stokrotka.a 04.07.08, 14:40 www.ekobaby.pl/sklep.php?cat=7&id=163&ec=0 I co do otulaczy wełnianych? Macie takie może? czy nadają sie dla 6 m-ce dziecka? www.ekobaby.pl/sklep.php?cat=9&id=62&ec=0 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ala.81 Re: Czy ktoś stosował tą pieluszkę ? 04.07.08, 18:41 na początku napaliłam się na kieszonki a teraz się zastanawiam czy warto kasy wiele na duże zakupy to nie mam a takich pieluszek to z 10 by sie przydało, tym bardziej ze nie piorę codziennie narazie będę używać otulacz+pieluszka do składania/wkładka+wkładki zabezpieczające przed wilgocią pieluszki formowalne i kieszonkowe są fajne jak ktoś ma ich dużo, takie jest moje zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
ala.81 Re: Czy ktoś stosował tą pieluszkę ? 04.07.08, 18:43 zastanawiam się jeszcze nad micro dizzy z tych kieszonkowych, kupię moze 2 żeby mieć na noc albo na dłuższe wyjścia jak już sie zrobi zimniej narazie mam wrażenie ze ugotuje dziecko w tych warstwach pieluch, wkładek i otulaczy mimo ze są zrobione z oddychających materiałów Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka.a no tak. 04.07.08, 23:25 Trzeba też myśleć o tym że jest upał i że mimo oddychających materiałów ,dziecko może się zagrzać...Ja już tyle nocy siedzę na tych stronach i głupieję.Nie wiem od czego zacząć.Tyle rzeczy do wyboru,ale też i ceny poniektórych pieluch max drogie...I niestety trzeba ich dużo kupić żeby ciągle nie prać. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
scharon Re: no tak. 07.07.08, 16:57 wszystko zalezy od tego -czego oczekujesz od pieluch ,jak czesto chcesz przebierac dziecie i czy chcesz zeby czulo mokro cz ma miec zupelnie sucho jak w pampku ?? Mozna zrobic minimalna wersje pieluch ,kupic pieluchy ktore szybko schna i wtedy nie trzeba ich az tak duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
scharon i... 07.07.08, 17:01 otulacze welniane to super sprawa ,nie grzeja ,oddychaja mozna do nich wlozyc i pieluche duza i tetre -cokolwiek Kieszonki sa glownie na noc jak i na dluzsze wyjscia ,schna szybko poniewaz pielucha, jak i wkladka schna osobno. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka.a Re: i... 07.07.08, 18:34 Witam! Mam pytanie a co ty używasz na co dzień? Jeśli jest taka możliwość to daj linki do stron I pytanie czy lepiej żeby dziecko czuło że ma mokro czy lepiej nie? pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
scharon Re: i... 07.07.08, 19:43 Na noc wole aby mial Filip sucho. Natomist w dzien czuje ze ma zsikana pieluche i mnie to dopowiada,poniewaz uwazam ze latwiej bedzie mu skojarzyc-przyczyna skutek i lepiej pojdzie z samodzielnym sikaniem do nocniczka. Na noc zakladam pieluche kieszonke z 2 dodatkowymi wkladkami konopnymi przerobionymi z pieluchy prefold do skladania xl-wyszlo mi z niej 4 duze wkladki: www.ekobaby.pl/sklep.php?cat=6&id=40&ec=0 .Dodatkowo daje papierek ktory daje poczucie suchosci,poniewaz pieleuszki kieszonki mam bawelniane bez warswy PUL. Takie papierki mozna prac kilka razy i uzywacJa mam akurat z canpola kupione na allegro,sa super kiedy zdarzy sie kupa,poprostu zawartosc do woreczka i do smieci. Pieluszki kieszonki sa marki kooshies (niemieckie)-posiadam 5szt. W dzien po domu uzywam pieluch tetrowych(20szt),bawelnianych (6szt),lub frotowe (z recznika)6szt-to takie tansze rozwiazanie + dobry otulacz imse-vimse(mam 2szt) www.pieluszkarnia.pl/index.php?p3,otulacz-bawelniany-zielony-klebuszek (polecam) dodatkowo mam pieluszke formowana ktora wymaga otulacza_schnie dlugo ale jest bardzo chlonna wiec nadaje sie na dluzsze wyjscia www.ekobaby.pl/sklep.php?cat=8&id=41&ec=0 Teraz szukam jeszcze dodatkowych pieluch na noc ,poniewaz musze sie posilkowac jeszcze (niestety)pampkami,szczegolnie w brzydka pogode kiedy wszystko wolno schnie. pozdr.) Odpowiedz Link Zgłoś