gwiazdeczka 27.11.08, 22:14 jak długo bolało was krocze po porodzie z nacięciem? bo ja nie moge sie ruszac i zaczynam sie bac, jestem tyfdzien po porodzie i nie moge siadac Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fabiankaa Re: nacięte krocze 27.11.08, 22:19 Prawdziwa ulge poczulam dopiero, jak polozna zdjela mi szwy, czyli w 9 dobie po porodzie. A na bol najbardziej pomogly mi nasiadówki w wodzie z szarym mydłem. Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdeczka Re: nacięte krocze 27.11.08, 22:20 ja mam szwy rozpuszczalne, czy one sie kiedys "dostosuja"? Odpowiedz Link Zgłoś
fabiankaa Re: nacięte krocze 27.11.08, 22:29 Na zewnatrz masz szwy rozpuszczalne? Bo ja mialam rozpuszczalne wewnatrz, a normalne na zewnatrz. Czy nie mialas wizyty patronazowej poloznej? Ona powinna obejrzec twoje krocze i w razie czego podpowiedziec. Ale mnie tez bolało.. lepiej rzeczywiscie bylo po sciagnieciu tych szwów. Odpowiedz Link Zgłoś
szmaragdowa_noc Re: nacięte krocze 27.11.08, 23:07 2 razy bylam nacinana i krocze bolalo maksymalnie do miesiaca czasu, gdzies po 1-2 tygodniach moglam juz w miare siedziec ale bol byl nadal lekko odczuwalny, ja rowniez mialam szwy rozpuszczalne zarowno wewnatrz jak i na zewnatrz Odpowiedz Link Zgłoś
majeczka262 Re: nacięte krocze 27.11.08, 23:31 Mnie bolało przez około 2 tyg.Może Cię boli bo się goi i szwy Ci zaczynają wrastać,ja miałam rozpuszczalne,ale gin mi je zdjął w 8 dobie i wyraźna ulga,kazał mi się podmywac tantum rosa(odkaża i znieczula). Odpowiedz Link Zgłoś
della.bea Re: nacięte krocze 28.11.08, 00:09 Ja siadac moglam w sumie juy na drugi dyien,ay tak bardyo nie bolalo.Teraz prawie 4 tzg po porodyie cyasem cos tam jeszcze czuje,musye sie wybrac do swojej gin zebz yobacyzc cyz wszystko tam ok.. Odpowiedz Link Zgłoś
adula2 Re: nacięte krocze 28.11.08, 07:02 po pierwszym porodzie lekarz źle wstrzyknął mi znieczulenie i na jednym pośladku nie mogłam siedzieć 3 tyg.,pomogła mi wtedy płukanka z tabletki( nie pamietam nazwy)taka mała , żółta i cholernie mnie po niej wyszczypało, ale do wieczora siedziałam normalnie,po drugim porodzie już było lepiej ,nie czułam, że byłam nacinana i od razu jak mogłam wstać to wstałam Odpowiedz Link Zgłoś
pirozs Re: nacięte krocze 28.11.08, 10:30 Po pierwszym porodzie bolało przez kilka miesięcy a bliznę mam do dzisiaj, choć minęło ponad 7 lat.Zaczęłam normalnie siadać po ok. 2 tyg. Jeżeli mogę coś doradzić, skontaktuj się z położna środowiskową. Nawet szwy rozpuszczalne można sćiągnąć jeżeli przeszkadzają. Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdeczka Re: nacięte krocze 28.11.08, 12:00 a lepiej w sytuacji gdy boli jest lezec, czy raczej ruszac sie? Odpowiedz Link Zgłoś
gonia28b Re: nacięte krocze 28.11.08, 13:05 wydaje mi się, że lepiej jest raczej się oszczędzać ja nie mogłam sobie pozwolić na leżenie i wietrzenie rany tyle ile bym chciała. pamiętam, że rana dokuczała mi jeszcze bardzo długo po porodzie ok 3 do 5 tygodni nawet, po około miesiącu w miarę normalnie siedziałam, ale dokuczała mi ta rana. no i zauważyłam, że jak się więcej ruszałam, pracowałam coś w domu i przy dziecku robiłam, to krocze puchło i bardziej bolało. dlatego też uważam, że nacięcie krocza bez wyraźnej logicznie uzasadnionej przyczyny jest okaleczaniem kobiet... Odpowiedz Link Zgłoś
fabiankaa Re: nacięte krocze 28.11.08, 13:37 Moim zdaniem lepiej lezec. I ratowac sie jakimis nasiadowkami, z szarego mydla czy ziol, pomaga tez riwanol.. Odpowiedz Link Zgłoś