Dodaj do ulubionych

Ból zęba-znieczulenie,jakie brać tabletki??

22.07.08, 18:55
Prosze napiszcie mi jakie mogę brać tabletki przeciwbólowe,od 2tyg boli mnie
ząb a moja dentystka jest na urlopie i dopiero 25 sierpnia mam wizyte,na
jakich tabletkach mogę jechać zeby nie zaszkodzić mojemu maleństwu? podkreśle
ze jestem w 20tc. pomóżcie...bo szału idzie dostać z tym zębem,najgorzej jest
wieczorem....
Obserwuj wątek
    • an52 Re: Ból zęba-znieczulenie,jakie brać tabletki?? 23.07.08, 06:23
      !!!!! ani znieczulenia ani tabletek !!!!! A co jedna jest dentystka??
      biegnij do jakiejkolwiek inne. Spróbuj na bolące miejce wlać kroplE
      spirytusu ew. wódki.
    • absit Re: Ból zęba-znieczulenie,jakie brać tabletki?? 23.07.08, 07:00
      można paracetamol bez obaw - ale polecam domowe sposoby "zatrucia" zeba - rozpusc pol tabletki paracetamolu w dwoch łyzkach wody, nabierz jej w usta i trzymaj po stronie bolącego zęba, co kilka minut wymieniaj wode; ewentualnie jeśli w zebie jest dziurka włóż do niej ukruszony kawalek tabletki, moze tez pomoc kawaleczek watki nasaczonej spirytusem ( wlozony do dziurki ), niektorym pomaga kawaleczek czosnku do dziurki; moze tez pomoc przykladanie do policzka mokrego ( bardzo zimnego - najlepiej z lodem ) recznika.
    • kocio-kocio Re: Ból zęba-znieczulenie,jakie brać tabletki?? 23.07.08, 09:37
      Biegiem do dentysty!
      Ból zęba to nie tylko dyskomfort, ale przede wszystkim stan zapalny, który może
      się rozprzestrzenić po organizmie!
      W ciąży można brać paracetamol, ale łykanie go codziennie przez miesiąc pewnie
      by zaszkodziło każdemu, nie tylko ciężarnej.
      Za to całkiem bezpiecznie możesz mieć ten ząb leczony w znieczuleniu. Byle był
      to lek przeznaczony dla ciężarnych.
      • niunia8982.2 Re: Ból zęba-znieczulenie,jakie brać tabletki?? 23.07.08, 10:09
        Dziękuje wam,napewno wypróbuje,a co do dentysty,mam swojego ulubionego,chciałam
        isc do innego ale tez na wolnym,jest jeszcze taki jeden ale zle robi,mojemu
        tacie kiedyś wyrwał 2 zęby i to w dodatku nie te co trzeba. pozdrawiam
        • kocio-kocio Re: Ból zęba-znieczulenie,jakie brać tabletki?? 23.07.08, 10:30
          No to życzę powodzenia Twojej wątrobie.
          Przeczytaj ulotkę od paracetamolu...
      • agasobczak Re: Ból zęba-znieczulenie,jakie brać tabletki?? 23.07.08, 10:12
        Spokojnie mozna u dentysty brac znieczulenie smile i paracetamol tez mozna brac...
        I leczyc zeby i zatruc i w razie infekcji i zakazenia korzenia antybiotyk smile
        • niunia8982.2 agasobczak 23.07.08, 10:29
          a skąd wiesz że można brac antybiotyk i paracetamol itd? też tak miałaś? Az mi
          ulzyło jak mi napisałyscie ze moge brac paracetamol....uff...nie zeby caly czas
          bolał ale zazwyczaj co wieczór nieraz nic nie biore a nieraz to juz szalu idzie
          dostac i musze wziasc tabletke smile
          • pandziksa Re: pkt 10 dotyczy ciężarówek. Do przeczytania ;) 23.07.08, 13:37
            www.100matolog.szczecin.pl/zakres_uslug.html
          • mmpiasny Re: agasobczak 24.07.08, 11:02
            Kochana,
            możesz spokojnie mieć leczonego zęba w znieczuleniu u dentysty,
            owszem poinformuj, że jesteś w ciąży ale nie ma przeciwwskazań do
            znieczulenia. Mój gin wrecz kazał mi wyleczyć zęby i powiedział, że
            spokojnie mnie mogą znieczulać. Tak tez było. Z leków
            przeciwbólowych zarówno w ciąży jak i podczas karmienia bezpieczny
            jest jedynie apap a wiem z doświadczenia, że pomaga na chwilę. Ja
            ide dziś do dentysty bo tez już chce się skichać z bólu, a że karmię
            to tylko apap i tylesad
    • szachula30 Re: Ból zęba-znieczulenie,jakie brać tabletki?? 23.07.08, 16:03
      Weź spokojnie apap lub paracetamol. Nic się dziecku nie stanie. A zęba
      rzeczywiście trzeba wyleczyć, bo to stan zapalny i z krwioobiegiem bakterie
      krążą... Postaraj się też mrozić zęba np. kawałkiem kostki lodu. 25 sierpnia to
      trochę odległy termin...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka