joan78 12.09.03, 11:13 jestem w 12 tyg. i za wysoki cukier (120). Czy któraś miała taki problem? czego mogę się spodziwewać? trochę mnie dziś moja ginegolog przestraszyła... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gzylka Re: za wysoki cukier; 12.09.03, 14:12 Najprawdopodobniej będziesz musiała stosować dietę. A przed ciążą nie miałaś problemów z poziomem cukru? Odpowiedz Link Zgłoś
nika28wawa Re: za wysoki cukier; 12.09.03, 15:40 120 po obciążeniu glukozą cy na czczo? Bo jeżeli na czczo to za dużo, ale jak w godzinę po obciążeniu to dobry wynik. Będziesz miała prawdopodobnie dietę, lae to nic strasznego. Sama przez to przeszłam i jakoś urodziłam bez problemów. Trzeba tylko przestrzegać diety. a ten temat wszystko ci powiedzą w poradni cukrzycowej dla kobiet w ciąży. nie wiem skąd jesteś , ale np w Warszawie taka poradnia jest np na Pl Starynkiewicza w szpitalu. Na pewno będzie dobrze. Cukrzyca ciążowa to nic strasznego i mija po porodzie. Trzymaj się Monika Odpowiedz Link Zgłoś
joan78 Re: za wysoki cukier; 15.09.03, 19:28 dzięki za pocieszenie. w czwartek jadę właśnie do poradni cukrzycowej do zabrza.Ciekawe co tam powiedzą. A cukier taki wysoki na czczo miałam- niestety. Odpowiedz Link Zgłoś