burczykomar 18.02.09, 08:55 Co oznacza obecność wałeczek w moczu? Dodam, ze robiony był dwa razy posiew moczu i za każdym razem wyszedł dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mikalina Re: Wałeczki w moczu 18.02.09, 10:16 A jakie wałeczki? Jeśli szkliste, w niewielkich ilościach to nie ma powodu do niepokoju. Inne mogą świadczyć o uszkodzeniu nerek. Powtórz badanie. Ale jeśli nie masz w tym samym moczu innych patologicznych zmian, to jest ok. Mi wychodzą przeróżne, dziwne rzeczy, za każdym razem, oczywiście co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
burczykomar Re: Wałeczki w moczu 18.02.09, 11:35 Zielonego pojęcia nie mam jakiego rodzaju to wałeczki. Po prostu czytam wynik moczu i zwiększona liczba "wałeczków" cokolwiek by to właśnie znaczyło. Żadnych zmian w moczu nie ma, a te nieszczęsne wałeczki wychodzą dokładnie różnie. Tzn raz są, raz ich nie ma. Zagraża to ciąży/dziecku w brzuszku? Odpowiedz Link Zgłoś
mikalina Re: Wałeczki w moczu 18.02.09, 14:32 Myślę, że dziecku to nie zagraża i nie ma się czym przejmować. Ale oczywiście, wyniki interpretuje lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś