gosia.26 09.11.03, 13:51 Jestem w 17 tyg.ciąży i strasznie bolą mnie nogi w nocy, mimo, że podkładam sobie poduszki.Czy ktoś ma też takie dolegliwości, a może wie co jest tego przyczyną. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
texus Re: bolące nogi 09.11.03, 23:09 Niestety ale w ciąży to raczej normalne... Ja miałam do tego od początku ciąży straszne skórcze w górnej części nóg jak wracałam do domu po pracy. Czasami było tak źle, że mąż musiał mnie prowadzić do toalety bo z bólu nie mogłam ruszyć kończynami. Poza tym prawa noga spuchła mi 2x w stosunku do lewej i troche dziwacznie to wyglądało ale to już było w 9 miesiącu...Ale niczym się nie przejmuj bo po porodzie wszystko ustępuje. Przyczyną tego napewno jest niedobór czegoś w organizmie np. magnezu. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
kasik8 Re: bolące nogi 10.11.03, 00:16 Ja mialam uczucie na poczatku ciazy a byl to okres wakacyjny jakby nogi mi spuchly..choc wizualnie nie bylo tego widac. Bylam zdziwiona gdyz zawsze kojarzylam sobie taki stan z latem i pozna ciaza...obciazeniem jaki wywiera waga na nogi i temperatura powietrza...zdziwilo mnie to wiec w pierwszych miesiacach ciazy, kiedy przyrostu wagi prawie wogle nie bylo. Teraz tez nie wygladam na spuchnieta ani nie jestem "za" ciezka....a jednak nie w ciagu dnia ale wlasnie tuz przed pojsciem spac mam uczucie ociezalosci nog..ale tylko co dziwne w kostkach i stopach...nie moge przez to zasnac. Kojarzy mi sie to z reumatyzmem na ktory dosc czesto cierpialam tylko troche jest innaczej..teraz czuje jakby ktos mi ciezarki przyczepil do kostek. Po nocy to mija..jednak ciezko zasnac. Nie znam na to metody...moze jedna! urodzic hehe Glowa do gory bedzie dobrze. Kasik Odpowiedz Link Zgłoś