magd-a84 11.02.09, 23:21 Czy zarzywanie leków (lokren) na serce (nadciśnienie) może byc wskazaniem do cesarki? Jak to było u Was ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ja-27 Re: leki na serce a cc 11.02.09, 23:28 Ja biorę leki na serce, bo jestem chora...ale z tego co mówił mój lekarz to nie muszę sie bać o cesarkę...mówi, że będę rodzić normalnie...bo teraz czuję sie dobrze (ale to dopiero 4 miesiąc)...ale wszystko zależeć będzie od stanu zdrowia w 9... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiac23 Re: leki na serce a cc 12.02.09, 09:35 ja rowniez mialam problemy z sercem i tez bylam na lekach i do 8 miesiaca bylam przekonana ze bede rodzic sn (druga ciaza pierwsza rozwiazywana przez cc wlasnie przez cisnienie) niestety w 36tc cisnienie wzroslo do 150/105 i niestety zostalam rozwiazana przez cc takze nie nastawiajcie sie na jakis konkretne rozwiazanie bo okaza sie ono dopiero na sali orodowej Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: leki na serce a cc 11.02.09, 23:36 Samo zażywanie leku NIE jest wskazaniem do cc. Wskazaniem moze co najwyżej być Twój stan zdrowia w tym wypadku stan kardiologiczny. Z pewnością będziesz musiała isć na konsultację do kardiologa i to on wypowie się na temat sposobu rozwiązania ciązy. Odpowiedz Link Zgłoś
32kropka Re: leki na serce a cc 12.02.09, 10:02 Tak jak koleżanka wyżej pisała, ja miałam skoki tętna do 150 przy 1 ciąży i jedna kardiolog zalecała sn, ale inny lekarz mi wypisał wskazania do cc i miałam cc z czego, nie ukrywam, jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś