walexa 29.05.08, 21:00 Czym one się róznią,które zrobić i kiedy najlepiej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
puma-mama Re: Usg 3D czy 4D? 29.05.08, 21:05 To jest to samo, tylko 4D jest w czasie rzeczywistym, to znaczy widzisz na ekranie co wlasnie Twoj dzidzius robi w brzuszku a 3D to masz na plycie w domku, bo to juz nie jest w czasie rzeczywistym. Mozna zrobic zawze, ale najlepiej po 20 tygodniu, (zapytaj w miejscu gdzie bys chciala zrobic) najlepiej jak dzidzius juz jest troszke wiekszy wtedy fajnie wszystko widac, a nawet dokladnie rysy buzi jak sie uda Odpowiedz Link Zgłoś
siasiunia1 Re: Usg 3D czy 4D? 30.05.08, 09:15 to mi się jakieś nielogiczne wydaje... to jak robię 2D i widzę co maluch robi to juz to jest 4 D bo widze w czasie rzeczywistym? bezsensu .. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Usg 3D czy 4D? 30.05.08, 16:10 D to ilość wymiarów... 2D to zwykłe usg, pokazuje płaskie przekroje w 2 płaszczyznach (szerokość/wysokość)- czyli widzimy przekrój przez buzię, przekrój przez brzuszek itd. Nie można jednocześnie pokazać np. oczu i brody, bo leżą w różnych płaszczyznach. 3D to trzy wymiary- wysokość, szerokość, głębokość, czyli możemy zobrazować rysy twarzy dziecka, łacznie w wystającym noskiem i schowanymi głębiej oczkami. Robi się to tak, że aparat robi serię zdjeć 2D i przelicza je na fotkę 3D. 4D to nazwa dla zdjęć trójwymiarowych, ale robionych w czasie rzeczywistym (czwarty wymiar to czas)- czyli nie mamy pojedynczych fotek, ale film, pokazujący, co w danym momencie się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
inia33 Re: Usg 3D czy 4D? 30.05.08, 09:21 ja zrozumiałam tak, że 3D to obraz trójwymiarowy, ale nie poruszający się, 4D to obraz w ruchu-trochę dziwne dla mnie, ale tak wynika z tego: www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,79334,3157562.html Odpowiedz Link Zgłoś
inia33 a tego to już całkiem nie rozumiem... 30.05.08, 09:25 www.ultramedica.pl/trojwymiarowe_usg_4d_usg_3d.html Odpowiedz Link Zgłoś
forencka Re: Usg 3D czy 4D? 30.05.08, 16:03 Ja robiłam 3d, rusza się i widać buźkę - polecam. $d na pewno jest lepsze. Zrób, taki filmik to idealna pamiątka Odpowiedz Link Zgłoś