24.10.08, 13:06
w poniedziałek potwierdziłam u lekarza ciążę. 6 tydzień, termin
na 6.06.2009. Na razie bezobjawowo, bo oprócz wyczulonego węchu,
braku okresu i pryszczy, których nawet jako nastolatka nie miałam,
to czuję się świetnie. Witam więc wszystkie przyszłe i obecne mamy
i wpraszam się do Waszego grona.
Obserwuj wątek
    • kasia-90 Re: Witam. 24.10.08, 13:11
      Widzisz, ja jestem jeszcze "nastką" i u mnie ciąża spowodowała
      zupełnie odmienny efekt: pryszcze jak ręką odjął. Skóra na plecach i
      twarzy wygładziła się i przestała błyszczeć. Ale to już 33 tydz. i
      bez innych objawów się nie obywa...smile
      • embeel Re: Witam. 24.10.08, 13:55
        witaj i korzystaj z każdej chwili, bo czas, wbrew pozorom, szybko leci smile
        • mamuskaaleksa_2 Re: Witam. 24.10.08, 17:13
          no to witamy w gronie kobiet matek,ja jestem w 34 tyg ciąży i powiem ci że jest to cudowny dar oczywiście jeśli ciąża przebiega bez komplikacji,maleństwo mocno kopii a w nocy śpi a jak budze się o 6 gdy mąż wychodzi do pracy on też się budzi i daje o sobie znać kopniakiem,termin mam na 11 grudnia i już nie mogę doczekać się tej chwili gdy wezmę mojego synka w ramiona aż się łezka w oku kręci
    • ruda.2 Re: Witam. 24.10.08, 23:07
      hej,
      ja już po rozwiązaniu, mój maluszek ma 3,5 mca. ale tak sobie dziś tu zajrzałam,
      bo w tym kalendarzu 1wszego roku piszą, że w wolnej chwili można tu wejść i
      wesprzeć oczekujące mamcie. powiem Wam, że chwila, kiedy położono mi dziecko na
      brzuszku po porodzie była najcudowniejszą w moim życiu. i szczerze brakuje mi
      tego kopania i wiercenia się w brzuszku... choć teraz mój synek jest już ze mną
      i nie muszę już nastawiać się psychicznie na poród i rzeczy w nim związane, tę
      niepewność mam już za sobą, ciąża to naprawdę wspaniałe przeżycie, poród też. i
      nie wiem, może moje doświadczenia i rady nie są Wam potrzebne, pewnie macie
      wokoło wiele kobiet, w rodzinie, wśród przyjaciół, które mogą się z Wami
      podzielić swoimi, jednak gdyby któraś miała pytania, chętnie służę. w zasadzie
      weszłam tu, by wesprzeć Was, bo mój poród był wspaniały, ok, bolało troszkę, ale
      nie tak, jak myślałam, przeżyłam, bez nacinania nawet, mimo że dziecko ważyło
      3480 g, a rodziłam po raz 1wszy, to naprawdę cudowne przeżycie a moje dziecko to
      najwspanialsze co w życiu mnie spotkało, mimo traumy w moim związku,
      zakończonego rozstaniem pod koniec 8 mca ciąży i dwoma pogrzebami bliskich przed
      rozwiązaniem, cieszę się, że się pozbierałam, a zrobiłam to dla Niego.
      serdecznie gratuluję wiadomości i życzę wszystkiego najlepszego, bo myślę, że
      przed Wami najwspanialsza "przygoda" w życiu.. smile pozdrawiam
      • villemo86 Re: Witam. 27.10.08, 09:31
        Dzięki za miłe powitanie. Wszelkie rady będą cenne. Pozdrawiamsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka