc.i od kilku dni ale zwłaszcza w nocy mnie męczy, że nie mogę spać, przed ciążą brałam maalox a teraz nie wiem czy mogę go brać i czy mi pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nglka Re: zgaga w ciąży 10.05.08, 02:00 Coca cola tylko mi pomaga. Wiem, że wielu osobom pomagają właśnie napoe gazowane - gazowane gazowane i gazowane odgazowane Odpowiedz Link Zgłoś
robatchek Re: zgaga w ciąży 10.05.08, 08:46 Tak jest, migdały, w ogóle orzechy (brazylijskie i nerkowca najlepiej), a przede wszystkim mleko!!! Wypijam hektolitry mleka, pomaga natychmiast ) Odpowiedz Link Zgłoś
kocio-kocio Re: zgaga w ciąży 10.05.08, 09:03 Nie wiem, jak malox, ale rennie można brać w ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
agulka1 Re: zgaga w ciąży 10.05.08, 10:04 zdecydowanie rzodkiewki pomagają na zgagę Odpowiedz Link Zgłoś
moka2 Re: zgaga w ciąży 10.05.08, 10:07 ja bralam cos mietoweg (guma, cukierek) albo mleko jak bylo pod reka i przechodzilo. z chemia nie praktykowalam za bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
gizm0 Re: zgaga w ciąży 10.05.08, 13:52 pomaga po jedzeniu zjesc jabłuszko, 1-2, a na wieczór przed spaniem tak z godzinke mleczko, a najlepiej mleczko z nesqikiem. Mi naprawde pomaga, a pamietam noce ze zgaga... brrrrr ...współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
k.mat Re: zgaga w ciąży 10.05.08, 14:49 Ja też w 25tc ale zgagę mam prawie od początku. Kiedyś pomagało mi mleko-obecnie już nie Lekarz powiedział mi, że można brać Renne, mi niestety już też nie pomaga ale wcześniej było ok. Odpowiedz Link Zgłoś
macda Re: zgaga w ciąży 10.05.08, 15:30 Sok z kiszonej kapusty. Wbrew pozorom ma odczyn zasadowy I jesc spokojnie, lekkie posilki, w pozycji siedzacej, nie klasc sie zaraz po jedzeniu, nie schylac, bo sie kwasy zoladkowe wracaja Odpowiedz Link Zgłoś
kozakiewiczowa Re: zgaga w ciąży 10.05.08, 17:47 Na zgage z farmacutyków można chyba stosować tylko Rennie. A inne domowe sposoby to wspomniane wcześniej mleko + spanie z dość wysoko podpartymi plecami (prawie na siedząco). No i może nie najadać się tuż przed snem. Niektórym pomaga cola, mi akurat nie. Odpowiedz Link Zgłoś
grazabe Re: zgaga w ciąży 08.10.08, 12:27 Z tego co wiem to nie tylko rennie można brać jeszcze mleczko miętowe, i inne tego typu. Mnie osobiście pomaga picie mięty zamiast herbaty i wszelkich innych napojów. Odpowiedz Link Zgłoś
1dominika20 Re: zgaga w ciąży 10.05.08, 22:05 Witam pytałam o leki na zgagę, i spokojnie możesz stosować też manti i reni. ja cierpię na silną zgagę od początku przed ciążą nie wiedziałam co to znaczy mieć zgagę, narazie radzę sobie pociesz mnie akt jeszcze tylko 2 tygodnie i rodzę!!!!!!! mama majowego szczęścia_Sebastianek Odpowiedz Link Zgłoś
mamajulki080506 Re: zgaga w ciąży 11.05.08, 17:00 Biorę Rennie...co do migdałów, to w pierwszej ciąży też jadłam duże ilości, teraz jak wspomniałam ginekolog o tym, to stwierdziła, ze mam uważać z ilością, bo zawierają kwas pruski... no więc ratuję się RENNIE... Odpowiedz Link Zgłoś
ursz-ulka Re: zgaga w ciąży 08.10.08, 11:05 Ograniczenie rzeczy słodkich i mniejsze posiłki, zwłaszcza kolacja Odpowiedz Link Zgłoś
poko-rka Re: zgaga w ciąży 08.10.08, 12:22 Ja mam zgagę od połowy ciąży.Próbowałam coli,migdałów,mleka itp,ale niestety bez efektów.Chemii unikam jak mogę,więc nie brałam,a wiem,że można.Jem mniej,a częściej-łagodzi objawy- i po prostu czekam.Jedyne,co pomaga mi przetrwać,to fakt,że jeszcze dwa tygodnie i bedzie po wszystkimPróbuj różnych sposobów.Może akurat trafi się coś,co Tobie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
embeel Re: zgaga w ciąży 08.10.08, 12:34 a mnie ostatnio zaczęła pomagać zielona herbata... Odpowiedz Link Zgłoś