karotkas 28.03.09, 12:10 Hej, napiszcie czy Wam tez tak czasem twardnieje brzuch jak i mi? Jestem w 14 tyg i juz kilka razy wuczułam jak jest twardy, tzn to raczje moja macica. To tak ma byc? To nie jet nic groznego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
semi-dolce Re: Twardy brzuch 28.03.09, 12:50 W 14 tygodniu to nie dobrze, koniecznie idź do lekarza i mu o tym powiedz jak najszybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
karotkas Re: Twardy brzuch 28.03.09, 13:00 ale mi to przechodzi po ok pol godz, ja tak mam po orgazmie Odpowiedz Link Zgłoś
karotkas Re: Twardy brzuch 28.03.09, 13:20 pytam bo nie wiem czy to normalne... jeli nie to nie bede wspolzyc-proste Odpowiedz Link Zgłoś
karotkas Re: Twardy brzuch 28.03.09, 13:03 poza tym moze mysle pojecia, ale mnie to np ani nie boli tylko czuje jak sie poloze na lecach ze jest twardszy. bo dziewczyny na forum opisywaly ze te twardnienia bol itd... mnie nic nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
secondtry Re: Twardy brzuch 28.03.09, 17:19 koniecznie powiedz o tym ginowi, w 14tc to za wczesnie, i to nie musi bolec, czasem ledwie sie to czuje, ale moze byc zgubne dla twoje szyjki macicy i spowodowac przedwczesny poród. nie ekcewaz tego, ja leze przez to w lozku plackiem od 6 tygodni i dostaje leki rozkurczowe. byc moze to tylko skurcze po orgazmie, ale koniecznie to skonsultuj! Odpowiedz Link Zgłoś
karotkas Re: Twardy brzuch 29.03.09, 08:57 bylam wczoraj na pogotowiu gin. zrobili mi badanie, potem usg, szyjka macicy jest zwarta, nic jej nie jest, nie bylo zadnego zagrozenia, mam zalecenie lezec i jesc magnez z w tyg udac sie mojego ginekologa. martie sie bo co jakis czas brzuszek mi twardnieje, a moze juz jestem przeczulona... Odpowiedz Link Zgłoś
miska-moniska Re: Twardy brzuch 29.03.09, 09:55 Pewnie niepotrzebnie się martwisz, lekarz Ci powie, że to zupełnie normalne i pewnie zaleci jeść magnez. Już w szpitalu powinni Ci powiedzieć, że do 10 razy na dobę może twardnieć i to nie jest nic złego. Odpowiedz Link Zgłoś
anick5791 Re: Twardy brzuch 29.03.09, 11:13 Jak mnie na tym etapie twardniał, to dostałem leki rozkurczowe, więc lekarz uznał jednak, że to nie jest normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
karotkas Re: Twardy brzuch 29.03.09, 13:04 NO własnie, bo chodzi o to ze to 14 tydz dopiero Odpowiedz Link Zgłoś
kudlata28 Re: Twardy brzuch 29.03.09, 17:19 Mi zaczął twardnieć brzuch ok. 25 tygodnia. Bladego pojęcia nie miałam, że to skurcze. Skończyło się tygodniem na patologi ciąży i leżeniem do końca. A i mnie to nie bolało, brzuch robił się po prostu twardy. Na tym etapie ciąży twardnienie na pewno nie jest czymś normalnym. Należy to koniecznie sprawdzić. Przecież chodzi tu o życie dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś