Dodaj do ulubionych

dziwne(?)bóle brzucha!!!

26.11.03, 09:26
Jestem w 16 tygodniu ciąży, od dwóch wiem, że mam skróconą szyjkę macicy
(37mm). Biorę Nospę. Od wczoraj czuję ból brzucha - ale nie na dole, nie
boli mnie krzyż, tylko jakby "piecze", boli mnie górna jego część (gdzie
chyba jeszcze nie kończy się macica) i tak całość - trudno opisać . Całą noc
mnie bolało i teraz też. W poniedziałek mam wizytę. Co to jest???
Obserwuj wątek
    • ksel Re: dziwne(?)bóle brzucha!!! 26.11.03, 09:33
      ja jestem w 18 tyg. i od dwóch dni też mam bóle nisko w dole brzucha, robi się
      wtedy twardy, biorę no-spa, wizytę mam w poniedziałek i jestem cała spanikowana.
    • martynka30 Re: dziwne(?)bóle brzucha!!! 26.11.03, 10:18
      Cześć,
      Własnie powiesiłam smutny post i mam takie poczucie, że odpowiadając Wam teraz
      zacznę występować w roli "dyżurnego straszydła", ale lepiej narobić paniki,
      niż coś przeoczyć. Ja w poprzedniej ciąży około 22 tygodnia też zaczęłam mieć
      bóle promieniujące do krzyża, czekałam z tym kilka dni i kiedy pojecham do
      lekarza okazało się, że mam już centymetrowe rozwarcie. Wpadłam w histerię,
      ale założono mi szew, dostałam fenoterol, zwolnienie i wszystko skończyło się
      dobrze. Pewnie w Waszym przypadku to nic poważnego - życzę serdecznie- ale nie
      można tego zaniedbać, wybierzcie się szybko do lekarza. Mnie lekarz wtedy
      opieprzył, że czekałam kilka dni, powiedział, że gdybym przyjechała wcześniej,
      zanim doszło do rozwarcia, w momencie skracania się szyjki, to może
      skonczyłoby się na lekach rozkurczowych i leżeniu, a nie na szwie, kóry
      zwiększa ryzyko infekcji, więc lepiej jak sie da unikac sytuacji, w których
      trzeba już go zakładać. Jeszcze raz: życzę by u Was było inaczej, ale lepiej
      pojechać. No a gdyby nawet szew okazał się konieczny, to głowa do góry, ja i
      tak urodziłam śliczne dziecko!
      • gocha71 Re: dziwne(?)bóle brzucha!!! 27.11.03, 12:56
        Zgadzam się w zupełności: lepiej wyjść na histeryczkę i popędzić do lekarza,
        niż czegoś żałować!
        Pozdrawiam Gocha71
    • malika5 Re: dziwne(?)bóle brzucha!!! 27.11.03, 13:17
      Małgorzatko, nie martw się. Jeżeli boli cię górna część brzucha to może to być
      jakaś niestrawność. Ja przed ciążą nie miałam z tym kłopoty a teraz wystarczy
      że zjem więcej, lub sałatkę w której jest surowy por, albo cebula itp. i mam
      skurcze, boleści, zgagę itd. Pierwszym razem dostałam takich skurczy, że
      myślałam że to poronienie a to żołądek. Zanim zaczniesz się martwić, spróbuj
      wypić miętę albo dziurawiec. Pozdrowieniasmile)
      • ksel Re: dziwne(?)bóle brzucha!!! 27.11.03, 13:33
        właśnie wróciłam od swojego gina. uspokoił mnie. Takie okresowe skurcze macicy
        mogą się zdarzać. Zawsze trzeba mieć pod ręką no-spa i przede wszystkim
        zachować spokój (łatwo powiedzieć!).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka