anaferg 09.01.09, 15:05 Witam, czy po przekroczeniu 40tc na KTG jeździ się już regularnie ?? Czy KTG można wykonać tylko w szpitalu czy np. w CM Damiana też ?? Dzięki za odp. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fabiankaa Re: KTG 09.01.09, 18:20 To pewnie zalezy od wskazan lekarza. Ja mialam ostatnie KTG w dniu terminu porodu i lekarz powiedzial, ze jak nic sie nie bedzie dzialo - to za tydzien mam isc do szpitala. urodzilam 4 dni po terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
malenka_e650 Re: KTG 10.01.09, 17:23 dokładnie, w pierwszej ciąży miałam ktg co 2 tyg od 32 tc, teraz jestem w 40 tc. termin mam na 15.01 pierwsze ktg będę miała dopiero 12.01 - wszystko zależy od zaleceń lekarza i przebiegu ciąży, szczerze mówiąc to bardzo mnie cieszy, że wcześniej nie musiałam chodzić na to badanie, zawsze było dla mnie wybitnie uciążliwe, teraz mam nadzieję, że nie będę musiała zbyt często korzystać z jego dobrodziejstw Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa-dluga Re: KTG 10.01.09, 22:43 Po 40 tygodniu ciąży co tydzień musisz stawić się u ginekologa i on będzie Cię badał, a wśród badań będzie również KTG Odpowiedz Link Zgłoś
dorka_katowice Re: KTG 11.01.09, 12:15 ja po terminie porodu miałam KTG co drugi dzień, poród wywołany 11 dni po terminie Odpowiedz Link Zgłoś