walexa 17.06.08, 11:46 Czy można chodzić w stringach w ciąży, czy lepiej przejść na "normalne" majtki? Jestem w 18 tc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jowita-28 Re: Ciąża a stringi 17.06.08, 11:50 ja jestem w 31tc i cały czas chodzę w stringach, nawet przez myśl mi nie przeszło, żeby się przerzucać na zwykłe, moim zdaniem niewygodne majteczki. Odpowiedz Link Zgłoś
kruche_ciacho Re: Ciąża a stringi 17.06.08, 11:52 a dlaczego miało by być zabronione chodzenie w stringach ??? kobieto, chodż w czym Ci wygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
eli81 Re: Ciąża a stringi 17.06.08, 13:36 ja jestem w 20tc i moje stringi zamieniłam na...o rozmiar większe stringi bo biodra się poszerzyły ale zamierzam nosić do końca, bo lubię Odpowiedz Link Zgłoś
nisar Re: Ciąża a stringi 17.06.08, 13:48 Uważaj tylko na sytuację, jeśli zaczęłyby Ci dokuczać hemoroidy. Stringi wówczas (przynajmniej u mnie) dramatycznie zaostrzają problem. Poza tym nie widzę przeszkód. Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: Ciąża a stringi 17.06.08, 16:31 ciaza to nie choroba i naprawde nie nalezy drastycznie zmieniac trubu zycia, poza wiekszym dbaniem o siebie, zdrowszym odzywianiem poza tym jak zawsze - stringi na pewno nie zaszkodza Odpowiedz Link Zgłoś
majan2 Re: Ciąża a stringi 17.06.08, 17:29 Pytanie troche dziwne, ale ja np. nie przepadam za stringami, ale teraz mi sie je dobrze nosi bo sie ukladaja pod brzuchem. Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: Ciąża a stringi 17.06.08, 16:34 W Mothercare są stringi dla kobiet w ciąży. A co takim stringom brakuje, żeby sie nie nadawały? Odpowiedz Link Zgłoś
hanalui Re: Ciąża a stringi 17.06.08, 17:05 osa551 napisała: > A co takim stringom brakuje, żeby > sie nie nadawały? No jak to co im brakuje? Kawalka materii kryjacego posladki . I ten kawalek moze dla niektorych przewrazliwionych byc bardzo istotnym kawalkiem znaczaco wplywajacym na ciaze Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: Ciąża a stringi 17.06.08, 18:03 bron Boze,zaloz reformy do kolan najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: Ciąża a stringi 17.06.08, 18:13 nie powinnas nosic bo ewentualny dziec oplci meskiej wyrosnie na jacykowa :F Odpowiedz Link Zgłoś
landri83 Re: Ciąża a stringi 17.06.08, 18:28 Na szkole rodzenia polozna mowila, ze lepiej nosic pelne majtki ze wzgledu na wkladki. Wkladki do stringow sa male - w koncu sa do malych majteczek - i jesli sa uplawy czy plamienia to trudno na nich cos zobaczyc, a na pewno juz pokazac lekarzowi. Inna sprawa hemoroidy, ale w koncu zadna kobieta przy zdrowych zmyslach nie nosilaby wtedy stringow. A to, ze stringi powoduja hemoroidy to bzdura, sa tylko niewskazane przy juz istniejacych. No i krepujaca sprawa, ale bardzo czesta w ciazy - nietrzymanie moczu. W poznej ciazy, kiedy pecherz jest mocno scisniety, czesto sie zdarza kilka kropel, na ktore stringi (i waska wkladka) sa zbyt... azurowe No coz, ciaza to nie choroba, ale jednak stan fizjologicznie odmienny. Odpowiedz Link Zgłoś
maigwen Re: Ciąża a stringi 18.06.08, 10:56 ja niezależnie od ciąży zrezygnowałam ze stringów z powodu nawracających zapaleń pochwy i zakażeń bakteryjnych - niestety u niektórych stringi mogą zwiększać ryzyko zachorowania na takowe, z tego względu, że tylny paseczek "jeździ" sobie nieco... i częsta zmiana wkładek nie bardzo pomaga. Po kolejnej antybiotykoterapii powiedziałam stringom won i od tej pory mam spokój. a w ciąży wiadomo, organizm bardziej wrażliwy na bakterie, więc może stąd obawy... Odpowiedz Link Zgłoś
uccellino Re: Ciąża a stringi 18.06.08, 11:22 > Na szkole rodzenia polozna mowila, ze lepiej nosic pelne majtki ze wzgledu na w > kladki. Położna zrobiła milczące założenie, że wszystkie noszą wkładki, czy jak??? Odpowiedz Link Zgłoś
carolinecat Re: Ciąża a stringi 18.06.08, 11:33 uccellino napisała: > Położna zrobiła milczące założenie, że wszystkie noszą wkładki, czy > jak??? > Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie ciąży bez wkładek, jak nie leki dopochwowe, to zaraz inne przyjemności się zaczynają. no chyba, że się zmienia majtki pięć razy dziennie a co do stringów - generalnie lekarze odradzają właśnie ze względu na to, że sprzyjają a) infekcjom, b) hemoroidom, ale jak ktoś lubi i nie ma tych problemów, to nie widzę przeciwwskazań nawet w ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
landri83 Re: Ciąża a stringi 18.06.08, 11:56 Dla mnie wkladka i podmywanie to rzecz oczywista, takze poza ciaza Pod koniec ciazy biale lub przezroczyste (bezwonne, bez innych objawow) uplawy to objaw fizjologiczny, ktory wystepuje u wiekszosci ciezarnych. Mysle, ze jesli na poczatku ciazy i pozneij, jesli sie ma to szczescie i jest sie tym wyjatkiem bezuplawowym calkiem to mozna nosic stringi Ale nawet wtedy - stringi bez wkladki w ciazy - jak dla mnie malo higieniczne. Odpowiedz Link Zgłoś
hanalui Re: Ciąża a stringi 18.06.08, 12:45 carolinecat napisała: > a co do stringów - generalnie lekarze odradzają właśnie ze względu na to, że > sprzyjają a) infekcjom, b) hemoroidom, ale jak ktoś lubi i nie ma tych > problemów, to nie widzę przeciwwskazań nawet w ciąży. A ja poprosze linka do tej rewelacji o wyzszosci barchanow nad stringami, ktory to wspanialy lekarz miast zajac sie tym do czego stworzony zajmuje sie gaciami. Ciekawe ze zaden z tych oswieconych medykow nie zauwazyl ze czeste grzebanie w dziurce rowniez sprzyja infekcjom, a w ciazy akurat bardzo lubia tam grzebac, kiedy gdzie indziej na swiecie w celach kontrolnych uzywaja zdobyczy nauki miast paluchow Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Ciąża a stringi 22.06.08, 12:03 A czemu zaraz barchanów? Na świecie istnieje coś więcej niż stringi i wełniane majtasy do kolan... I jak najbardziej lekarz ma prawo się wypowiadać odnośnie bielizny- wielu kobietom wręcz przydałoby się np. przeszkolenie odnośnie dobierania biustonosza (źle dobrany= deformacja piersi, bóle i zwyrodnienie kręgosłupa). Co do infekcji, to jest łatwe wytłumaczenie- pasek od stringów uszkadza śluzówkę wejścia do pochwy, co może torować drogę drobnoustrojom. Zgodzę się też co do wkładek- nie wyobrażam sobie ciąży bez nich, musiałabym chyba zmieniać majtki z 3razy dziennie... Odpowiedz Link Zgłoś
hanalui Re: Ciąża a stringi 22.06.08, 12:53 memphis90 napisała: I jak najbardziej lekarz ma prawo się wypowiadać odnośnie > bielizny- wielu kobietom wręcz przydałoby się np. przeszkolenie odnośnie > dobierania biustonosza (źle dobrany= deformacja piersi, bóle i zwyrodnienie > kręgosłupa). Serio uwazasz ze lekarz powinien sie tym zajmowac, a nie leczeniem? Ktos kto studiowal tyle lat, wydal na to sporo kasy, ciagle musie sie doksztalcac...i ma sie zajmowac gaciami czy stanikami pacjentek, kiedy ogolnie wiadomo ze bawelnine rzeczy sa najlepsze...a reszta jak komu pasuje, jednemu tak drugiemu nie, ale zeby az twierdzic ze lekarz ma sie tym zajmowac i znac na tym? Po drugie co do dobierania biustonoszy to chyba nie lekarz...a istnieje specjalny zawod do tego stworzony...gorseciarka. Sa to osoby przeszkolone i wiedza co i jak. Osobiscie watpie by jakikolwiek lekarz gin czy innej masci zajmujacy sie chorobami zwyrodnieniowymi kregoslupa wiedzial jak dobrze zmierzyc kobiete i jaki powinna miec biustonosz . Moze chirurg plastyk...ale tez watpie by ciezarne do niego biegaly . Z innej beczki co z tego ze ci powie nawet jak sie pomierzyc i jak dobrac...jak z dostaniem pelnej rozmiarowki duzej jest w Polsce olbrzymi problem, a pomimo akcji i tak pol populacji kobiet nosi pewnie 70-75 B A teraz osobiscie to zaczynam wspolczuc polskim ginom....oczekiwania ze beda sie znac na tak rozleglej tematyce od gaci zaczynajac po cesarkie ciecia, poprzez dermatologie, dietetyke...az po inne guslarskie rzeczy ktore hormony nasuwaja przewrazliwionym zafasolkowanym. Odpowiedz Link Zgłoś
evika1000 Re: Ciąża a stringi 18.06.08, 13:04 W pierwszej ciązy stringi, ogolone bikini cud miód malina i ..... nawracające infekcje, w drugiej nie tykam bikini , noszę bawełniane przewiewn majtki i pełen komfort żadnego pieczenia ,swędzenia , globulek itd. W ciąży stringom mówię NIE Odpowiedz Link Zgłoś
ewuncia.a Re: Ciąża a stringi 21.06.08, 23:12 Ja nosiłam bawełniane i też miałam infekcje ... Nie ma reguły. Odpowiedz Link Zgłoś
surminka Re: Ciąża a stringi 18.06.08, 15:28 Ja jestem w 17 tc. i nie mogę chodzić w stringach bardzo mi w nich nie wygodnie, kupiłam sobie majtki dla kobietek w ciąży w szerokim pasem i jest super! Zawsze miałam rozmiar XS, lub S, teraz kupuję L Ciekawe co będzie dalej, reformy?? Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinka198520 Re: Ciąża a stringi 21.06.08, 21:14 ja chodzilam w stringach cala ciaze... Odpowiedz Link Zgłoś
ewuncia.a Re: Ciąża a stringi 21.06.08, 23:09 Matko, co za pytanie!!! A co mają stringi do ciąży? Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Ciąża a stringi 22.06.08, 12:04 No jak to- czy nie zaszkodzą fasolce...? Odpowiedz Link Zgłoś
blanka321 Re: Ciąża a stringi 22.06.08, 14:10 Szczerze zazdroszczę że mieścicie się w stringi, jeśli jest wam wygodnie to czemu nie. Ja jestem w 38 tc i noszę wielkie mega majtochy bo w inne sie nie mieszczę i jest mi nie wygodnie. Ale w takie upały lekkie stringi to wybawienie. Ale juz niedługo też będę chodziła mam taką nadzieję ) Odpowiedz Link Zgłoś