jaoanna4481 15.05.08, 10:55 witam. jestem w 7tyg+4dni i jeszcze nie mozna zobaczyc bicia serduszka. za piec dni kolejna wizyta, mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.na razie jestem zalamana. czy ktoras byla w podobnej sytuacji? POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
walexa Re: CIAZA 15.05.08, 11:04 U mnie byłow eidać serduszko w 5 tc ale przez USG dopochwowe, przez normalne jeszcze nie. Nie martw się, jeszcze nie raz je usłyszysz. Odpowiedz Link Zgłoś
maluszek1 Re: CIAZA 15.05.08, 11:54 Ja od samego poczatku lezałam w szpitalu, bo plamiłam i tam też nie było widać bicia serca na usg. kazali mi być już na czczo i iść na zabieg, bo do tego jeszcze beta hcg przyrastała "niepodręcznikowo", jak to później ujął lekarz. Ale przed tym wszystkim zrobili jeszcze jedno kontrolne usg dla pewności i się okazało, że serduszko biło jak oszalałe. teraz jestem w 32 tc. Można zajść w ciążę pod sam koniec cyklu i wtedy wszytsko trochę się opóźnia. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ciociacesia ja byłam 15.05.08, 11:57 8tygodni i jeden dzień a pikawki nie było widac na niegłupim wcale sprzecie przezpochwowo. małe ma teraz cos koło 22 tygodni i wyglada na to ze serducho mu bije bo biega mi po pecherzu od samego rana moj jest po prostu młodszy o jakies 2-3 tygodnie od wyliczen z dataty ostatniej miesiaczki Odpowiedz Link Zgłoś
quikm Re: CIAZA 15.05.08, 14:39 I właśnie dlatego nie nalezy robić USG tak wcześnie - żeby się mama niepotrzebnie nie denerwowała!!! Nie rozumiem lekarzy, którzy robią to tak wcześnie, jeśli się nic złego nie dzieje (nie ma plamienia, hcg przyrasta) to spokojnie można czekać z USG do 10-11 tc, żeby już było wszystko widać. Nic się nie martw, na następnym na pewno zobaczysz i usłyszysz Odpowiedz Link Zgłoś
moka2 Re: CIAZA 15.05.08, 15:18 ja tez tak mialam i teraz 23 tc. nie martw sie na zapas choc wiem ze to latwiej pwiedziec. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
jaoanna4481 Re: CIAZA 15.05.08, 15:37 dziekuje za odpowiedzi troche sie uspokoilam i pozostalo tylko pozytywnie myslec w poniedzialek sie okaze. mam nadzieje ze uslysze jak bije serducho mojej dzidzi. Odpowiedz Link Zgłoś
jaoanna4481 Re: CIAZA 25.05.08, 14:34 niestety mojej ciazy nie dalo sie utrzymac . w 10tyg musialam isc na zabieg.w 6tyg dzidzia przestala sie rozwijac, bicia serduszka tez niestety nie slyszalam, beta spadala. ale i tak nie chcialam w to wierzyc, latalam od lekarza do lekarza. ale u kazdego ta sama diagnoza. dzisiaj jesem 6 dni po zabiegu- fizycznie czuje sie dobrze ale psychicznie-strasznie. mam tylko jedna mysl- dlaczego mnie to spotkalo. ale mamy tez nadzieje ze niedlugo znowu nam sie uda i bedzia wszystko dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
jadziunia5 Re: CIAZA 25.05.08, 17:23 joanna4481 trzymaj się, choć pewnie łatwo mówić... jeśli chodzi o serduszko to ja zobaczyłam dopiero w poniedziałek (10 tydz.1 dzień), czekanie od poprzedniego usg to była wieczność. z OM w tamten poniedziałek to powinien być 11 tydz. 1 dzień, więc maleństwo jest o tydz. młodsze, stąd jak poszłam w 7 tyg to to był 6 i też nic nie było widać..jedynie pęcherzyk, więc radzę cierpliwie czekać, chociaż wiem jakie to nerwy... Odpowiedz Link Zgłoś
jadziunia5 Re: CIAZA 25.05.08, 17:41 oczywiście radzę cierpliwie czekać tym, które mają podobne rozterki..a Tobie serdecznie współczuję raz jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś