monikab755 02.12.08, 08:44 Jestem w 6 mc i zauważyłam że zrobił mi się straszny cellulit. Macie jakieś sposoby aby się go pozbyć czy w ciąży to normalne? Zaznaczę ze nie mogę ćwiczyć ze względu na zagrożoną ciążę bliźniaczą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maiwlys Re: Cellulit w ciąży 02.12.08, 08:48 Biedna Ty... mam nadzieję, że ja będę mogła jeżdzić na rowerku stacjonarnym bo nie wyobrażam sobie przez 9 miesięcy nie ruszać się. Ja mam niezawodny sposób od zawsze na ten problem, o którym piszesz, ale to juz od kilku lat uzywam gąbki antycelulitowej (Syrena) i uda i pupę szoruję tą ostrą częścią gąbki - żadne żele i inne bajery. Ta gąbka działa cuda, ale przy codziennym, regularnym stosowaniu, oczywiście jednak ruch to podstawa. Odpowiedz Link Zgłoś
carolinecat Re: Cellulit w ciąży 02.12.08, 09:25 w ciąży normalne jest, że cellulit się zaostrza, a jak wcześniej ktoś nie miał, to wyłazi. ja z tym paskudztwem żyję odkąd pamiętam i jakoś nie znalazłam skutecznej metody. choć faktycznie, ruch pomaga, ale tutaj będziesz musiała się skonsultować z lekarzem. ja w ciąży w ogóle nie mogłam ćwiczyć, bo moja szyjka za słabo trzymała i dość wcześnie zaczęła się skracać... Odpowiedz Link Zgłoś
archeopteryx Re: Cellulit w ciąży 02.12.08, 11:27 Ja też mam masakryczny cellulit (( Miałam już przed ciażą, ale nie aż taki zaawansowany, teraz jest tragedia. Przyznaję się bez bicia, że na pewno nie ruszam się tyle, ile bym mogła. Na cellulit stosuję rękawicę sizalową (już od dwóch lat) i żel antycellulitowy, ale to tak raczej w celu poprawy samopoczucia. Mam nadzieję, że po ciąży on choćby częściowo ustąpi. Odpowiedz Link Zgłoś
a.fosil Re: Cellulit w ciąży 02.12.08, 11:57 mnie tez sie strasznie powiekszyl w ciazy. rozmawialam z kosmetyczka - powiedziala ze to normalne w ciazy (hormony) i wlasciwie jedyne co mozesz robic to pic duuuuzo wody. kremow w ciazy raczej nie wolno uzywac bo zawieraja kofeine czy cos takiego. tak wiec ja kupuje kosmetyki anty-cellulitowe, odkladam na polke i cierpliwie czekam do porodu. porod juz w lutym tak wiec mam nadzieje ze do wakacji zwalcze te grudy.. Odpowiedz Link Zgłoś
monikab755 Re: Cellulit w ciąży 02.12.08, 12:09 To widzę że nie ja jedna i pozostaje mi jedynie pogodzenie się z tym problemem. Mam nadzieje że po porodzie trochę się zmniejszy no i będę mogła juz ćwiczyć. Chociaż przy bliźniakach nie będzie łatwo. Odpowiedz Link Zgłoś
archeopteryx Re: Cellulit w ciąży 02.12.08, 15:48 Pytałam się lekarki czy mogę stosować kosmetyki antycellulitowe i powiedziała, że mogę, chociaż w gruncie rzeczy nie ma to większego sensu... Odpowiedz Link Zgłoś
suso Re: Cellulit w ciąży 02.12.08, 12:44 to paskudztwo mnie też dopadło. Niestety brak ruchu z powodu zagrożonej ciąży zrobił swoje zabiorę się za siebie po porodzie Odpowiedz Link Zgłoś
pingwinek13 Re: Cellulit w ciąży 02.12.08, 15:51 dziewczyny nie martwcie się tak gorsze są i tak rozstępy Odpowiedz Link Zgłoś
tanoshii Re: Cellulit w ciąży 02.12.08, 19:05 Też miałam w ciąży (wcześniej był niewielki, prawie niedwidoczny). 2 tygodniepo porodzie wszystko zeszło i jest tak jak było kiedyś Odpowiedz Link Zgłoś
quikm Re: Cellulit w ciąży 02.12.08, 19:16 Ten "ciążowy" celulit znika sam - ja jak wróciłam ze szpitala do domu to już go nie miałam. Odpowiedz Link Zgłoś
basiulka78 Re: Cellulit w ciąży 02.12.08, 22:29 Serio? Jestem w 9 tyg. Cellllulit mam chyba od 13 roku zycia. Makabra. Znacie jakies sposoby zeby temu zapobiec teraz w ciazy? Slyszalam , ze nie wolno stosowac kremow z kofeiną, a inne? Np z dove? zawsze mi troszke pomagał... Może wiec profilaktyka? Odpowiedz Link Zgłoś
beliska Re: Cellulit w ciąży 03.12.08, 07:53 Ja tez miałam wcześniej, ale prawie niewidoczny. Za to w ciąży makabra. Jednak cellulit był najmniejszym problemem w mojej ciązy i miałam go w nosie- nie zajmujmowałam się nim w ogóle. Po 3 miesiącach jest taki, jak przed ciążą, a więc faktycznie ten ciążowy znika. Na szczęście, bo teraz juz mi zależy na wyglądzie moich ud Odpowiedz Link Zgłoś