Dodaj do ulubionych

Usg 3D czy 4D?

29.05.08, 21:00
Czym one się róznią,które zrobić i kiedy najlepiej?
Obserwuj wątek
    • puma-mama Re: Usg 3D czy 4D? 29.05.08, 21:05
      To jest to samo, tylko 4D jest w czasie rzeczywistym, to znaczy widzisz na
      ekranie co wlasnie Twoj dzidzius robi w brzuszku a 3D to masz na plycie w domku,
      bo to juz nie jest w czasie rzeczywistym. Mozna zrobic zawze, ale najlepiej po
      20 tygodniu, (zapytaj w miejscu gdzie bys chciala zrobic) najlepiej jak dzidzius
      juz jest troszke wiekszy wtedy fajnie wszystko widac, a nawet dokladnie rysy
      buzi jak sie uda smile
      • siasiunia1 Re: Usg 3D czy 4D? 30.05.08, 09:15
        to mi się jakieś nielogiczne wydaje... to jak robię 2D i widzę co maluch robi to juz to jest 4 D bo widze w czasie rzeczywistym? bezsensu ..
        • memphis90 Re: Usg 3D czy 4D? 30.05.08, 16:10
          D to ilość wymiarów... 2D to zwykłe usg, pokazuje płaskie przekroje w 2
          płaszczyznach (szerokość/wysokość)- czyli widzimy przekrój przez buzię, przekrój
          przez brzuszek itd. Nie można jednocześnie pokazać np. oczu i brody, bo leżą w
          różnych płaszczyznach. 3D to trzy wymiary- wysokość, szerokość, głębokość, czyli
          możemy zobrazować rysy twarzy dziecka, łacznie w wystającym noskiem i schowanymi
          głębiej oczkami. Robi się to tak, że aparat robi serię zdjeć 2D i przelicza je
          na fotkę 3D. 4D to nazwa dla zdjęć trójwymiarowych, ale robionych w czasie
          rzeczywistym (czwarty wymiar to czas)- czyli nie mamy pojedynczych fotek, ale
          film, pokazujący, co w danym momencie się dzieje.
    • inia33 Re: Usg 3D czy 4D? 30.05.08, 09:21
      ja zrozumiałam tak, że 3D to obraz trójwymiarowy, ale nie
      poruszający się, 4D to obraz w ruchu-trochę dziwne dla mnie, ale tak
      wynika z tego:
      www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,79334,3157562.html
      • inia33 a tego to już całkiem nie rozumiem... 30.05.08, 09:25
        www.ultramedica.pl/trojwymiarowe_usg_4d_usg_3d.html
    • forencka Re: Usg 3D czy 4D? 30.05.08, 16:03
      Ja robiłam 3d, rusza się i widać buźkę - polecam. $d na pewno jest lepsze. Zrób,
      taki filmik to idealna pamiątka smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka