Dodaj do ulubionych

Lutówki-jak wasz przyrost wagi?

23.10.03, 10:10
Hej-podzielcie sie proszę swoimi wielkościami przyrostu wagi-bo mnie sie
wydaje, że chyba za duzo przybrałam. Jestem w 22 tyg.termin na 26 luty, 164
cm wzrostu, stała waga sprzed ciąży -52 kg-szczupła budowa ciała i żadnych
wcześniej problemów czy tendencji do tycia-absolutnie.Okazuje się, że ważę
obecnie ok.7 kg więcej w stosunku do wagi wyjściowej-to chyba za dużo? jak to
jest u was?
Obserwuj wątek
    • jaga2003 Re: Lutówki-jak wasz przyrost wagi? 23.10.03, 10:34
      Hehe, ja mam dzisiaj ważenie sad((( więc mam dane sprzed 2 tyg., ale za to
      pocieszające wink)) Mam termin na początek lutego i przytyłam już 11 kg smile
      Ciekawa jestem, jak tam waga u Kasik?
      jaga
      • weri1 Re: Lutówki-jak wasz przyrost wagi? 23.10.03, 10:54
        mam termin na początek lutego... przybyło mi jak do tej pory ok 8kg (chyba
        sporo). Sama nie wiem skąd to się bierze, brzuszek mam malutki i nie jem więcej
        niż wcześniej...
      • kasik8 Re: Lutówki-jak wasz przyrost wagi? 23.10.03, 23:09
        Hehe ..Witaj Jagawink)
        Ty sie o moja wage nie martwwink bo ja chodze sie wazyc raz na miesiac a Ty na
        dwa tygodnie hihi i po co Ci to?? A ta moja waga w domu to chyba sie zepsula
        bo jakos dziwnie te wskazowki lataja...a powaznie to od poczatku 9 kg
        przybralam..po czym brzucha wogle nie mam a 9 kg miesci sie w innych miejscach
        ciala hehe...tez mam termin na luty ..polowa..ale nie wiem jak Wy - ja
        zamierzam urodzic szybciejsmile
        Kasik
        • jaga2003 Re: Lutówki-jak wasz przyrost wagi? 24.10.03, 08:37
          Cześc Kasik, cześć Dziewczyny!
          Ważenie raz w miesiącu grozi zawałem wink)Próbowałam wyperswadować lekarzowi to
          ważenie wieloryba co dwa tygodnie, ale się nie dał - robi mi zawsze
          pełną "ścieżkę zdrowia", pewnie bez tego cholernego ważenia musiałby mniej brać
          za wizytę wink))
          Byłam wczoraj i padł rekord - w ciągu dwóch tygodni przytyłam 2,5 kg! Więc
          teraz, w 23T, jestem już do przodu 12,5 kg! Oczywiście racjonalizuję sobie, że
          to ten słynny skok wagi w 6 miesiącu (tylko co ja sobie powiem w 7,8 i 9?)
          No, Siostry, która da więcej?
          jaga
          • jaga2003 Re: Lutówki-jak wasz przyrost wagi? 24.10.03, 08:44
            Hehe, przeczytałam swojego wczorajszego posta i widzę, że coś kręcę z tymi
            kilogramami. Myślę, że poprzednio nie ustrzegłam się błędów zaokrągleń - te
            12,5 cytujęza kartą ciążową i przysięgam już więcej nie ściemniać.
            Chyba że za dwa tygodnie waga mnie nie udźwignie...
    • ewa-ewa Re: Lutówki-jak wasz przyrost wagi? 23.10.03, 11:42
      Ja mam termin na 28 lutego.Moja waga była 60 kg z przed ciąży,teraz ważę 65 kg.
      To chyba nie duzo.
      Pozdrawiam
      • mutantowa Re: Lutówki-jak wasz przyrost wagi? 23.10.03, 11:57
        A ja tylko 2 kg, a chce aby mój synuś był duży i miał ponad 4 kg bo czeka go
        operacja zaraz po urodzeniu. Jem jak smok, no przedchwilką jadłam śniadanie i
        to były 3 buły serek wiejski, powidła śliwkowe a na deset bułka z pasztetową
        obrzydliwe co prawda takie połączenie bo zamdliło mojego mężasmile ale dobre za
        to. Mamy teraz 24 tydzień i termin na 13 lutego w piątek wg USG.
        Magda
    • beatah32 Re: Lutówki-jak wasz przyrost wagi? 23.10.03, 11:56
      Mam termin na 14 lutego! Dzisiaj sie ważyłam i wydaje mi się, że dużo przytyłam
      6-7 kg - na szczęście "poszło" mi tylko w brzuszek a nei gdzies po bokach -
      dobre i to.
      • kaaaa Re: Lutówki-jak wasz przyrost wagi? 23.10.03, 12:18
        14 luty? to masz super termin! 2 okazje naraz.
        Ja mam termin na poczatku lutego, a przytylam od poczatku ciazy 6 kg.
        Pozdrawiam lutowki!!! a wiecie,ze wodniczki to wyjatkowe znakismile))a taki znak
        zodiaku czeka nasze bobo! silni indywidualisci...idealisci,buntowniki, ale w
        sumie to ludzie o dobrym serduszku!
        www.bajbus.pl/index.phtml?ids=niezbednik&kat=horoskopik&tmt=hwodniczek
        Macie juz imionka dla swoich pociech? u mnie ma byc coreczka, ale nie mam
        zadnego pomyslu na imie. Dobrze by bylo cos dluzszego, bo nazwisko jest
        krotkiesmile

• tjoanna Re: Lutówki-jak wasz przyrost wagi? 23.10.03, 13:16
          Kaaa daj Weronika. Mi się podoba, ale odstąpięsmile
          Ja mam termin na 23 lutego i przytyłam z 51 na 55, więc chyba niewiele. Zresztą
          dopiero zaczęłam, wcześniej waga stała w miejscu. Ciekawe jak to jest, czy
          częściej waga rośnie regularnie, czy skokowo, tak jak u mnie?
          Pozdrawiam!
          Joanna
          • ania30poz Re: Lutówki-jak wasz przyrost wagi? 23.10.03, 14:01
            hej!

Ja mam termin na 28 lutegowinkJestem w 21 tyg ciązy i od samego poczatku
            przytyłam 5 kg, ale nie jem obficie tylko jak mam ochote.

Ania i maleństwo
            • lastka Re: Lutówki-jak wasz przyrost wagi? 23.10.03, 14:10
              Ja mam pierwszy termin na 19 lutego i przytyłam jak do tej pory 6 kg, ale czuję
              się jakbym przytyła co najmniej 12, szczególnie dzisiaj bo od rana pachniał mi
              straszliwie kebab no i poszłam sobie i kupiłam i mam wyrzuty sumienia bo
              jeszcze rano czułam się jak ciężarówka a teraz bardziej jak tirówka, (chodzi o
              wielkość samochodu nie mylić z dziewczynkami vel tirówkamismile))))))
              • magdalena_76 Re: Lutówki-jak wasz przyrost wagi? 23.10.03, 14:56
                A moje szczęscie mówi na mnie Bromba... a przecież przytyłam tylko 5,5 kg!!!
                Wszystko poszło w brzuszek.
                Termin z USG mam na 26 luty
                Magda+ 23 tyg Małe
    • nitkanitka Re: Lutówki-jak wasz przyrost wagi? 23.10.03, 18:01
      Hej,

25 luty i 5kg smile. Brzuszek cudnie okrągły.
      Za dwa tygodnie szkoła rodzenia, a do lutego tak straaaaaaaasznie daleko smile

Ściskam

Nitka
    • carezzka Re: Lutówki-jak wasz przyrost wagi? 24.10.03, 09:28
      jako 23-tygodniówce przybrało mi się 7 kg...ale czuję się świetnie, mąż się
      cieszy że nareszcie zakładam spódniczki i sukienki wink...no cóż, zwykłe ciuchy
      rozciągają się do pewnych tylko granic a w coś sie trzeba ubrać wink pozdrówki
      siostry wink
    • natder Re: Lutówki-jak wasz przyrost wagi? 24.10.03, 12:50
      Ja mam wizytę w przyszłym tygodniu, więc na razie nie wiem jeszcze dokładnie
      ile przybyło mi przez ostatnie 4 tygodnie, do 19 tygodnia 4 kilo, a przez
      ostatni miesiąc też chyba ze 4, takie mam wrażenie. Termin mam na 25 lutego,
      tak więc biegnie mi 23 tydzień. Czasem nie mogę odejść od lodówki wink)) a
      zachcianki mam takie np. smażona kiełbacha na kolację - o zgrozo!!! Wcinam
      rzeczy na które normalnie bym nawet nie spojrzała.
      A mąż mówi do nas: moje "KLUCHY" smile))
    • krokodylowa Re: Lutówki-jak wasz przyrost wagi? 27.10.03, 12:11
      Czesc,
      Nasza Zosia urodzi sie 4 lutego, do tej pory przytylam 6,5 kg; chyba srednio;
      mam jednak ogromny apetyt ktory staram sie oszukac owocami i warzywami. Wydaje
      mi sie ze wiekszosc poszla w brzuch no i moze troszke w biodra. Doswiadczenie z
      pierwszej ciazy (+20kg),z czego po porodzie zostalo 13 jest smutne, zwlaszcza
      ze w moim przypadku karmienie piersia ponad 18 miesiecy nie spowodowalo utraty
      zbednych kilogramowsad(

Pozdrawiam wszystkie Lutoweczki i ich fasolinki.

Monika
      • jaga2003 Re: Lutówki-jak wasz przyrost wagi? 27.10.03, 12:16
        CZeśc,
        moja też będzie Zosia! Ale chyba będzie chłopak. W każdym razie cieszę się, że
        komuś jeszcze to imię się podoba smile)
        Gratuluję małego "przyrostu" i pozdrawiam,
        jaga
        • kasik8 Re: Lutówki-jak wasz przyrost wagi? 27.10.03, 12:28
          A mnie czeka jeszcze to badanie glukozy..za dni kilka..jak to wypije to juz
          nic nie zjem do konca ciazy slodkiego. Nie moge nawet o tym myslec a co
          dopiero zrobic to badanie.
          Mnie sie Zosia bardzo podoba..a raczej jej powazniejsza wersja Zofia...a moja
          bedzie Majeczka...bo mysmy ja w maju zrobilismilei slub w maju mielismy itp. ale
          nie znamy jeszxcze plci. Z chlopakiem mamy dylematy imienne; bedzie albo
          Dominik albo Filip.
          Majeczka bardzo mi sie podoba bo moj maz czesto do mnie mowi w zwiazku z tym
          ze uwielbiam sobie cos nucic i tanczyc przy radyjku a teraz wygladam nieco
          niezdarnie i komicznie wiec nie szaleje..tylko kolysze sie na boki a maz do
          mnie mowi:" I co Majeczko tanczysz?" i jakos mi milej jest z tym moim brzusiem
          tyci tyci az sie martwic o niego zaczynam..bo kilogramy sa ale brzucho gzies
          wcielo.
          Kasik
          • irmelin Re: Lutówki-jak wasz przyrost wagi? 28.10.03, 09:06
            Witam kobietki lutowe ja i moja Gabrysia przytyłyśmy całe 6 kg a termin mamy na
            góra 14 luty( to Walentynka dla męża)Przed ciążą ważyłam 48 kg wzrost
            160...najśmieszniejsze jest to, że mój bziucho wyglada jak piłeczka plażowa,
            zero rozbudowanego tyłu smile)Martwię się że mojej Gabuni ciasno...i przez to
            mało się wierci....czy Wam drogie lutowe mamusie dzdidzie też sie leniwią i
            mało wiercą?
            Pozdrawiam
            • carezzka Re: Lutówki-jak wasz przyrost wagi? 28.10.03, 09:18
              moja kruszynka często reaguje i wierci się jak mamusia sie nakarmiwink jeszcze
              normalnie pracuję i w dniu tak rzadziej odczuwam ruchy, ale za to wieczorkiem,
              kiedy wreszcie znajdę najwygodniejszą pozycję do snu, maleństwu chyba też
              wygodnie i wtedy zaczyna mistrzowskie pokazy cyrkowe wink
    • kasia293 Re: Lutówki-jak wasz przyrost wagi? 28.10.03, 11:05
      Hej witam serdecznie wszystkie przyszle lutowe mamy!
      Z przyjemnoscia dolaczam do Waszego grona - termin mam na 12 lutego, a na razie
      przytylam jakies 5 kg - wiec w normie. I od razu mam pytanie - czy ktoras z Was
      jest moze z Poznania tak jak ja???
      Usciski
      Kasia
      • pyzapyza Re: Lutówki-jak wasz przyrost wagi? 28.10.03, 15:29
        Kasiu ja też jestem z Poznania, termin mam na 9 lutego, rodzę w Raszei.

Na początku ciąży schudłam 4 kilo, do teraz odrobiłam 2,5, także nadal jestem
        1,5 kilo do tyłu, a brzuchol wielki, dzidzia rozwija się prawidłowo, schudły mi
        nieco ręce i nogi. Moja lekarka martwi się nieco tymi brakami przyrostu wagi,
        bo nie potrafi tego wyjaśnić logicznie.

Piłam już tę ohydną glukozę i czeka mnie niestety powtórka z rozrywki.
        • kasia293 Re: Lutówki-jak wasz przyrost wagi? 29.10.03, 10:38
          Hej Pyzupyzu!
          Nie martw się swoją wagą, może teraz uda Ci się nieco nadrobić i przytyć -
          ważne że dzidziuś rozwija się prawidłowo. Też piłam ohydną glukozę, na
          szczeście wczoraj odebrałam wyniki i są w normie. Kamień spadł mi z serca.
          Dlaczego wybrałaś szpitał Raszei??? też się nad nim zastanawiam, ale szukam na
          razie zaufanej położnej.
          Pozdrawiam
          Kasia
          • pyzapyza Re: Lutówki-jak wasz przyrost wagi? 29.10.03, 13:38
            Raszeja, bo miałam najmniej zastrzeżeń (słyszałam, że jest sympatycznie) i mam
            lekarkę z tego szpitala, która prowadzi moją ciążę.

Nawet nie wiesz, jak Ci zazdroszczę tych prawidłowych wyników glukozy, Boże
            jeszcze raz to pić!
      • beatah32 Re: kasia293 31.10.03, 09:16
        ja też jestem z Poznania - termin 14 luty! Będę rodzić na Polnej. Przed kolejną
        wizytą u lekarza czeka mnie własnie test obciążenia glukozą - czy glukoze mam
        kupić sobei sama czy dostanę w laboratorium ? Czy to naprawdę takie niedobre ?
        • tjoanna Re: glukoza 31.10.03, 21:16
          Glukozę musisz kupić sobie sama w aptece (50 gram). Kosztuje jakieś grosze. A
          wstrętna jest NAPRAWDĘ. Taki kleik z cukru. Ale wytrzymasz, wszystkie
          wytrzymujemywink
          • kaaaa Re: glukoza 31.10.03, 21:34
            jestem w 26 tygodniu i nastepna wizyte gdzies w polowie listopada dopiero. Mam
            pytanie, czy to badanie obciazenia glukoza zleca lekarz?? czy kobiety same
            sobie pilnuja terminu wykonania tego badania? I czy zawsze badanie rutynowe w
            ciazy?
            pozdrawiam
            • pyzapyza Re: glukoza 31.10.03, 22:23
              Co do badania glukozą.

Ja nie musiałam kupowac w aptece, panie w laboratorium mi przygotowały. I to
              był błąd. Wypiłam tydzień temu, tak słodkie, że aż gorzkie, wyniki bardzo
              wysokie. Poszłam dzisiaj na powtórzenie (jeszcze raz na 50, bo chyba podskórnie
              czułam, że coś nie tak). Wypiłam świństwo, które ZUPEŁNIE inaczej smakowało,
              było dużo mniej słodkie, a wynik wyszedł tak niski, że zmieściłam się nawet w
              normie glukozy na czczo! Jestem wściekła, bo po pierwsze płacę w laboratorium
              (ciążę prowadzę prywatnie, to i badania prywatne), a pomyłki nie udowodnię. Po
              prostu babka w laboratorium zrobiła mi normalną krzywą cukrową a nie próbę
              obiciążenia glukozą dla ciężarnych. Zapewniam, że ta glukoza 50 g nie jest zła,
              ale ta pierwsza była nie do strawienia...
              • pyzapyza Re: glukoza 31.10.03, 22:28
                I jeszcze - to badanie przeprowadza się między 24 a 28 tygodniem, więc dla
                Ciebie Kasiu połowa listopada to za późno! To obowiązek lekarza wysłać Cię na
                badania, zwłaszcza, że sa dla ciężarnych obowiązkowe (przy nieleczonej cukrzycy
                ciążowej duże ryzyko powikłań ciąży i porodu, możliwość niedorozwoju nerek,
                serca i wad ukł. nerwowego u dziecka, etc.) i w karcie ciąży jest miejsce na
                wyniki z tego badania.
      • mloda.mamuska Re: Lutówki-jak wasz przyrost wagi? 02.11.03, 09:57

Hej, ja również Pyrka smile

Termin 19-02-2004 smile Na początku 25 tyg. miałam 5,5 - 6 kg. na plusie.
        Tak jak Pyzapyza - zastanawiam się nad szpitalem Raszei albo Polną.
    • becia.k Re: Lutówki-jak wasz przyrost wagi? 31.10.03, 21:40
      Przed ciążą ważyłam 48 kg, a teraz waże 60!!!
      Czuje sie jak krowa a lekarz mówi że wszystko jest w normie!!! I jak mu wierzyć?
      Termin mam na 25.02 a z usg na 14.02.
      Pozdrawiam
      • banitka1 Re: Lutówki-jak wasz przyrost wagi? 02.11.03, 01:03
        jak się ucieszyłam czytając wasze posty. Ja przytyłam koło 7 kg, rodzę koło 19
        lutego, czyli 24 tydzień. Myślałam ze b. dużo przytyłam ale okazuje się ze
        chyba w normie. Ale ja dużo jem i wiem że tał łatwo z tą wagą to nie będzie.
        Pozdrawiam Anita i dzidzia
        • pyzapyza Re: Lutówki-jak wasz przyrost wagi? 03.11.03, 19:38
          Kolejne wieści z frontu - termin co prawda na początek lutego (tak wychodzi
          daty miesiączki), ale poraz kolejny USG pokazało, że maleństwo (prawdopodobnie
          dziewczynka!) przyjdzie na świat w drugiej połowie lutego, co pewnie wynika
          stąd że miałam baaardzo długie cykle zaburzone po odstawieniu tabletek.

Na pierwszy wykład w Raszei idę 15 listopada! Może się zobaczymy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka