habibi-feno 28.06.08, 20:28 Zjadłam kawał tortu skropionego spirytusem.Czy to moze zaszkodzic??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dddd73 Re: tort z alkoholem 28.06.08, 20:53 Ja nawet już widziałam mojego syna rodzącego się z choroba alkoholową!Urodził się całkowicie zdrowy.Na pewno nie zaszkodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
dddd73 Re: tort z alkoholem 28.06.08, 21:15 Niestety nie tylko jadłam ale również ostro balowałam przez pierwsze trzy tygodnie.Byłam na wyjeżdzie i nie wiedziałam że jestem w ciąży.Taka dawka alkoholu w cieście na pewno nie zaszkodzi!Przez prawie całą ciążę denerwowałam się o zdrowie synka.Wymyślałam różne choroby.Ciągle się zastanawiałam czy aby mu nie zaszkodziłam:koncerty,lot awionetką,...To chyba wynik hormonów! Cieszę się że nie miałam dostępu do internetu bo chyba bym zwariowała!Wszystko z umiarem.Kawałek tortu czy lamka wina na pewno nie zaszkodza!Odrobina przyjemności tylko korzystnie może wpłynąć na maleństwo i mamusię! Odpowiedz Link Zgłoś
habibi-feno Re: tort z alkoholem 28.06.08, 21:25 tylko,ze ja jestem w 8 miesiacu. Odpowiedz Link Zgłoś
dddd73 Re: tort z alkoholem 28.06.08, 21:44 Tym bardziej nie zaszkodzi!!!Wszystkie ważne organy już powstały! Przestań się dręczyć!Mam nadzieję że tort smakował!Jeśli tak to zjedz drugi kawałek Odpowiedz Link Zgłoś
bezak25 Re: tort z alkoholem 28.06.08, 21:31 no matko boska, dziewczyny czy wy naprawdę nie macie co robić tylko takie pierdoły wypisywać?? Nie chcę nikogo urazić, ale dawno nic śmieszniejszego nie przeczytałam... Ja karmiąc piersią synka też czasami zjadam jakies danie z alkoholem (tort czy cos innego), więc nie przesadzajmy... W ciąży też jadłam. A nawet kieliszek czerwonego wina wypiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
chimba Re: tort z alkoholem 28.06.08, 21:46 Jadłam i tort ze spirytusem - piłam wino - oczywiście sporadycznie - przy wszystkich 3 dzieciach - dzieci zdrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: tort z alkoholem 28.06.08, 22:24 habibi-feno napisała: > Zjadłam kawał tortu skropionego spirytusem.Czy to moze zaszkodzic??? Przepraszam,a w czym ma zaszkodzić? Nie przesadzaj ))) Pzdr.Gośka Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: tort z alkoholem 28.06.08, 22:27 no bez przesady, na tej zasadzie wszystko może zaszkodzić Odpowiedz Link Zgłoś
yazmine Re: tort z alkoholem 28.06.08, 23:07 No bardziej bym sie martwiła, czy przy upale nie zaszkodzi krem A tak powaznie to ja sobie pozwalałam od czasu do czasu na wisienke w likierze, pycha.... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
frrretka Re: tort z alkoholem 29.06.08, 00:03 Niedawno na poprawe humoru kupilam sobie opakowanie tiramisu. Zapomnialam ze akurat tego producenta jest dosc mocno nasaczone likierem kawowym. Zdazylam zjesc maly kawaleczek, po czym moj malzonek w trosce o mnie i o dziecko kategorycznie zabronil mi nawet wachac i sam spalaszowal cale opakowanie Odrobie sobie za 5 miesiecy Odpowiedz Link Zgłoś
totorotot Re: tort z alkoholem 29.06.08, 06:24 Tia, troska mężów bywa czasem powalająca )))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: tort z alkoholem 29.06.08, 10:40 dziecko urodzi sie 2 promilami we krwi i z syndromem alkoholizmu. Ciaża nie utrudnia myslenia, korzystaj z szarych komórek. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelet Re: tort z alkoholem 29.06.08, 12:50 Zjedzeni tortu skropionego alkocholem pewnie nie zaszkodzi ale picie alkocholu sporadycznie czy nie już może. Nie ma czegoś takiego jak bezpieczna ilość alkocholu, który można wypić w ciąży. Kurcze alkochol nie jest niezbędny do życia można chyba przez okres ciąży się powstrzymać od picia wina Odpowiedz Link Zgłoś
izunia2511 Re: tort z alkoholem 29.06.08, 22:05 Na pewno nie zaszkodzi . A co do niektórych komentarzy to ja naprawdę nie rozumiem skąd te złośliwości . Każdy ma prawo zadać pytanie na jaki temat mu się podoba . Jak widzicie tytuł postu i Wam się coś nie podoba to po prostu nie komentujcie. Gdy ja byłam w pierwszej ciąży tez do przesady zamartwiałam się o maleństwo. To normalny odruch normalnej matki . Oczywiście ciąża to nie choroba ale stan szczególny .. Pozdrawiam Cię cieplutko !! . Odpowiedz Link Zgłoś
habibi-feno Re: tort z alkoholem 29.06.08, 23:10 dzięki dobra kobieto,aż strach sie o cokolwiek zapytać.pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś